There was an error in this gadget

Wednesday, January 28, 2009

Andy With Play Mat...


Andy dapat play mat yang baru.....

Thanks to Kak Zety (boss mr.belo) for this luvly gift...

Andy dah ada 2 play mats ler nampak gayanyer....

Wahhh....seronoknyer Andy.....

Ada jek orang bagi dia present ek...!

Ekekeke.....

Thanks to everyone yang bagi Andy present since Andy lahir sampai la skang....

Andy sangat seronok!!!





Meniarap....


Tengok tu....Andy dah pandai mengiring...
Dia dah nak meniarap dah....
Tapi selalu tak berjaya nak meniarap sebab tangan dia tak lepas...
Kalo Andy nak meniarap jek, sampai tahap mengiring jek dia lepas...
Pastu bila try nak meniarap tapi tak berjaya, Andy akan mengamuk...
Mula ler dia melalak kaw-kaw punya....
Hahahahaaa......
Pernah sempat sekali jek dia berjaya mengiring then terus meniarap....
Tu jek la sekali yang dia berjaya, yang sempat aku tengok ler....
Pastu dia dah tak berjaya dah...
Hehehe...takper....u can do it, cayang!!!
Chayo' chayo' chayo'!!!

Andy, Kelambu, Mummy & Nyamuk....


Atuk dah belikan Andy kelambu...
Maklum ler...kat Merlimau tu banyak nyamuk...
Beso-beso lak tu nyamuknyer....
Bahaya sunggoh untuk Andy....
So bila Andy dah pakai kelambu, nyamuk tak dapat nak gigit dia dah....
Tapi nyamuk tu dah attack mummy...!
Kurang ajar punya nyamuk!!!
Aku kira sumer gigitan nyamuk yang ada kat tangan kanan aku sahaja...ada 10!!!
Tu lom lagi kira yang kat tempat-tempat lain kat badan aku tuh!
Malam berikutnya lak, aku kira ada 10 gigitan gak....kat dahi belah kanan sahaja!!!
Dah rupa macam jerawat jadiknyer....
Arghhhhhhh.....bodo punya nyamuk Merlimau!!!
Next time balik Merlimau, aku nak bawak ubat nyamuk eletrik tu....
Biar padan muka ngan nyamuk-nyamuk kampung tu...
Hahahahaaaaa...........

Andy Goes To Wedding Ceremony...

Dalam pukul 10am lebih...mummy dah bersiap-siap...
Nak grooming bagi jelita sket...even mummy memang jelita all da times...

Heheheeee........

Sebelum tu, siapkan Andy dulu....

Pas sumer orang dah bersiap..maka berangkat ler kami ke bandar melaka...

Ke rumah Pak Anjang, bapa saudara dear...



"Andy dok ngan atuk kat depan, yer..."


Sampai kat umah Pak Anjang, aku dok ler ngan Andy di satu sudut yang agak terpencil...

Dok ler kami berdua terkulat-kulat tak tau nak watpe...

Mertua aku dah panggil..soh makan dulu sebelum pengantin sampai katanyer....

Aku kata takper ler...lom lapo lagi...




Andy rasa tak best datang kenduri kawin....mummy ok jek....ekekeke......





Andy lak nak susu....

So aku bancuhkan ler susu yang dah memang prepare siap-siap untuk dia....

Dalam pada tu, leh lak dia nak tido....

Ermmmm......tak kira di mana sahaja, apa jua situasi...

Tido tetap tido yer?!?!

Ekekekekeee.........




Andy tengah baring-baring....layan mata nak tido ler tu....

Lebih kurang dalam kol 5 lebih, baru ler kami balik dari kenduri kawin tu...

Sempat gak ler aku ngan Andy tido kat umah sebelah, yang memang dikhaskan untuk orang-orang datang yang nak tukar pakaian ke, nak solat ke, nak restkan badan ke....





Mari Berjalan-jalan....

Hari jumaat aritu aku & dear bertolak balik ke Merlimau dalam kol 12 tengah malam...
Dapat la diskaun 10% bayar tol....time kasih ler kat PLUS...hehehe...
Esoknyer aku & dear bawak Andy jenjalan kat Mahkota Parade...
Tujuannyer nak cari baby car seat ngan baby hanging bag...
Merata berjalan dalam Mahkota Parade tu...
Naik lenguh kaki mummy nie...maklum ler...pakai highheel...hehehe....
Carik punya carik tak jumpa lak baby car seat yg affordable...
Tapi kami jumpa lak hanging bag yang asal boleh la...
Kat Anakku takder...jumpa kat area Pigeon...
Takper...rembat ajer!


tengah try test sumbatkan Andy dalam hanging bag dia..hehehe....



