There was an error in this gadget

Monday, April 2, 2012

Cerita Tertangguh (Part 2) ~ IPad For Kids!






Daddy mengorder dari kawan beliau...
Diluar jangkaanku....
Selalu tengok orang dok post kat FB pasal IPad nie...
Pada jangkaan aku, IPad nie jenis educational (of cos) tapi jenis pic slide...
Kiranyer sebijik cam IPad tu la...tapi dia just slide pichas untuk pembelajaran kanak-kanak la...
Kiranya kanak-kanak still boleh gunakan dengan cara touch the IPad screen tu utk change picha ke...hape ke...
Itu pada jangkaan aku pada mulanya....
Tapi bila dah dapat, rupa-rupanyer lain!
Rupa-rupanya, dia jenis tekan-tekan jek!
Lebih kurang cam Lappy for Kids la....
Tekan nombor or huruf, ada kuar suara untuk nombor or alphabet tu...
Tekan lagu, keluar la lagu kanak-kanak....
Tu jek????
Halamakhaiiiiiii.......
Yang kelakarnyer, puas la si Andy dok touch screen tu kononnyer nak change picha ler...
Sehabis tekan la dia...tak jugak bertukar-tukar...
"Camne nie mommy...dia tanak tukar gambar pon!"
Give-up jadiknyer budak tu....
Ekekekkee.......
Soh la daddy beli real IPad punyer!
Nak tak nak, depa dua beradik main gak ler IPad tu....
Tapi ada gunanyer jugak....
Walaupon diluar jangkaan, still can use for one of educational method!

2 comments:

Haris Zuhaina said...

as salam.. a'ar lah.. aku pun terbeli.. tp lom dpt lagi... ni ada 1 jenih lagi, yang alif ba ta pya. aku tgk kat FB si kakak mum pya.. ter-teringin lah plk.. hehehe

-LaDy rAzOr- said...

aku xnkn beli lagi la jenis camnie punya.....baik beli Ipad tros! ekekekkee.....