There was an error in this gadget

Monday, December 19, 2011

Mencari Sejarah Keluarga.....

Hari tu aku try mencarik sejarah pasal keturunan 'Ungku/Engku'....
Yang aku tau....great grandmother aku adalah chinese....
So konpem2 la dia bukan keturunan Ungku kan....
But great grandfather aku melayu!
So dia la yang bernama Ungku tu....
So maybe diorang berjumpa masa zaman chinese mai melaka dulu kot.....
Kot la kan...aku wat andaian sendiri jek!
Ok...yang tu family sebelah mak aku...
Close the story la...

La nie aku try mengoogle cerita pasal family sebelah ayah aku lak!
Mengikut cerita arwah ayah aku, atuk aku nie adalah orang Johor...
Aku tak pernah jumpa arwah atuk ( sebab dia meninggal pon aku lom lahir lagi ), so aku tak tau sangat story pasal dia....
Tapi, apa yang aku tau dari arwah ayah, arwah atuk adalah orang yang berpengaruh di Skudai...
Arwah atuk adalah Pengasas Umno Skudai....
Berita kematian beliau pernah keluar dalam suratkhabar Utusan Melayu....
Aku pernah baca keratan akhbar tu sebab arwah ayah aku still simpan lagi keratan tu...
Selepas arwah atuk meninggal, tiada lagi cerita pasal beliau...
Anak-anak beliau takde sorang pon yang join politik nie...
Termasuk la arwah ayah... (btw, arwah ayah adalah anak sulung)


Susah gak nak google pasal UMNO nie...
Balik2 yang keluar, pasal UMNO sekarang...
Tak pon pasal Onn Jaafar....
Dah mati akal dah camne nak google lagi....
Seperti biasa la...aku dah mula bosan...
So jawabnyer next time jek la aku google lagi!
Hehehheeeee......
Tarikh : 18hb Disember 2011
Waktu : 12.00pm - 4.00pm
Tempat : Pusat Sains Negara
Aktiviti : Bawak Anak-Anak Jenjalan Di Hujung Minggu......



Semalam, daddy ajak gi Pusat Sains Negara...
Mommy ON jek!
Leh bawak anak-anak kenal dunia sains kat situ...
Lagipon mommy dah 13 tahun tak pegi situ...
Dedulu pegi masa rombongan sekolah, tahun 1998...
Masa mommy Form 4...(aih..tua lak rasanyer la nie!)
Daddy lagi ler...tak pernah pegi langsung!!!

Ok la...bagi merealisasikan impian daddy...
Moh ler kita pegi!!!
Ekekekeee......
Malas nak cerita panjang lebar....layan gambo2 la yer!
Mommy bubuh beberapa keping jek...
Yang lenlain boleh tengok kat FB mommy!
:-)

mommy & daddy feeling2 cam zaman bercinta dolu2...ekekkeeee....


Andy try bawak train...kejap ke depan, kejap ke belakang...


Andy kata dia cute cam burung tu...hahahhaaa.....


Amik gambo ngan 'Actroid'


Cuba membuat 'tornado'....


Dua beradik sedang buat ujikaji bunyi & udara....


Ralit tengok ikan.....


Mandi kat waterpark Pusat Sains Negara....


With Optimus Prime! Bak kata Andy, ini adalah PETROMAS!!!
Bukan Petromas la, Andy...TRANSFORMERS!!!
Hahahahhaaaa.....


Fajar takot ngan T-Rex! ekekekeke.....

Banyak lagi section2 yang menarik kat dalam Pusat Sains Negara nie...
Mommy tak amik gambo kat semua section...
Penat giler babsssss punyer!!!
Sampai cramper ler pinggang ke kaki malam tadi!
Kol 11pm lebih dah tido dah...

Kalo kawan-kawan tak tau nak gi mana time weekend, pi la Pusat Sains Negara nie...
Jangan kata anak-anak, mak bapak yang lagi jakun nanti!!!
Hahahahhaaaaa......
Murah jek...
Untuk masok ke Pusat Sains, RM3/entry/head....
Untuk masuk ke Actroid section, kena RM6/head....
Untuk masuk ke Dinosour section, kena RM5/head....
Kanak-kanak bawak 6 tahun, F.O.C!!!
Sumernyer bayar kat pondok pengawal kat pintu masuk...
Bukak kol 10am...Kaunter tutup kol 5.00pm...
So kalo nak gi, better gi kol 12.00pm ke...
Pengembaraan mengambil masa selama 4 jam...
(Itu kalo ikut timeline kami la..)
Masok kol 12.00pm..kuar kol 4.00pm...
Moh bawak anak-anak dan seisi keluarga ke Pusat Sains Negara!!!
ENJOY!!!!!