Pastu jenjalan lagi...lapo ler plak...
Berenti sat makan kat Restoran Chicken Rice Shop...



Sempat amik gambo ngan Andy sebelum Andy mengamuk nak tido....



Bila order dah sampai, aku & dear makan ler...
Aku makan sambil pegang Andy di pangkuan....
Dalam pada tu, Andy mengamuk nak tido...
Aishhh...nie yang payah kalo tak bawak stroller nie!!!
Kalo bawak stroller, senang sket mummy & daddy nak makan....
Andy leh tido jek dalam stroller....
Andy dah mengamuk nak tido nie....camner mummy nak makan nie?!?!?




Baringkan jek dia kat bangku....tido terus dia!



Pastu sambung berjalan carik baby car seat...

Pastu dah malas nak jalan dah....

Then we decided gi ke Giant Muar...

Try carik kat sana lak....

Tak sia-sia usaha mummy & daddy...

Akhirnya jumpa gak baby car seat yang dicari....

Alamaksssss.....luper lak nak amik gambo baby car seat Andy tu....

Pastu jenjalan sket kat dalam Giant Muar tu...

Then baru teringat Andy takder baju nak gi wedding Pak Anjang esok....

Ok...mari shopping baju Andy!!!

Hehehehee......


Andy's stuff....

Pastu dalam pukul 8 lebih...kami balik ke umah atok & nenek.....

Esok nak gi wedding ceremony kat umah Pak Anjang lak.....


Friday, January 23, 2009

Lunch Time!!!

Dari pagi tadi kerja aku tergendala gara-gara dok ralit YM ngan Echa and Gee....
Pastu ngumpat sket2 aper2 yang patut....
Pastu kitorang decide nak jumpa...
Nak having lunch sesama...
Dah lama tak lunch sesama....
Rindu nak lepak borak-borak ngan diorang...
Memandangkan opis aku ngan Gee dekat jek nganThe Mall, so Echa ler terpaksa datang sini..
Opis dia kat.......kat mana ntah!!!
Aku pun tak tau....hahahaa......
Tapi jauh ler dari opis aku nie...
Aku blanjer diorang makan kat foodcourt Medan Hang Tuah kat The Mall tu...
Diorang makan nasik campur...aku makan mihun goreng jek...
Pastu jenjalan sket-sket...
Disebabkan banyak lagi masa terluang, so Echa decide nak blanjer aku ngan Gee kat Secret Recipe...
Hoyeaaaaa.....dah lamer tak makan cheesecake...


Nak order ape ek??



aku ngan Echa, si tukang belanjer...


Gee posing ala-ala ayu gitu...hehehe.....



My favourite...marble cheese cake!


Best buddies since kindergarden 'til now....

Sempat gak aku shopping dress yang memang aku idam-idamkan nie...

p/s: abis punah ranah diet aku arini!!!


Thursday, January 22, 2009

Hukhukhuk....

* ~ Rindu kat Andy sangat-sangat.. ~ *

Khamis Yang Hamis.......

Kepala berat....

Miong....

Mengong...

Ngantuk....

Lesu....

Lapar....

Diet!!!

Gi klinik....

Kencing....

Ada darah.....

Kena wat x-ray....

Maybe next time.....

Makan ubat....

Perut kosong....

Takde selera....

Masuk Dunhill....

Keluar angin.....

Lesu lagi....

Keja banyak....

Malas hadap!

Tak tahan....

Nak terkencing lagi....

Toilet jap!!!

Wednesday, January 21, 2009

4 Bulan Sudaaaa...


Tanpa disedari akibat ke'bz'an kerja di opis, aku lupa smalam braper haribulan...

Rupa-rupanyer smalam genaplah Andy berusia 4 bulan...


"Selamat Ulang-Bulan yang ke-4,Andy!!!"


Mummy rindu Andy sangat-sangat....

Tak sabar nak balik Merlimau jumaat nie...

Tak sabar nak jumpa Andy....
"Muaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!"





Tuesday, January 20, 2009

Change Da Mooooooooooood!!!

