There was an error in this gadget

Tuesday, December 29, 2009

Wahhh.....Over Nie!!!


Orang2 tua ada berkata...
"Jangan beli kasut/baju budak mahal2....diorg cepat membesar, rugi jek beli kalo sekejap jek pakai pastu dah tak muat...."
Yer tak yer gak ek....
Betol gak apa yang dikatakan orang2 tua tu...
Mommy tak penah belikan kasut Andy memahal....
Paling mahal pon stakat RM30++ jek....
Kasut Andy masa baby dulu...
Pastu la nie of cos la dah tak muat, kan......
Tapi takpe...adik Andy nanti leh pakai balik!
Ekekekeke.....
Tapi masa kat Jusco Keramat AU2 semalam, dak daddy belikan Andy kasut...
Mommy ok jek memula tu....
Tapi yang mommy agak musykil tu, biler dak daddy belikan Andy kasut tanpa melihat harganyer dahulu...
Daddy dok galit tengok design jek...
Dah dapat yang berkenan, terus jek daddy nak belikan...
Mak aih....
Harganyer takder la sampai beratus-ratus macam kasut daddy tu pon....
Setakat puluh-puluh jek....
Tapi puluh-puluh tu pon, lagi mahal dari wedges mommy beli aritu!
Wahhhh.......amboi!
Tak bley jadik neh!
Nie dah kira over neh!
Harga wedges mommy + handbag mommy = kasut Andy!
Wahhhhhh.....
Tak adil neh.....
Daddy selamba jek bayar.....
Lagi wahhhhhhh........

Aktiviti Hari Isnin Lagi!!!

Tarikh : 28hb Disember 2009
Waktu : 2.00pm - 5.30pm
Tempat : Madam Lim's Kitchen, Jusco Keramat AU2
Misi : Nak Carik Coats Stick



Misi membeli barang lagi!!!
Tapi takpe...barang yang dicari memang amat diperlukan!
Sesudah bershopping, perot terus jadik keroncong...
Maka kami ke Madam Lim's Kitchen...
Daddy teringin nak rasa makan kat sini...
Menu yang diorder adalah:-
i-ikan kerapu sweet sour
ii-daging masak halia
iii-sambal udang goreng petai
iv-nasi kosong
v-kiwi ice blended for mommy
vi-mango juice for daddy
Memang sedap giler...
Nyum....nyum....
Tak rugi bayar mahal sikit....
Janji sedap!
Next time leh datang lagi! :-D
Budak ngengada nie baik jek dok dendiam dalam car trolly nie...



Our menu ~ sebelom kejadian....


Our menu ~ selepas kejadian....


Buruk lantak tak, kami?!?!?!
Ekekekekeeeee.......

Aktiviti Seharian Semalaman!

Tarikh : 27hb Disember 2009
Waktu : 1.00pm - 12.30am
Tempat : Carl's Jr. The Mines Shopping Center & Uptown Danau Kota, Setapak
Misi : Beli Wedges & Handbag Mommy, T-Shirt & Jeans Andy dan T-Shirt & Boxer Daddy!


Aktiviti hari ini bermula setelah mommy abis kemas umah pas kenduri...
Sedang berkemas, tetiba mommy terperasan kasut wedges yang mommy pakai masa kenduri smalam dah tercabut tapaknyer....
Padan ler time pakai smalam cam tak best jek rasa!
So bila daddy bangun tido kol 10.30am, mommy terus ajak daddy gi The Mines Shopping Center...
Kat situ banyak pilihan kedai kasut...
Lagipun dah lama mommy tak gi The Mines....
Kali terakhir mommy gi masa mommy pregnantkan Andy 6 bulan tahun lepas...
Mommy gi pon sebab nak belikan birthday present untuk daddy...
Lama dah tu!
Daddy on jek mommy nak gi mana-mana pon!
Ekekekekee......


Time on the way tu, perot memang tengah lapo giler...
So masa dah sampai kat The mines tu kami decide nak try makan kat Carl's.Jr....
Mommy amik set Western Bacon Cheeseburger....
Daddy lak amik set Portobello Mushroom Burger....
Mommy makan sedap jek....
Nyum...nyum....sampai abis!
Daddy makan lak tak kena ngan tekak...
So tak abis makan pon!


Our choices set of burger....



As usual, this 'Dennis' love to seat on the table...


As usual also, daddy la yang layan Andy makan fries....


Tetiba Andy jadi baik, dok dendiam jek dalam baby chair...
Rupa-rupanya mata dah kuyu, mengantuk....



Tengah syok makan, suddenly kami terperasan 'sesuatu'...
Kereta kami dah kena saman...
Huhuhuuu.......


