There was an error in this gadget

Wednesday, December 22, 2010

Happy 3rd Anniversary, Dear!!!

From

22.12.2007

To

22.12.2010

'A wonderful 3 years be wif You'

And could it be three years?

Perhaps time is a prism,

Passing light through tears.

We celebrate the moment;

Time lingers in our gaze.

Hours last forever;

Infinity lasts days.

Remembrance is a gift;

Delight encumbered stays




Celebrate Birthday Merrah & Tisha....

Tarikh : 19hb Disember 2010
Waktu : 2.00pm - 5.00pm
Tempat :  Mc Donalds Bangi
Aktiviti : Celebrate Birthday Merrah Amani & Batrisyia...

Terlupa ler plak nak amik gambo Birthday Boy & Birthday Girl...
Ekekekkeee.....






Burrrppppp.....kenyang!
Pas party kat Mekdi nie, 'The Dude's & Family gi lepak2 kat umah Encik Komak lak..
Sajer nak lepak borak2 kosong sambil bermain dengan binatang2 peliharaan beliau...
Umah beliau kat Kajang tu dah macam Mini Zoo dah rupa nyer!
Macam-macam binatang beliau bela..
Maklum ler...beliau nie peniaga binatang2 peliharaan...
Macam-macam binatang ada...
Ular, kala jengking, gecko, tikus makmal, tarantula, arnab etc....
Tapi luper lak nak amik gambo binatang2 kat umah beliau tu...
Next time ler amik, yer!


Memancing Di Kemensah...

Tarikh : 18.12.2010
Waktu : 11.30pm-6.30am
Tempat : Kolam Memancing Kemensah
Aktiviti : Memancing Bersama 'The Dudes' & Family....


Before this, daddy slalu gi mancing kat Kemensah nie...
Tapi mommy tak dapat nak ikot sebab anak-anak sumer dah tido...
Lagipon daddy cakap takyah pegi la sebab tempat nie macam kat hutan..
Tempatnyer kat belakang Zoo Negara...
Tapi jauhhhhhhh ke dalam lagi!
Tapi kali nie mommy nak ikot gak..
Sajer jek sebab nak tengok tempat tu camne...
So angkut ler anak-anak skali...
Berembun ler kami anak branak kat Kemensah tu dari tengah malam sampai ke pagi..

Fajar sangat sronok masa memula sampai..tak wat prangai lagi nie!


Andy ngan Aunty Sue...


Si mak buyong, Eima nie sanggup berembun ikot hubby...tak leh tinggal umah sesorang sebab anytime jek bersalin neh!


Si comel, Tisha tekun temankan babanyer memancing...


'The Dudes' memulakan sesi pemancingan...


Segala macam alatan dan makanan bawak dari umah...sandwich, jajan, air kopi, bantal, selimut, kerusi malas...sumer ader!!!


Encik Ayun sekadar menajdi pemerhati saja pada malam ini sebab kena balik awal..


Si Tisha dah nak tido dah...Fajar belom nak tido lagi! Asik main jek kejenyer...

Friday, December 17, 2010

Macam Nie Pon Boley Ka?!?!?


Masa mommy & daddy tengah makan malam tadi...
Andy dok kat atas kotak periuk 'Butterfly' neneknyer sambil tengok tv...
Sampai ler mommy & daddy abis makan..
Siap kemas dapur bagai...
Tup tup...tengok Andy dah lelap....
Huk aloh....





Punyer la besar katil mommy & daddy beli untuk tido, kat sini gak Andy 'landing'...
Boleh lak tu tido mengerekot cenggitu...
Hehehehe...
Macam-maca hal la Andy neh!

Wednesday, December 15, 2010

Mari Berjogging Di Hujung Minggu!

Tarikh : 4 Disember 2010
Hari : Ahad
Waktu : 7.00am - 8.30am
Tempat : Taman Tasik Titiwangsa
Aktiviti : Bawa Family Jogging Pepagi...

 Panaskan badan dulu....


 Wahhh..sunggoh beria-ia sajer orang ini...


 Ok..daddy lari sambil tolak stoller Aduka...
Mommy lari+jalan2 sambil tolak bike Andy...


 Tempat kesukaan daddy...refleksologi...



Time balik...dua beradik nie bergurau senda lak... :-)

2 Jahitan....

Al-kisahnyer....
Anak bujang mommy yang sorang nie amat ler lasaknyer...
Suka main lompat-lompat...lari-lari...
Pendek kata tak reti duduk diam!
Yer ler...nama pon budak kannnn....
Of cos ler aktif semacam....

