There was an error in this gadget

Friday, September 11, 2009

Kuang Ajaq Betol!!!


"Kring....Kring...."
"Ello..."
"Ello...boleh cakap dengan Cik Nor Fariza?"
"Yer, saya..."
"Cik, payment keta bila boleh bayar?"
"End of month la...usually saya bayar end of month"
"Cik punyer duedate 16hb keh...!"
"Yer...saya tau, tapi kalo awak track record saya dalam sistem, saya slalu bayar end of month.."
"Kalo camtu jadik 2 bulan lah!"
"Erm...ok.."
"Ok-lah!"
"Sapa nama nie ek?"
"Tuttttttttttttttttttt..................."
"Eeeee...kuang ajar nyer!"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kuang ajaq punya customer service EON Bank!
Try call balik! 03-26113688
Enggage ler plak!
Call lagi banyak kali....
Sama gak hasilnyer.....
Mangkuk betol!
Dengan takder adabnyer....
Suara kasar macam ah long nak kutip hutang lak lagaknyer....
Hish...geramnyer aku!
Camtu ke EON Bank train budak-budak customer service diorang PR???
Budak-budak jenis ape punyer perangai ler yang diorang hired nie???
Marahnyer aku!
Pantang betol aku kalo orang kuang ajaq ngan aku bilamana aku tak kuang ajaq pon ngan orang....!
Punya la aku cakap slow and steady....sebab aku tengah selsema la nie...
Mamat tu lak leh cakap ngan nada kuang ajaq ler plak!
Nasib baik aku tak dapat contact nombor EON tu....
Asik engage jek memanjang....
Kalo aku dapat la, memang aku maki kaw-kaw punya!
Pedulik haper aku posa tak posa!
Hishhhh......marah!

Percutian Sebelum Ramadhan! Part 2

Masih lagi di lokasi yang sama, iaitu Pulau Redang, Terengganu....
Cuma entry ini agak terlewat kesinambungannya kerana baru sahaja mendapat gambar-gambar berikut daripada camera digital kepunyaan En.Komak....


Kaum bapak dalam air, layan anak....kaum mak dok di pergigian pantai perhatikan depa....




Andy dah tak takur air....excitednyer dia!



Lagi acara menimbuskan diri di dalam tanah....


"Gimme Five!" ~ Andy take action.....



Acara men'sumbang'kan suara ~ karaoke!



Kat Marine Park.... ( sila abaikan perut En.Belo yang ketara itu, yer! )



On the way balik ke hotel....



Acara santap beramai-ramai ~ dinner time!


Dah check-out...tgh tunggu bot datang amik!


Jangan Kamu Menghadap Tuhan.....

Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika UPSR....
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika PMR.....
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika SPM.....
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika STPM.....
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika exam Semester......
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika temuduga kerja.....



Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika kecewa bercinta.....
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika putus asa.....
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika musibah menimpa.....
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika ahli keluarga meninggal dunia......
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika bulan puasa.....



Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika jatuh sakit tanpa diduga......
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika rasa ajal hampir tiba......
Jangan kamu menghadap Tuhan hanya ketika kain putih menutupi muka...



Kerana pada ketika itu sememangnya kamu akan menghadap-Nya tanpa dipinta....

Shopping Raya!

Tarikh : 10 September 2009
Waktu : 8.30pm - 10.30pm
Tempat : Carrefour Wangsa Maju



Malam tadi kami tiga beranak gi shopping barang-barang dapur...
Beli Milo la...Cili kering la...Sardin la...Toilettries la...Susu Dutch Lady la... macam-macam lagi la!
Sambil-sambil tu, si Daddy selit gak la sandal basahan dia..kononnyer takder sandal nak pakai kat opis...
Maka beliau pun rembat ler satu....
Dalam pada tu, teringat lak nak belikan luggage untuk Andy!
Terfikir nak belikan untuk Andy satu sebab senang nak angkut baju-baju Raya, baju-baju basahan, pampers dan segala macam alatan dia untuk balik kampung beraya nanti...
Takder la nak kena angkut bakul besar yang isi baju-baju dia tu lagi dah...
Kadang-kadang balik kampung, pakaian Andy tumpang kat luggage Mummy jek...
Kadang-kadang tu sumbatkan pakaian dia dalam beg sandang dia tu...
So nampak macam tak proper la...
Tu pasal la Mummy decide nak beli satu small luggage untuk Andy sahaja!
Nak isi baju ke...pampers ke...kasut ke...snow cap ke...ape-ape jek eksesori Andy, sumer leh bubuh dalam luggage tu...
Kan dah senang camtu....!


Andy nak bawak beg gi sekolah ke??? Andy kan bijak....dah leh masuk darjah 1 dah nie...ekekke....
Kelihatan di belakang si Daddy sedang menggodek-godek luggage Andy....




Apsal gigit beg tu??? Geram tak dapat gi sekolah ek???
Malam-malam mana ada sekolah bukak la, Andy....Hehehee.....




Semalam adalah hari gaji bagi orang-orang yang keje gomen...
Semalam gak ler aku dok bershopping kat The Mall...
Tahun nie peruntukkan untuk belanja shopping raya adalah RM1000 sahaja!
Kalo zaman bujang dulu...RM1000 untuk belanja raya diri sendiri jek..
So nampak macam banyak.....dan tentulah boros! hehehee.....
Kali nie peruntukkan banyak tu untuk belanja 3 kepala...
So akan jadi sikit...dan perlu berjimat cermat....
Barang-barang untuk aku yang macam aku listkan dalam entry sebelum nie, aku dah beli sket-sket dah....
Barang-barang untuk Andy jek belom shopping ape-ape lagi melainkan luggage dia jek...
Barang-barang Daddy tak banyak....then senang nak carik...
Tak tau lagi biler leh gi shopping raya...
Kerja si Daddy yang tak menentu time table-nyer tu membuatkan pergerakan untuk bershopping sambil bersenang-senangan adalah agak terbatas!
Tu pasal ler aku carik sendiri barang-barang raya aku...
Nasib baik tempat kerja dekat ngan shopping mall....
Tunggu bila Daddy ada masa terluang, baru ler boleh shopping untuk Andy dan untuk Daddy skali....




p/s : raya dah nak dekat dah nie! tinggal 9 hari jek lagi.....