There was an error in this gadget

Thursday, August 20, 2009

"Selamat Ulang-Bulan Ke 11!!!"


Hari nie 20hb....genap Andy berumur 11 bulan!
Andy dah beso ler....
Kejap jek masa berlalu....
20hb bulan depan Andy dah masuk setahun!
Lastday puasa is Andy's Birthday....
Atuk Merlimau dah bagitau nak celebrate besday Andy masa Hari Raya pertama nanti.....
Dia dah siap bagitau awal-awal, leh beli kek besday untuk Andy....leh tiup lilin ngan sepupu-sepupu Andy yang lain....
Heheheheeee...........
Bila dah 11 bulan nie, Andy dah ada 4 batang gigi...
Andy dah start belajar berjalan...
Andy dah boleh berdiri tanpa sokongan sesiapa pun....
So dengan eksyennyer dia berdiri dan try melangkap step-by-step...
Setiap kali Andy try berjalan, mummy akan kira dah braper banyak step dia berjalan, buat sendiri tanpa bantuan mummy or daddy...
Kejayaan paling besar adalah 10 steps!
Hoyeaaaaaaa.........Good Boy!
Anak mummy dah pandai berjalan sket-sket.....!
Tapi sket-sket jek la Andy berjalan...selebihnyer dia merangkak dengan lajunyer!
Hahahahaaaa.........
Skang nie mummy dan daddy kerap bawak Andy berjalan-jalan sambil pimpin tangan dia kiri dan kanan...
Nak train dia berjalan-jalan dan pakai kasut sepenuhnya......
Takder la sket-sket dia nak bukak kasut....


Tapi sekarang Andy takder kat KL.....
Andy ada kat kampung....
Semalam mummy amik EL, anto Andy balik Merlimau sebab takder saper nak jaga dia kat sini....
Since neneknyer gi umrah last week dan akan balik Malaysia 26hb nie nanti, Andy dijaga oleh seorang makcik kat kawasan perumahan tu...
Pepagi dah anto Andy ke rumah makcik tu...tapi Andy melalak tak henti-henti...
Makcik tu pun ala-ala willing tak willing jek nak jaga Andy.....
Since mummy dah lambat pegi keje, got no choice, anto lak Andy ke jiran sebelah rumah...
Mintak tolong dia sangat-sangat untuk jaga Andy....
Tapi bila petangnyer nak amik Andy balik, jiran tu cakap dia tak sanggup nak jaga Andy dah...
Huk aloh.....
Kesian Andy....
Takder saper yang willing nak jaga dia...
Kalo ikutkan hati mummy nie, nak jek bawak Andy gi opis...
Tapi takkan lah hari-hari nak bawak dia gi opis?!?!?
Sudahnyer....nekad anto Andy balik Merlimau jek...
Biar atuk dan nenek dia yang jaga....
Seminggu lebih jek...
Next Ahad mummy dan daddy balik amik Andy balik KL.....
"Tunggu mummy yer, Andy!"



"Selamat Ulang-Bulan Ke-11, Andy!"

Hobi Terbaru Andy......


Nie ler hobi terbaru Andy...
Dia dah pandai bukak almari mummy....
Pastu dia akan mengadap cermin kat almari tu...
Pastu dia akan belek muka dia sendiri kat cermin...
Pastu dia akan cakap sorang-sorang kat cermin tu...
Pastu dia akan gelak sorang-sorang kat cermin tu...
Pastu dia akan nyanyi lagu yang dia sorang jek yang paham....
Sambil joget sorang-sorang kat depan cermin tu....
Hahahahaaaaaa.........

"Andy Dengar Yer Lagu Nie......"

In the jungle....
The mighty jungle...
A lion sleep tonight....


In the jungle....
A quiet jungle...
A lion sleep tonight...
Uweeeeeeeeeeeee..................


p/s: Daddy suker nyanyikan lagu nie kat Andy....Andy akan joget2 kalo dengar lagu nie....

Gigi Saya Sudah Ada 4 Batang!


Aunty!
Uncle!
Tengok ler gigi Andy nie....
Andy dah ada gigi atas lak....
Andy dah ada 4 batang gigi dah!
Andy dah tak makan bubur dan nestum...
Apa barang makan benda-benda lembut dan cair camtu...
Andy skang dah leh makan nasik tau!
Hari-hari mummy bagi Andy makan nasik...
Kadang-kadang ada letak ayam...
Kadang-kadang ada letak ikan...
Kadang-kadang ada letak telur goreng dadar...
Best kan makanan Andy?!?!
Hehehehee....
Andy dah tak suka isap puting dah...
Apa barang isap puting....
Andy dah ada gigi kat atas dan bawah...
Nak isap puting pun dah rasa tak sedap!
Andy nak gigit Aunty ngan Uncle boleh?!?!?!
Ekekekekeee.......

Melalak Jek Budak Kecik Nie.....





Nie sumer aksi-aksi nak menagih simpati ler nie...
Asik melalak jek budak kecik nie....
Tapi mummy dah luper lak pasal ape Andy melalak time nie.....
Syahdu sunggoh....
Rasanyer pasal mummy maleh nak dukung Andy kot....
Asik nak dukung jek...
Lotih la mummy....
Sudahnyer Andy wat prangai lagi....
Melalak kaw-kaw punya!
Biar kan dia!
Hahahahaaaa.......

Pe'el Terbaru Andy....

Andy sepah-sepahkan balik baju yang mummy dah lipat...

Nie pe'el terbaru Andy...
Tak boleh tengok mummy nak lipat baju....
Mesti dia pun nak 'tolong' lipat sama....
Amboiiiiiiiii........rajinnyer anak bujang nie 'tolong' mummy yer.....
Daddy pun tak rajin camnie!
Ekekekekeeeeee...................




Seronok Andy 'tolong' mummy.....