Tarikh : 19 Januari 2009
Tempat : Choice Cut Hair Salon, The Mall
Waktu : 1.30pm - 3.00 pm


Takmoh sedih-sedih dah....


Letih otak asik nak sedih-sedih jek...


It's time to change da mood!


It's time to change my hair color!





Siap tertido lak....lamer giler wat highlight nie!


tadaaaaaaa............ini ler hasilnyer!!!

Andy Almost Success!!!

Andy skang dah pandai mengiring...
Aku sempat amik gambo dia masa kat umah abang ipar aku kat Putrajaya...
Masa ayah meninggal, parent-in-law aku datang KL...
Diorang tido kat Putrajaya...
Sebelum buat kenduri tahlil malam tu, aku gi amik Andy....
Sedara-mara sumer nak tengok Andy....
Ada antara diorang yang tak pernah tengok lagi...
So aku amik ler Andy nak bagi diorang tengok...



ish....ish....ish....berusaha!!!




c'mon...u can dio it! almost success....!!!
Sampai sudah camtu jek la gayanyer...
Andy still takleh nak meniarap lagi melainkan mummy yang tolong pusingkan dia...
Pastu kalo takleh nak meniarap, Andy akan melalak....
Hahahahahaaaaa........
Ngengada ler dak Andy nie!

Monday, January 19, 2009

Al-Fatihah Buat Ayah....


Ini jek gambo terbaru aku & ayah...
Tahun lepas punya gambo...
Tu jek yang ada....
Tu jek yang boleh dijadikan kenangan aku & ayah....

Ayah adalah ayah paling 'best' skali....
Ayah adalah ayah paling 'sporting' skali....
Kadang-kadang jek ayah garang....
Kadang-kadang gak orang melawan cakap ayah....

Ayah selalu potongkan buah untuk famili makan....
Ayah suka buat jus buah-buahan....
Ayah suka buat lawak....
Ayah suka tengok tv sambil tido kat kerusi....
Ayah suka buat keja rumah....
Ayah suka jenjalan....
Ayah suka layan kerenah Andy....

Orang suka bila ayah belai dan ikat rambut orang....
Orang suka bila ayah beria-ia dengar orang cerita kelakar....
Orang suka bila ayah pun nak kerek-kerek ngan orang....
Orang suka bila ayah layan orang borak macam-macam isu....
Orang suka bila ayah puji orang masak sedap....

Buat ayah :-
Moga ayah aman bahagia di 'sana'....
Orang still rasa ayah ada lagi kat rumah tu....
Ayah tak pegi mana-mana pun....
Ayah cuma 'takder' jek kat umah...
ALLAH amik ayah sekejap jek....
Nanti-nanti ayah balik la.....
Nanti-nanti ALLAH bagi ayah balik umah....
Kan???kan??????kan???????????

Wednesday, January 14, 2009

Maner Nak Carik Nie?!?!?

5 minit yang lepas aku baru jek dapat call dari babysitter Andy...
Kak Khalipah namanyer...

"Hello..."

"Yer..."

"Ini mamanya Andy ya?"

"Yer...kenapa kak?"

"Saya nak bagitau saya sudah tidak jaga Andy lah ya..."

"Ha?!?! akak dah dapat kerja lain ke?!?!"

"Belom....tapi mahu bagitahu itu saja lah..."

"Erm...ok la,kak...time kasih..."

"....................."


Ah...sudah....
Mana aku nak carik orang yang leh jaga Andy nie?!?!?
Kalo nursery takkan terima bayi bawah 6 bulan...
Andy baru nak masuk 4 bulan....
Aduhaiiiiiiiiiiiiiiii.................
Di saat-saat genting macam nie boleh plak dia dah takmoh jaga Andy...
Camner nie ek???
Nak biarkan Andy terus dok kat kampung jek ke?!?!
Ishhhh......
Ermmm....takpe....sementara Andy ada kat kampung lagi nie, try carik babysitter baru....
Adoi laaaaaaaaaaaaa........................
Pening la kepala aku!!!!


p/s: ada sesapa yang nak jadi babysitter Andy tak?!?!

Mummy & Daddy Nak Balik KL Nie...

Andy jangan nakal-nakal tau...
Jangan wat ragam lak ek....
Mummy & daddy jauh nie....kat KL...
Andy dok ngan atuk & nenek kat kampung ek...
Dok elok-elok tau....
Kalo nak apa-apa, bagitau mummy ek....
Heheheee.....