Kejadian nie berlaku masa mommy tgh tido kat dalam bilik, berehat-rehat pas balik keje...
Mommy tido kat carpet bawah jek...bukan kat atas katil..
Andy lak dok main lari-lari kluar-masuk-kluar-masuk bilik....
Nak dijadikan story, kakinyer tersadung kat kaki mommy dan terus terjatuh...
Mommy terkejut then terbangun..
Then mommy nampak Andy melalak kaw-kaw punya!
Pastu ada darah banyak mengalir dari dahi dia...
Mommy terus melompat pegi kat Andy...
Mommy check apsal berdarah banyak sangat...
Rupa-rupanya masa Andy terjatuh tu, dahi dia terhantuk kat bucu katil...
Mommy check sambil cuak...
Rupa-rupanyer luka tu berada di antara kedua-dua keningnyer....
Kusssss semangat!
Mommy ingatkan kena kat mata!
Mommy cuak giler...amik wet tissue then sapu kat tempat keluar darah tu...
Sambil tu mommy pujuk Andy supaya dia tak nangis lagi...

Dalam pada tu, daddy pon balik..
Cepat-cepat kami bawak Andy ke Klinik Idzham...
Doc tu kata luka Andy nie kena jahit sebab dalam....
Mommy & daddy ok jek...
Then doc pon sediakan kelengkapan nak jahit..
Tak banyak...2 jahitan jek...
Andy menjerit sekuat hati masa kena jahit tu...
Memang ada suntik bius..
Tapi maybe bius tu belom nak terkesan lagi tapi doc dah start jahit..
Dah tentu ler sakit kannn...
Mungkin la sebab tu Andy melalak kaw-kaw punya masa tu!

Tapi pas abis jahit tu, Andy dah tak nangis dah...
Siap babai lagi kat doc masa nak kuar dari bilik doc tu...
Hehehehee....
Hebat la anak mommy nie!




Monday, December 6, 2010

Sudah 10 Bulan!

2hb Disember aritu, Fajar Aduka genap berusia 10 bulan...
La nie dia dah pandai merangkak dah...
Duduk sendiri pon dah pandai...
It just gigi jek tak tumbuh-tumbuh lagi...
Tido jangan cakap la...
Lasak ya rabbi!!!
Mommy punyer territory kecik jek...
3/4 daripada katil tu sume conquered by him!!!
Huhuhuuuuuu....
Moga Fajar Aduka lekas-lekas tumbuh gigi yer...
Cepat berjalan dan bijak!
Aminnnnnnn........

"SELAMAT ULANG BULAN KE-10, ADUKA!!!"



Playing @ Playground....

Tarikh : 5hb Disember 2010
Waktu : 5.30pm
Tempat : Taman Rekreasi Kepong
Aktiviti : Sajer Bawak Family Jenjalan Petang....


 Andy takot nak jalan kat atas benda alah tu...


 Puas dak daddy ajar main gelongsor..Andy still takot nak turun! Haishhh...


 Last-last berjaya gak turun..tu pon melalak kejap! hahaha...


 dah penat. gi beli eskrem pulak....


 Andy makan eskrem sikit jek..tak leh bebanyak, nanti sempot!


 dalam pada nak turun gelongsor tu, leh lak dia layan menung dulu kannnn...


 Andy marah mommy hayunkan benda alah nie lelaju...tu yang senyum kelat jek tu! ekekekee...


Abang dah kepenatan....si adik rileks2 jek dalam stroller..tak leh wat ape sangat...



i-City.....

Tarikh : 4 Disember 2010
Waktu : 8.00pm
Tempat : i-City, Shah Alam
Aktiviti : Sajer Bawak Family Jenjalan...


Kabonyer dedulu i-City nie masuk free...
Tapi la nie dah kena bayar RM10/car...
Halemak aiii......
Bayaran tu including masuk rumah sejuk..
Tapi hapah tak leh masuk...
Punyer ler ramai makhluk tuhan kat situ...
Nak-nak ujan lak tu..
So xder ler lelama lepak jenjalan kat i-City tu...
Kat situ yang aku tengok selain daripada macam-macam rupa bentuk lampu yang digubah macam bentuk pokok ler...bentuk binatang ler, ada gak aktiviti jualan makanan dan juga aktiviti kesenian...
Kata Encik Belo, ala-ala 'the buskers' la...
Then kalo nak letak duit kat topi diorang tu ke...kat sapu tangan diorang tu ke..kat mana-mana la ke...
 sila ler letak duit yer...
Katanyer laaaaa.....
Tapi aku tak nampak lak 'buskers'nyer...
Stage performance ader ler..
Ermmmm.....
Lagi satu....
Erkkk..ape yang 'i'-nyer ek???
Ermmmm.....


 Encik Belo tengah layan stage performance...
Andy tengah layan air kelapa mommy yang dibuat macam air sendiri...
Aduka sedang buat dekkkk jek!


 Tiga beranak jenjalan....


 Andy ber'possing' maut...ekekekee...


 Dua beradik.....


 Penat mommy soh Andy berpossing kat pokok-pokok...last2 dia dok menyangkung jek!


 Mommy pon nak possing gak! ekekekeee...


Kami 4 beranak yang sehati sejiwa - tema kaler merah pada hari itu!
Ekekekee......

Perihal Budak Kecik Neh!!!


Nie kat Splender Restaurant, Carrefour Wangsa Maju...
Tengah-tengah makan, tetiba datang pulak mengantuknyer...
Dalam pada menyusu tu, boleh pulak tertido....
Haishhhh....blasah jek la, kecik oiiiii......