There was an error in this gadget

Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa, Mommies!!!

Esok, 21/7/2012 semua umat Islam akan mula berpuasa....
Oleh itu, aku mengucapkan
Selamat Menyambut Ramadhan
dan
Selamat Berpuasa
kepada semua saudara-mara, sahabat handai, sesiapa jek yang drop by and baca blog aku nie..
(kalo ler adoooo....)

Moga tahun nie aku dapat puasa penuh...
Maklum ler...ibu2 mengandung dah takde istilah 'datang bulan' untuk 9 bulan lamanyer....
Moga rezeki makin bertambah-tambah time bulan puasa nie....
Aminnnnnnnnnn...........

Saturday, July 14, 2012

Macam Sengugut...Tapi.....

Masuk arini, dah 2 hari aku sakit...
Bukan sakit perut...
Bukan sakit kronik yang sampai membawa kepada kematian..
Nauzubillah.....
Mintak dijauhkan!
Tapi nie sakit macam sakit sengugut....
Sakit sangat sampai sengal2 pinggang...
"Sengugutkah aku?!?!?"
Takkan nak period kot.....
Tapi aku preggy....
Bila anak-anak tanyer 'mommy sakit ape?"
Aku cakap sakit perut jek...
To be exact, it's ovary area actually....
Kat situ yang sakitnyer...
Tanya nasihat kawan2 rapat thru FB....
Ada yang kata tu perkara normal masa early stage pregnancy....
Tapi aku tak pernah lak rasa sakit camnie masa 2 anak sebelum nie...
Ada yang kata tu tanda2 keguguran, mengikut pengalaman yang dia pernah alami....
Oh, Tuhan.....
Janganlah perkara buruk seperti itu yang berlaku!
Ada jugak yang kata maybe sebab stress dan kurang rehat....
Oh, yes! 
Maybe yang itu aku boleh terima!
Tak dinafikan, lately aku memang stress dan kurang rehat....
Mungkin disebabkan bisness makin bertambah, jadinya masa rehat jadik kurang...
Siang kerja pejabat, malam uruskan bisnes pulak..
Weekend adakalanya uruskan pelamin dan katering...
Seperti malam tadi, walaupon sakit aku tetap gagahkan diri untuk siapkan tempahan puding sebanyak 100 unit...
Customer nak tengahari nanti...
Harus kuat semangat dan cekal....
Kalo ikutkan sangat sakit yang tidak berkesudahan nie, sampai bila-bila la bisness tak berkembang maju....
Terserah kepada ALLAH sahaja...
Ada rezeki untuk anak ini, ada la.....
Jika dah ketentuan tiada, redha jek la...
Yang penting, for time being jaga jek kesihatan nie supaya nothing worst happen....
Moga dipermudahkan segalanya...
Aminnnnnnnnn.........

Thursday, July 5, 2012

5 Minggu.....

Hari Selasa (3/7/2012) aritu gi Klinik Idzham Genting Klang....
Nak check urine secara formalnyer....
Aritu main check sendiri jek...
After urine test, doc belek2 kalendar pregnancy dia...
Katanyer aku dah 5 minggu....
Alhamdulillah......
Tapi katanyer kecik sangat lagi.....
Kena berhati-hati sebab kandungan masih mentah dan lemah....
Kalo lasak sangat, takut babynyer tak menjadi...
Nanti tinggal kantung kosong jek!
Nauzubillah.....
Taknak la benda2 buruk camtu berlaku....
Moga kandungan ini sangat kuat....
Moga aku pula lebih berhati-hati....
Moga kami berdua dilindungi dari segala bahaya....
Aminnnnnnnnnnn............