Mummy nak balik KL...Andy tak leh ikut....




Andy tinggal ek....dok ngan nenek ek....




Babai Andy...mummy & daddy balik KL nie....babai....hukhukhuk....

Pegang Botol...

Andy skang dah pandai pegang botol susu sendiri...


Senang la mummy....


Kadang-kadang dia pegang sendiri botol, nak isap susu...


Tapi kadang-kadang tu dia malas nak pegang...kena la mummy yang pegang....
Andy nie....suka buat mummy sayang kat dia sangat-sangat tau...
Hehehehe....





Hisap Jari...

Sekarang nie Andy suka isap jari....
Memula dulu dia masukkan ibu jari ngan jari telunjuk ke dalam mulut...
Pastu dia suka masukkan sumer-sumer jari dalam mulut...
Skang nie dia suka masukkan jari hantu dan jari manis lak dalam mulut dia yang comel itu...

Tengok tu...dia masukkan jari dalam mulut....

Haa...sampai lencun tangan Andy tu....


Tak kira di mana sahaja, dalam apa jua situasi...Andy tetap suka isap jari dia...


Anak mummy sorang nie....macam-macam la....
Dah takmoh isap puting dah....
Asik nak isap jari jek...
Hehehee.....
Sayang dia...
Muahhhhhhhhhh.............

Hantar Andy Balik Merlimau...

Entry ini agak lewat disebabkan terdapat perkara-perkara yang tak dapat dielakkan....



Date : 9 Januari 2009
Time : 12.00pm
Venue : KL - Melaka
Occasion : Hantar Andy Balik Merlimau




Andy sangat seronok kena anto balik kampung....





Elok ler tu...anak & bapak suka berlenggeng...Merlimau kan panas....

Sudahnyer, tinggalkan pampers jek! Andy meragam akibat kepanasan di rumah atuk & nenek....

Tuesday, January 13, 2009

Rindu Andy....

Mummy rindu kat Andy sangat-sangat.......
Masuk hari nie, dah 3 hari mummy tak jumpa Andy.....
Andy kat kampung...
Mummy sepatutnya kena outstation....
Tu pasal mummy hantar Andy kat kampung....
Tapi atuk sakit, jadi mummy tak jadi outstation....
Boss mummy gantikan dengan orang lain...
Nanti cuti Tahun Baru Cina mummy balik kampung amik Andy ek....
Mummy rindu kat Andy.....
Mummy rindu kat buah hati mummy sorang nie...
Hari-hari mummy teringatkan Andy...
Kadang-kadang mummy menangis sorang-sorang bila teringatkan Andy.....
Hukhukuk.....

Mummy love Andy too.....

C.R.W.....




For time being, ayah still dalam wad C.R.W tu lagi...
Keadaan ayah stabil...
Every 1 hour akan ada nurse yang datang untuk rekodkan perkembangan terkini ayah...
C.R.W = Coronary Rehabilitation Ward
Kadang-kadang ayah bagi respon, kadang-kadang tak...
Kadang-kadang ayah berada dalam keadaan koma, kadang-kadang tak...
Semalam aku jaga ayah...
Aku datang hospital pukul 5.30ptg dan balik pukul 4.00pg....
Aku tido dalam keta sebab pelawat tidak dibenarkan tidur kat wad....
Dapat la aku lelapkan mata sekejap....
Selebihnya aku berjaga jek...
Nyamuk banyak giler...berdas-das gigitan nyamuk hinggap kat seluruh badan aku...
Celaka punya nyamuk!!!
Pagi tadi pukul 7.30pg aku terbangun...
Mandi dan bersiap untuk ke kerja...
Dear balik kerja dari shift malam then terus hantar aku ke opis...
Currently mood : Soooooooooooo........sleepy!!!




Zon Kritikal....




No.7....



Menunggu dengan penuh sabar dan bersedia untuk sebarang kebarangkalian...



Layan TV tengah malam...




Pintu yang memisahkan aku dan ayah....




p/s: Ya ALLAH...sembuhkanlah penyakit ayah....sedarkanlah dia....kembalikan kesihatannya seperti sediakala...Aminnnnnnnnnnnnn............














Tuesday, January 6, 2009

Kepadamu Sang Suami.........

Kamu..
Sang suami.....


Terima kasih kerana memahamiku....

