There was an error in this gadget

Friday, January 15, 2010

Cakaran Harimau Berantai!!!




Kelmarin, tengah sedap mommy baring sambil layan citer 'Cinta Balqis'...
Tetiba datang si Andy dan terus menerpa mommy...
Bukan saja menerpa, malah dia dengan selambanyer mencakar muka mommy skali!!!
Mommy terus menjerit kesakitan...
Adehhhhhhhhhhhh..........
BERTUAH PUNYER ANAK!!!
(dah macam gaya mak-mak zaman dolu2 menjerit kat anak...)

Tak pasal-pasal mommy dapat cakaran daripada 'harimau berantai' nie!
Cisssssssss........
Sakit nie tau!
Daddy pakat gelak jek....
Pastu daddy tarik Andy...
Main guling-guling, gelak-gelak dua branak!
Mommy pon sama guling-guling gak...
Tapi guling-guling tahan sakit.....
Huhuhuuuuuu...

Pastu time mandi, nak cuci muka nie....
Adoiiii laaaaaa......
Pedih ya amat!
Daddy panggil mommy 'Scarface!'
Yer...gara-gara budak bertuah tu ler, abis muka mommy...
Huhuhuhuuuuuu......

Insect Repellent Yang Amat Diperlukan!

Kelmarin masa tengah view blog Mommy Ryan, beliau ada menyatakan pasal insect repellent for kids...
Ermmmm....mommy rasa mommy memang amat memerlukan those repellent...
Coz nanti mommy akan berpantang kat Merlimau...
Dan Merlimau memang banyak nyamuk....
Sedia maklum, nyamuk-nyamuk kat Merlimau memang beso-beso sizenyer!
Cukup makan minum gamaknyer....
Maka, mommy jadik risau kot-kot Andy kena berdas-das gigitan nyamuk nanti...
Memang sebelom nie pon Andy banyak kali kena berdas-das....
Tapi mommy just sapukan Mopikko jek....
Mommy tak pernah terfikir pon wujudnyer any lotion or spray insect repellent for kids sebab yang sllau mommy nampak kat farmasi untuk orang dewasa jek!
So pas dah baca blog Mommy Ryan, mommy terfikir nak carik untuk Andy satu....
Malam tadi mommy gi farmasi, then carik brand yang macam Mommy Ryan suggestkan tu...
Tapi takder...
Yang ada hanyalah brand seperti kat bawah nie....

V
V
V
V
V
V
V






Ada 2 types....
Satu jenis lotion...
And satu lagi jenis spray...
Mommy dapat bayangkan amat susah nak bubuh lotion kat Andy coz dia slalu main lari-lari bila mommy nak pakaikan dia ape-ape...
So mommy decide belikan yang jenis spray jek!
Senang...sembur jek kat tangan dan kaki Andy...
Masa dia nak lari-lari tu pon boleh semburkan terus!
Bau pon wangi...macam bau minyak serai...
Pastu rasa sejuk jek bila spray kat kulit....
So amat sesuai la untuk kid like Andy!
:-D

Contest Sweet Picture Anak Bersama Ibu....

Mari join contest lagi!!!
Sekali lagi datang angin 'meroyan' mommy untuk join contest....
Tapi sumer contest yang mommy join berkaitan dengan Andy...
Kalo yang berkaitan dengan mommy sorang jek, memang takdo la....
Contest kali nie dianjurkan oleh IBU & MYTOMEIOUTLET .....


Syarat2 adalah seperti berikut...
1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun..bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..
3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri
4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg..
5) Jadi follower untuk blog IBU & blog MYTOMEIOUTLET
6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua
7) Letak tajuk sperti d'atas jugak yer..Make sure ur entry link back to mine
8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010
9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..itu jer...senang je..


Maka, gambar yang dipertaruhkan adalah....
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Nama Mommy : Nor Fariza bt Yusop
Nama Baby : Farish Andhika Putra bin Mohd Nazri
Umur : 1 tahun 4 bulan
Tarikh Lahir : 20.09.2008
Al-Kisah : Gambo ini diambil ketika berada di dalam kereta, on the way balik kampung di Melaka.
Mommy rasa gambo nie sangat sweet coz Andy sengih beria-ia sunggoh time amik gambo sampai mata jadik sepet macam anak cino!!!Heheheheeee....