There was an error in this gadget

Sunday, March 1, 2009

Pindah Ke Cheras Semula....

Aku baru jek pas packing baju-baju aku & Encik Belo....
Masa ayah sakit dulu, aku ngan Encik Belo decide nak dok Gombak...
So kami angkut ler segala barang keperluan kami....
Skang kami decide nak dok balik umah sewa kami kat Cheras nun....
Skang nie Encik Belo tengah keje kat opis...
Pas balik keje sampai kol 3pm kang, dia terus gi Cheras ler...
Aku lak kat sini packing mana-mana barang yang perlu....
Packing punya packing...barang aku dah abis pack dah....
Tapi barang Encik Belo still tak luak-luak gak....
Apehal ek???
Barang-barang aku satu beg jek dah cukup....
Tu pun siap share ngan barang dia lagik...
Barang Encik Belo nie banyak sangat ar...
2 beg barang dia jek!
Tak terkemas diriku ini....
Huhuhuuuu.....
Jap lagi nak sambung packing balik....
Lebih kurang dalam kol 2pm-3pm nanti, aku gerak ar balik Cheras...
Kesian umah Cheras tu, dah lama terbiar...
Semak samun pun dah paras pinggang Encik Belo dah...
Tengok ler..kalo rajin si Encik Belo tu, nanti dia potong ler semak samun tu...
Dapat sampai paras buku lali pun jadi ler...
Tu pun kalo rajin yer.....
Heheheheeeee...........

Bawa Andy Jenjalan Di Muar......


Mak mertua aku ajak Encik Belo (anaknyer ler) pegi ke Muar...
Ada farmasi di situ.....
Namanyer Farmasi Tanjung....
Tujuannyer adalah untuk membeli ubat untuk kakinya yang sakit itu...
Aku lak rasa ala-ala cam tak best jek kalo dok umah sengsorang sebab bapa mertua aku dah kuar nak ke Pekan Merlimau...
So aku pun decide nak ikut....
Leh la bawak Andy jenjalan skali....

Andy kat Bandar Muar........



Lepas beli ubat kat Bandar Muar, mak mertua ajak gi Giant Muar....
Nak membeli belah sket katanyer....
"Baiklah ibu mertuaku sayang...."
Ekekekekkeeee.........
Maka jenjalanlah kami empat beranak dalam Giant tu....
Sempat gak survey harga Drypers M84 kat Giant tu then compare ngan Carrefour....
Kebetulan kami dah pun beli Drypers Andy kat Carrefour ketika malam kelmarin...
"Cissss......beza RM2 ar!Giant lagi murah...bongok punyer Carrefour!" aku tak puas ati...
Pastu jenjalan lagi...menemankan mak mertua aku yang beli barang basahan sket-sket....
Sempat gak mak mertua aku belikan untuk Andy t-shirt....
"Tima kasih, mak....." aku berkata dalam hati jek.....
Heheheheee........


"Amboi...muka tu macam paham jek apa benda daddy pegang tu.....ekekekeee...."

Dalam pada berjalan-jalanan tu, Andy dah mengamuk..
Haus nak susu ler tu....
Maka, aku suapkan jek ler susu ke mulutnyer....

Camni punya gaya pun ada ka, dey?!?!



Bila dah membeli, time untuk beratur ler plak...
Minah kaunter tu dok scan ler barang-barang yang mak mertua aku beli....
Sampai part scan t-shirt Andy, minah tu berkata...
"Maaf...baju nie takder tag, so tak dapat nak scan...."
"Harga t-shirt nie RM17.90" aku cakap....
"Tapi takder tag....tak boleh nak scan camnie...." minah tu berkata lagi....
"So......kena gi amik tag tu ar?" Encik Belo bertanya dengan nada perli....
"A'ah..." minah tu jawab...
"U takder budak runner yang boleh gi amikkan tag tu ke?!?!" aku bertanya dengan nada tak puas hati..
"Takder..." minah tu jawab selamba...

Aku dah macam nak hangen dah....

Carrefour ngan Tesco ada jek budak runner untuk tengokkan harga barang...
Always be ready at anytime lagi plak.....
Dah barang yang kitorang amik tu memang takder tanda harga, so what?!?! Salah kitorang ke?!?! Pekerja korang yang tak letakkan tanda harga kat baju tu, salah kitorang ke?!?!So takleh nak beli la barang tu?!?!? Nak kena customer gak ke gi berlari amik tag tu?!?!

F**k U ar....

"Dah....dah..si Nazri dah gi amik tanda harga tu..." mak mertua aku berkata seolah-olah dia paham jek yang aku nie tengah tak puas hati....
"Nanti dia dah gi amik..kena beratur lagi! Dah ler barisan panjang!" Aku saja cakap dengan nada kuat dan keras....sajer nak bagi minah kaunter tu dengar...
"Tak, kak....bagi duit jek..barang saya dah asingkan..." minah tu menjawab, macam paham jek yang aku nie memang tengah hangen ngan dia...


Lantak ko ler, minah kaunter!
Janji aku bawak Andy jenjalan pastu dapat t-shirt....
Hahahahaaa..............


Burger Daging Kasawari!!!

Ini adalah burger yang bukan sebarangan burger...
Burger yang paling jarang sekali didapati di mana-mana tempat di mayapada ini...
Sebab aku tak pernah nampak burger nie kat tempat lain..
Tak tau ler kalo korang pernah jumpa,kan.....
Ini adalah BURGER DAGING KASAWARI......






Aku beli burger nie masa pegi pasar malam kat Pekan Merlimau...
Pasar malam situ besar....
Macam-macam makanan ada.....
Encik Belo dah pesan "U kena beli makanan yang 'rare' kat sini, yang U tak jumpa kat pasar malam kat KL"
Uihs.....abis saluruh pasar malam tu kitorang berjalan....
Sampai lenguh lengat kaki neh...
Pastu terjumpa ler ngan gerai yang jual burger nie...
Aku rasa ini adalah 'rare'.....
So aku decided nak beli burger nie...
Harganyer RM3.50....
Selain menjual burger ayam dan daging yang agak common, gerai tu ada gak jual burger arnab,burger rusa dan burger kasawari nie ler....



Si penjual burger nie tersangat ler peramahnyer....
Rajin dia berborak ngan customer yang menunggu burger buatannyer tu masak...
Secara tak langsung aku rasa sedikit terhibur dengan keramahannyer itu hinggakan aku tak sampai hati nak mem'blah'kan diri even dah menunggu hingga 40minit untuk mendapatkan burger yang diidamkan nie....
"Nasib baik ko nie peramah ler...." kata Encik Belo dengan nada suara antara dengar tak dengar jek....
Bayangkan....pukul 8.50pm order burger nie kat mamat si penjual tu...dan burger siap dan berada di tangan aku pada pukul 9.30pm!!!
Betapa bersusah payah dan sabarnyer aku untuk mendapatkan burger kasawari yang 'rare' nie....
Oleh itu..aku sangat menghargai setiap detik suapan yang dilakukan antara mulutku dengan burger 'rare' ini...
Owhhhh.....rasa burger tidak mengecewakan...sangat sedap!!!
"Next time balik Merlimau leh la kita beli burger nie lagi..." kata aku kepada Encik Belo...
Dan aku meneruskan suapan sehingga abis.........