Terima kasih kerana menyayangiku....

Terima kasih kerana menerimaku seadanya.....

Terima kasih kerana mendampingiku....

Terima kasih kerana mengajar aku erti kehidupan.....

Terima kasih kerana menceriakan hidupku...

Terima kasih kerana membahagiakanku....

Terima kasih kerana membantuku....

Terima kasih kerana mencintaiku.....

Terima kasih atas segalanya....



Terima kasih kerana membuatkan aku menjadi wanita yang sempurna...............

Best......Best......Best......!

Start jek tahun baru, tetiba aku dilanda keja yang melambak....
Sepanjang tahun 2008, aku banyak makan gaji buta...
Maklum la...time tu aku seorang ibu mengandung...
So banyak tugasan yang aku excuse....
Tapi tahun nie, aku kena lebihkan kerja.....
No more excuse....
Selain kerja-kerja di opis, aku ditugaskan untuk oustation...
Wahhhhh......dah setahun aku tak outstation....
Best!Best!Best!
Aku kena buat tugasan kat bahagian pantai timur malaysia....
Tarikhnyer 19-23hb Januari nie...
Antara daerah yang kena pegi adalah kemaman, kuantan, jerantut dan kawasan yang sama waktu dengannya....
Tapi skang pantai timur tengah banjir....
Tapi boss cakap pegi jek....
Aku gi jek la....
Huhuhuhuuuuuuu........
Hoyeaaaaaaaaaa..................
Dapat gi outstation lagi!!!
Leh jenjalan........
Dah lama tak jenjalan........



Pesanan untuk :-
Dear: jaga umah bebaik yer.....jangan wat benda mengarut2 lak ek!
Andhika: jangan nakal2 tau,andy kena dok ngan nenek kat merlimau....mummy & daddy jauh...



Nanti mummy mesti rindu kat Andy sesangat punyer lah..!
Huhuhuhuuuuu......
Mummy rindu kat daddy gak.....

Monday, January 5, 2009

Cuba Cari..!


Cuba cari mana Andy?!?!?

Andy Di Taman Permainan.....

Daddy ngan Andy main jongkang-jongkit.....


Andy main bouncer ngan daddy......


Weekend aritu mummy & daddy sajer jek bawak Andy jalan-jalan kat taman permainan....
Andy tak leh nak main aper-aper pun....
Andy tak reti lagi....
Andy jeles tengok kawan-kawan yang dah besar leh main sumer mainan yang ada kat situ....
Ekeekkekeeee.....
Tunggu Andy dah besar sket, then baru la boleh main kat taman permainan ek, sayang...

Alergi....


Mummy tak tau Andy tak leh pakai bedak....
Mummy just tau Andy tak leh berpeluh jek....
Kulit Andy sensitif....
Andy senang kena ekzema....
Mummy pakaikan Andy bedak coz nak bagi Andy wangi....
Nanti boleh la mummy cium Andy puas-puas kononnyer....
Tapi lain pulak yang jadiknyer!
Sorry....mummy tak sengaja.....
Mummy promise pasni mummy tak pakaikan Andy bedak lagi....
Mummy pakaikan Andy perfume Armani Black kepunyaan daddy jek la....ek! (daddy ada ke perfume tu???)

Selamat Tahun Baru 2009!

Hari nie hari pertama aku melaporkan diri di Bahagian Penyelidikan & Pembangunan Industri...
Sebelum nie pun memang aku bertugas kat division nie...
Tapi nie untuk lapor diri setelah putus kontrak pada 31 disember 2008 aritu....
Maklum ler...penjawat awam bertaraf KONTRAK...!!!
Hari nie jugak tetiba jek aku ada banyak tugasan perlu segera disettlekan....
Tetiba lak banyak borang survey yang perlu di'key-in'kan dalam sistem SPSS....
(Sila google kalo nak tau ape kejadahnyer SPSS itu....)
Cepat benar masa berlalu....
Sedar tak sedar dah pukul 12.15 tengahari dah....
Azam baru aku untuk turunkan berat badan sedang dalam proses...walaupun tak start lagi sebenarnyer....hahahhaaaaaa.......
Azam lain adalah untuk bekerja bersungguh-sungguh dan kurangkan masa 'mengulat & mengelat'...
Kepada sahabat yang lain, aku ucapkan...

'SELAMAT TAHUN BARU 2009!'