There was an error in this gadget

Monday, April 19, 2010

Hal Mommy...Hal Andy....Hal Aduka....Hal Daddy.....

Hal Mommy
~ got Compaq laptop for besday present from En.Belo...(thanks,dear!)
~ mommy tengah struggle nak turunkan berat neh...
~ current weight is 68kg...
~ need to lost 10 kilos more (to 58kg) to gain the ideal weight...
~ BMI dah cecah 31.9....dah over dari paras normal (30.0)
~ plan to go to slimming treatment center soon...


Hal Andy
~ dah masuk 1 tahun 7 bulan...
~ mulut dah becok tapi satu hapah pon tak paham!
~ ayat yang slalu Andy sebut :-
    - "angan ar..." - refer to 'jangan la'
    - "anak ar..." - refer to 'taknak la'
    - "cepat la..." - refer to 'cepat la' (so clear & fluent,okek!)
    - "jap ar..." - refer to 'kejap la'
    - "eee...pe tu?" - refer to 'ape tu?' sambil pointing to the object/person/etc...
~ believe or not, Andy still takleh sebut 'mommy', 'daddy', 'nenek'...sumer perkataan yang pendek & ringkas!
~ perkataan yang panjang-panjang boleh lak dia sebut!
~ suka buli adiknyer...sayang adik but buli lebih...ehehheee.....


Hal Aduka
~ dah masuk 2 bulan 17 hari...
~ dah pandai senyum & cakap sorang-sorang..kadang-kadang mommy layankan jek..
~ Alhamdulillah makin sihat...but plan to do the operation soon...
~ 80% breastfeeding at this age....


Hal Daddy
~ daddy takde hal...sumer pon ok jek!hahahaaaaa......

Aksi Tido Dalam Kereta!

Tido berdiri..

Tido duduk menyenget....


p/s: macam-macam pe'el la si 'Botak-san' nie...ekekeke....

Aktiviti Hujung Minggu Yang Lepas!

Tarikh : 10hb April 2010
Waktu : 5.00pm
Tempat : Taman Rekreasi Kepong
Misi : Sajer Bawak Anak-anak Berjalan Petang Hari....


'Botak-san' mulut becok...ntah hape dia ckp, sorang pon tak paham...daddy layankan jek la..hahaha...


Suapkan dia dadih, bagi mulut diam kejap!hahhaa....


'Botak-san' jatuh dari basikalnyer ~ trus jadik 'Superman'!


Dok dendiam...daddy nak suap dadih nie!


Si adik dok relaks dalam 'BMW'nyer tanpa banyak kerenah...Good!

Mommy's New Life Schedule!

5.30am - bangun tido, gosok baju keje...
6.00am - mandi-manda...
6.20am - abis mandi ~ buat susu untuk andy ~ tukarkan pampers andy & aduka ~ bersiap-siap,makeup bagai...
7.15am - panaskan enjin keta, prepare barang-barang aduka...
7.30am - anto aduka gi umah babysitter kat Taman Melati ~ andy stay ngan nenek....
7.45am - gerak gi keje...
8.25am - sampai opis...alhamdulillah ~ sempat gak nak 'punch-in'!
9.00am to 5.30pm - keje....keje...keje....(sambil ber'blogging' & ber'FB') hehehee.....
5.30pm - abis keje...trus shoot ke Taman Melati..
6.00pm - amik aduka kat umah babysitter...
6.15pm - sampai umah....


Yer...ini lah time table baru mommy since hari nie!
Yer...hari nie adalah hari pertama mommy anto aduka ke umah babysitter...
Babysitter tu pon bukan orang asing..kawan skolah mommy punyer mak..
Makcik tu pon memang kejenyer dari dulu lagi jaga anak orang (babysitter)
So mommy tak risau sangat nak anto aduka....
Kalo andy dulu, mommy tersangat la risau nak anto kat orang, even jiran seblah rumah jek yang jaga!
Pagi tadi masa mommy nak anto aduka gi kat umah babysitter tu, andy melalak kaw-kaw punya..
Tapi bukannyer melalak sebab tak bagi mommy bawak adiknyer pergi...
Tapi melalak sebab nak berjalan!
Andy ingat mommy nak bawak aduka gi jalan-jalan, tinggalkan dia...
Hahahahaaaaaa.....
Terpaksa ler neneknyer peluk kuat-kuat sebab Andy dah meronta-ronta dah...
Out of control!
Hahahahaa.....
Macam-macam la perangai anak-anak nie...
Erkkkk....terasa macam dah tua lak bila sebut 'anak'anak'...
Yer....saya adalah IBU kepada 2 ORANG anak bujang!
2 orang nie pon dah buatkan siang & malam mommy huru-hara...
Kalo tambah lagi sorang nanti, lagi la huru-hara 24/7 kehidupan mommy...
Nasib baik mommy ada En.Belo yang 'agak' ringan tulang jugak la nak tolong ape-ape yang patut....
Heheheeee....



The 'Botak-san'


The 'Little Tiger'