Pas makan kami tiga beranak gi jenjalan...
Dah gi carik kasut wedges mommy....
Dah beli handbag mommy....
Then jenjalan lagik...
Then masuk ke Toy City...
Perghhhh....Andy sangat suka masuk situ...
Sangat banyak mainan!
Dan Andy buat perangai lagi....
Dia bantai meraung satu kedai coz nak gitar!
Huru-hara si salesgirl tu amik gitar dan masukkan bateri dalam gitar tu...
Then gitar tu akan kuarkan lagu kalo dipetik talinyer...
Andy meraung sekuat-kuatnyer...
Nak jugak gitar tu!Nak jugak!Nak jugakkkkkkk......!!!
Daddy pon jadik huru-hara gak....
Mommy gelakkan jek tengok daddy melayankan anak bujangnyer buat prangai....
Dengan kadar segera daddy gi kaunter, bayar gitar tu...
Pastu Andy suka giler dah dapat gitar...
Dia tak bagi daddy pegang gitar dia...
Andy sorang jek leh pegang gitar tu, bawak ke hulu-ke hilir The Mines tu.....
Hahahahaaa......

Daddy nak pasangkan tali gitar...Andy tak bagi daddy pegang!



Terpaksa la daddy layankan Andy kat tengah kaki lima nie...


Pas dah beli macam-macam then dah penat berjalan, maka kami pon balik...
Sepanjang perjalanan balik, Andy bantai tido...
Dah penat ler tu!
Dah sampai umah...masing-masing dah collaps!
Lepas Isyak, lebih kurang kol 9.30pm kami keluar lagi...
Gi Carrefour Wangsa Maju lak...
Nak beli barang sket...
Pas dah beli barang, kami terus sambung gi jenjalan kat Uptown Danau Kota tu...
Dekat jek ngan umah....
Sajer jek nak jenjalan...
Takder nak beli ape pon....
Tapi mommy belikan untuk daddy boxer....
Ekekekkee.....
Pastu daddy belikan untuk Andy belon Spiderman...
Pastu daddy lilit dan ikatkan tali belon tu kat keliling badan Andy....
So Andy jalan sambil bawak belon kat badan dia...
Ekekekekee.......

Mari berjalan sambil bawak belon Spiderman!


"Hish...payah betol la Andy nak jalan, daddy!"
Andy berkata........



Pastu dah berjalan lebih kurang, kononnyer nak lepak minum kat mapley...
Tapi ala-ala cam tak larat jek!
So decide balik jek la....
Malam tu Andy tido nyenyak giler!
Takder pon dia bangun tengah malam nak susu macam biasa....
Sunggoh penat anak bujang mommy nie yer...
Mommy pon penat gak!
Tu yang tak bangun buatkan susu Andy macam biasa gak!
Ekekekekee.........
p/s : doc kata banyak berjalan, cepat & senang nak bersalin....heheheeee...

Jenjalan Amik Angin Petang.....

Khamis last week mommy balik dari keje...
Sampai jek depan umah, ternampak daddy bawak Andy jenjalan naik beskal baru...
Hehehee....1st time bawak Andy naik beskal jenjalan kat luar umah nie!
Andy nampak sangat seronok jenjalan amik angin petang sambil naik beskal...
Selalunyer daddy ngan mommy bawak Andy jenjalan naik moto jek!
Kali nie Andy dah ada beskal....
So bawak Andy jenjalan naik beskal jek la....



Uiks...tengok dua beranak tu!



Sukanyer anak bujang mommy nie!


Daddy dah penat bawak Andy jenjalan....(wahhh...silang panggung kamu yer!)
Andy suker sangat naik beskal!

Anniversary's Present For Mommy!


Uuuuuu.....
So surprise ar....
Mommy tengah penat-penat kemas umah untuk kenduri...
Daddy balik keje jek, tetiba Daddy bagi present...
TQ, Daddy!!!


Uuuuu.....sayer dapat jam ler...

Uuuuu....terharunyer sayer!




Daddy suker brand SWATCH...
Mommy tak kesah brand ape pon...
Sebab mommy bukannyer pandai sangat bab brand2 nie...
Mommy nie aci redah jek!
Jenama cap ayam pon mommy pakai...
Asalkan bukan besi sudah...
Sebab kulit mommy nie alergi ngan besi...
Nanti naik raches kalo pakai jam ada besi...
Kalo pure silver anti karat ngan gold takper la....
Jam mommy yang dulu tu dah ilang...
Momy careless....
Hilang masa game tournament netball MAKSWIP Mac lalu....
Jam tangan tu daddy bagi masa hantaran kawin dulu...
Brand apentah...mommy tak hengat lah!
Daddy marah bila dapat tau jam mommy hilang...
Tapi mana la mommy nak tau kan!
So sebagai ganti, mommy dapat jam SWATCH!
Daddy jgn risau ek...
Kali nie mommy akan jaga present daddy bagi nie baik2!
Biarkan jek jam tu dok dalam kotak dendiam....
Aci x???
Ekekekeke.........