There was an error in this gadget

Tuesday, August 28, 2012

Tiada Rezeki......Apo Nak Dikato.....


*credit to Mr.Google Image*


10.07.2012 , 7.00am
Rasa sakit pinggang...cam sengugut pon yer gak...
Gagahkan diri jugak banguun tido, mandi2 then bersiap ke kerja...
Tapi ada bleeding!
Owh My..........
Bleeding tak banyak...setitik dua jek...tapi kerap!
Sampai opis...masih sama...


10.07.2012 , 9.00am
Mintak kebenaran ngan HR untuk ke klinik...
Hati dah risau....
After scan, doc kata better gi HKL....
Kerana katanyer, mengikut perkiraan size baby sepatutnya dah 3 bulan....
Tapi mengikut size dalam scan screen monitor, baru 6 minggu!
Maknanyer selama 3 bulan nie baby tak membesar!!!
Sedey.... :-(


10.07.2012 , 12.00pm
Teros gi HKL....
Jumpa doc..scan...pemeriksaan....etc....
Doc kata tunggu lagi 2 minggu....
Kalo ada perkembangan, then should be no problem....
Kalo takder, then terpaksa gugurkan kandungan....


10.07.2012 , 11.30pm
Sambil siapkan sumer tempahan kuih raya, bleeding bagai nak giler banyaknyer!
Setiap 15-30 minit dok tukar pad jek!
Habis siap sumer tempahan, duduk berehat seketika....
Tiba-tiba perut rasa sakit yang teramat sangat!
Sakit macam nak beranak!
Teros berlari ke bilik air...
Tahan sakit sampai menangis-nangis sensorang dalam bilik air....
Incik hubby takder...tak balik-balik lagi dari pi jumpa kawan! 
Lama betol!!!
(ok..part tu aku memang sangat marah!)
Sambil meraung sakit, sambil teran....
Then terkeluar seketul besar ketulan daging yang berdarah....
Owh My......
Aku pegang ketulan tu...belek2 sambil tanya kat diri sendiri...
"nie ke bendanyer???"
Puas membelek, campakkan ke lubang toilet...
Tak perlu tanam...
Orang tua kata, kalo ada 'bentuk & rupa' baru tanam......
Ok....
Relax atas katil....
Perut and pinggang dah tak sakit2 cam sebelumnya....
Tido sampai ke pagi.....
Esok baru gi HKL....


11.07.2012 , 10.00am
Pegi HKL, buat check-up....
Doc scan...katanyer semua dah abis keluar....
Tiada sisa yang tinggal di dalam....
Ok...syukur...tak payah nak 'cuci dalam'.....
Doc bagi injection untuk kecutkan rahim....
Adehhh...sengal peha kena inject!!!
Balik rumah....rest!



*Apa nak dikata.....tiada rezeki untuk kali ini....it's ok, tahun depan kita cuba lagi!!! ;-)*

SELAMAT HARI RAYA 2012!!!


Daddy Belo, Mommy Nofa, Andhika & Aduka mengucapkan.....
"SELAMAT HARI RAYA, 
MAAF ZAHIR & BATIN"
buat keluarga dan sanak saudara....semua kenalan...sahabat handai....rakan perniagaan....pelanggan-pelanggan tersayang!!!