There was an error in this gadget

Thursday, July 28, 2011

[ENTRY LAPOK] Malaysia vs Liverpool.....

Si 'Gerrard' dan Si 'Kuyt' yang menjadi perhatian ramai kat situ.....


Leh lak dua beradik nie termenung same style....ekekkeee...


Lautan merah peminat Liverpool!!!



Nie 1st time bawak anak-anak ke stadium tengok bola...
In fact, aku pon 1st time gak gi tengok bola kat stadium....
Ekekekkeee.....
Thanks to daddy yang belikan tiket yang mahal semata2 nak bawak anak2 and mommy gi tengok Liverpool nie.....

Wednesday, July 27, 2011

Harimau vs Singa!




Yeayyyyy......
Esok game timbal balik Malaysia ngan Singapore...
Sangat bersemangat aku nak gi stadium esok!
Memula plan nak bawak anak2 skali....
Nak pakaikan diorang baju Harimau Malaya skali....
Tapi keta lak takde...
Keta masok bengkel, dah 2 minggu tak kuar2 lagi....
So terpaksa ler tinggalkan diorang kat umah abang aku.....
Mintak tolong akak ipar aku jagakan....
Terpaksa ler tak bawak diorang.....
Takkan nak naik motor empat beranak ke stadium?!?!?!?
Giler per.....
So aku ngan Encik Belo jek ler yang pegi esok.....
Tunggu beliau balik keje kol 6.00pm lebih kurang, then hantar anak-anak ke umah abang aku then tros shoot gi stadium!
Yeaaaayyyyyyy........
Sangat teruja okeh!
Nie ler kali ke-2 aku gi stadium tengok bola....
Yang 1st time masa Malaysia lwn Liverpool aritu....
Cam tak pecaya jek aku tetiba minat tengok bola!
Hahahahaaa....
Padahal bola sepak nie ler sukan yang aku rasa membosankan.....
Sebabnyer lama sangat main atas padang tu!
Score belom tentu lagi!
Tu pasal aku rasa bola sepak nie sukan yang membosankan...
Tapi la nie, aku layan dahhhhhhh......
Semangat pon sebab team Malaysia....
Kalo game Perak lwn Kedah ke...Selangor lwn Klantan ke...Liverpool lawan Arsenal ke...MU lawan Chelsea ke...sumpah aku tak heran!!!!!
Nie sebab MALAYSIA!!!!
Semangat kewarganegaraan yang menebal neh!
Heheheheee.....
Aku jamin sumer rakyat Malaysia pon rasa ape yang aku rasa nie....
MALAYSIA BOLEH!!!
GO! GO! GO! MALAYSIA!!!
Kasi mengaum lagi kuat dari singa.....

AUMMMMMMMMMMM...........

Monday, July 25, 2011

Mixerkuuuuuuuuu..............

Konon dalam pada nak beli mixer yang ratus2 jek...
Akhirnyer aku terjebak beli mixer yang ribu2...
Aku tanak mixer yang plastik punyer....
Kang tetiba kena lempar ngan si Andy or Fajar, tak pasal2 pecah dua bowl mixer tu kang...
Lagi aku nangis nanti!
So better la aku beli yang stainless steel punyer....
Tahan lasak....
Lempar ler camner pon...tak jadik ape punyer!
Penat dah survey sini sana.....
Kemuncak pencariannyer adalah semalam....
Aku pi kat kedai elektrik kat area umah aku nie.....
Aku pi carik ngan mak aku....
Aku dah memang sedia maklum ngan prangai mak aku nie...
Mak aku nie jenis yang 'alah membeli, menang memakai...'
Bagi dia, biar ler mahal pon..janji puas hati time pakai nanti!
Bagi dia, kalo murah2 pon tapi tak berbaloi time pakai....nak watpe!!!!
Huhuhhuuhuuu..
Aku malas mau dengar bebelannyer lagi....
Aku pon anggukkan kepala jek ler.....
Tu diaaaaaaaa.......
RM2300+++
Hamekkkkkaaawwwwww!!!!!!!!!
Pastu sampai ke malam la aku dok menungkan harga mixer yang aku dah beli tu....
Huhuhuhuuuu....

