There was an error in this gadget

Friday, February 10, 2012

Berkelah & Memancing wif 'The Mommies' & 'The Dudes'

Tarikh : 6 Februari 2012
Tempat : Dam Ulu Yam
Aktiviti : Berkelah & Memancing




Mengikutkan jek pe'el 'The Dudes'....maka 'The Mommies' pon join ler...
Depa dok memancing, kami dok berkelah...
Aktiviti masa lapang yang boleh diisi ketika public holiday tanpa berbelanja berlebihan...
Ekekekkekeeeee....
Cool, kan????
Tengok jek gambo kat bawah nie...
Selebihnya ada dalam Facebook....
Dan ada lagi kat dalam phone Ayu...
Entah biler la si makcik tu nak bagi kat mommy...
Bole mommy upload masuk dalam blog nie...
:-)


Baru sampai...daddy buli Fajar!
Ada ke dia soh budak kecik nie bawak tikar cenggini gayanyer?!?!?


Khemah dah siap pasang....dua bradik nie wat aksi hero lak dalam khemah tu...


Daddy kusyuk mancing....tak sangkut sekor pon! hahahhaaa....


Memasing sebok melayan anak-anak.....


Memasing ngan aktiviti tersendiri....


Sekali ujan daaaaa....terpaksa angkut sumer barang2 letak kat pondok...


Kanak-kanak ribena....ekekkee....

Sebelum balik ke umah masing-masing, kami lepak kat mamak dulu....
Pekena teh tarik...roti canai...mihun sup...megi goreng...sup kambing...
Perot dah kenyang....chaloh!!!
Next destination adalah camping di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson....
Cadangan tarikh adalah dalam bulan Mei nanti...or before puasa!
Orait!!!

Hope2Walk.....

Tarikh : 4 Februari 2012
Tempat : Perkarangan Muzium Negara
Aktiviti : Bonanza Jualan Amal Hope2Walk...



Weekend aritu aku & family pi Hope2Walk nie... (klik utk cerita lanjut)
Kot ada barang-barang terpakai yang nak di'let-go'kan....
Boleh la jual dan hasilnya diberikan kepada organisasi tersebut...
Kebetulan, barang-barang arwah abang masih tak berkemas lagi...
Ada dalam bilik arwah..
Nak bersihkan bilik arwah, so nak sedekahkan ler baju-baju & kasut-kasut arwah kepada sesiapa...
Tapi kami tak tau nak sedekahkan kat sape-sape...
Sebab arwah kan big size...
Lantas datangnya idea untuk join jualan amal nie....
So hasil dari jualan barang-barnag arwah, salurkan kepada organisasi Hope2Walk nie...



Depan muzium b4 masuk...

Ada pameran Khazanah Kapal Karam..tapi dah lepas tarikhnyer!


Suasana perkarangan jualan amal..makin lama makin ramai orang yg datang...


Kasut-kasut arwah abang.... (minus kasut kanak2 & wanita tu!)


Daddy tgh berborak2 ngan adik2 yg tolong jualkan barang-barang arwah...


Ada LIVE performance ler....


Sebahagian pakaian arwah ada dalam longgokan baju2 terpakai nie...


Band PESAWAT tengah perform...


Master Chef Sabri....


Daddy dapat car remote control after 'lelong' session..


Nasib baik aku sempat amik gambo kasut-kasut arwah...
Sebab masa aku nak balik around 1.00pm, aku lalu balik kat gerai tu...
Kasut-kasut arwah dah takde....abis terjual!!!
Alhamdulillahhhhhhh!!!!!

Mungkin ada hikmahnyer ketika hidup, arwah adalah seorang yang 'branded'..
Arwah suka beli barang-barang yang branded jek...
GUESS..GIORGIO ARMANI...ARMANI EXCHANGE...ADIDAS ORIGINAL...NIKE...OAKLEY....VERSACE....BRITISH INDIA...etc...
Dan arwah sangat menjaga barang-barang brandednyer tu...
Even selipar basahan pon brand Adidas Ori, arwah jaga dengan sangat baik!
Ada antara barang-barang arwah yang tak pernah arwah pakai langsung....
Ada yang baru sekali dua jek pakai...
So barang-barang tu nampak baru dan bersih lagi...

Hikmahnya adalah kasut-kasut arwah terjual dengan sangat pantas!
Ramai anak-anak muda yang datang ke jualan amal tu, sambar sampai 2-3 pasang....
Sebabnyer barang-barang arwah adalah berkualiti, original, bersih dan nampak baru....
Dan yang paling penting....murah!!!
Nama pon jualan amal.....
Kalo jual mahal-mahal nanti takde orang nak beli plak....

Aku sangat terharu bila dapat tau kasut-kasut arwah abis dijual...
Alhamdulillah.....syukur sangat-sangat....
Duit hasil jualan tu, sampai kepada Hope2Walk...
Alhamdulillah.....

Oh,yer...malam nie kami dapat jemputan kenduri tahlil untuk arwah Annisa....
InsyaALLAH jika tiada aral melintang, kami sampai ke rumah saudara Ronasina a.k.a En.Fendi...
AL-FATIHAH untuk kedua-dua arwah! 
(arwah abang & arwah Annisa)