Nie ler mixer yang aku beli tu!!!!
Brand KENWOOD......
Bak kata Encik Belo...
"Pasni I nak U buat kek tinggi cam KLCC.....baru puas hati beli mahal2 camnie!!!"
Hukhukhukkkk......
Jangan ler wat aku rasa nyesal wehhhhh.....
Dah beli dah ponnnnnnnn........


Wednesday, July 20, 2011

Ovenkuuuuuu.............


Eheemmmmm.......
2 minggu lepas pegi baking class....
Pastu tros semangat berkobar2 nak beli oven!
Heheheheee....
Ekceli dah lama tringin nak beli oven....
Kononnyer bila dah jadik housewife, leh la spend time try macam2 resepi cake....
Macam-macam dah resepi aku google then print....
Sumer tu KONON la kannnnnn.....
Tapi harapan tak tinggi sangat la nak oven nie sebab tengok bajet dulu....
Alhamdulillah......tetiba bajet cukup lak!
Heheheheeee.....
Pastu bila dah pegi baking class, smangat jadik lagi berkobar2 untuk membeli oven...
Gi survey kat Carrefour, Jusco, Tesco.....
Then gi Carrefour another daynyer dan tros rembat oven nie!
Cornell 35 Litre...harga RM399
Jadik ler tu....
La ni, smangat masih lagi berkobar2 untuk menggunakan oven walaupon TIDAK ada satu pon resepi yang aku print tu aku cuba!!!!
Hahahahaaaa.....


p/s: misi pasni adalah nak beli mixer lak!!! heheheee.....

House Wife vs Career Woman

Hari nie adalah hari ke -20 aku jadik housewife.....
Owh...ramai yang cakap...
"bestnyer jadik ko...dok umah jek..."
Ada gaak yg cakap...
"Heavennyer jadik fully housewife macam ko,nofa...."
Ada juga yang berkata begini....
"kalo aku jadik ko, senang idop aku...takyah keje..dok umah jek goyang kaki...wat keje umah sikit2 dah ler!"
Amboi kome.....bestnyer kalo aku jadik macam korang lak yer!!!
Sronok goyang kaki yer?!?!?

Frankly, aku rasa lagi penaat jadik housewife daripada jadik careerwoman....
Masa aku bekerja dulu, penatnyer lain....
Tapi yang pastinya, ia tak sepenat jadik surirumahtangga sepenuh masa!!!

Nape aku cakap camtu????
Sebab.....bila time keje, anak2 aku anto ke umah babysitter....
Bila amik time balik keje petangnyer, anak2 dah makan, dah mandi...dah berak...sumer dah!!!
So bawak balik umah, main2 jap ngan diorang then bila penat, diorang tido sampai la esoknyer...
Camtu jek la rutin hari2.....
Tapi bila aku dah tak keje nie, sumernyer aku kena wat sendiri....
Diorang bangun tido, nak kena mandikan...then buatkan sarapan...masak utk makan tengahari lak...main2 sat dengan diorang...dalam masa yg sama nak kena buat keje2 umah lak...basuh baju, sidai dan lipat...dalam masa yang sama nak kena buat tempahan yang customer order....
(Huhhhh....menaip panjang2 nie pon dah penat!!!)
Memang aku layak dapat title "SUPER MOM" laaaa...
Huhuhuuuuu......
La nie dah kol 5.10 pagi....dan aku masih bersengkang mata menyiapkan tempahan sebab pagi nanti kena anto ke customer....
Thanks to daddy sebab tolong buat....take turn sebenornyer....
Aku buat, dia tido.....then dia bangun buat, aku lak tido......pastu aku lak bangun, dia lak sambung tido...sampai la pagi nie.....

Thanks, daddy!!! ;-)