There was an error in this gadget

Friday, March 18, 2011

Makin Sihat....

Hari nie hari pertama masuk opis setelah 4 hari MC...
Alhamdulillah....
Keadaan semakin sihat...
Walaupun still itchy and tergaru sini sana, tapi aku tetap boleh bertahan lagi...
Tak sama macam 4 hari lepas...sampaikan tido pon tak boleh...asik nak menggaru jek!
Garu dan garu dan garu dan garu....
Sampaikan kulit dah calar balar...
Sampaikan kulit dah melecet...
Sampaikan kulit dah pedih2...
Owh...Tuhan!
Hypertension yang teramat sampaikan menangis memalam....
But now, sudah boleh tido walaupon tak lena sangat la...
Alhamdulillah....
Ubat still lagi kena makan...
Cuma lepas nie kena precaution ngan ubat antibiotik yang doc bagi...
Doc pon bukannyer selalu betol tentang ubat nie...
Some of them ler...
Tak semua doc hebat and tak semua doc bongok!
Eheheehheeeee.....
Sekarang nie just kulit mengering and mengelupas...pedih2 sket kalo kena air...merah2 ada lagi, just sikit2 jek la...
Mulut still lagi mengelupas, kering and terbelah2...
Aku just sapu vaselin jek la..
Other than that, takder wat pape yang extreme melainkan minum banyak air...

Owh yer....
Tadi aku ada google pasal alahan dan kesannyer kat sini...
Sangat mengejutkan apabila artikel tu bagitau "tindakbalas ANAPHYLACTIC (serta-merta) ke atas alahan ubat boleh menyebabkan kematian!"
OMG....
Sampai tahap serious camtu skali ek!
Yang dikatakan ANAPHYLACTIC REACTION tu apabila ubat yang kita makan tu mengambil masa dari 1 saat - 4 jam untuk menunjukkan reactionnyer....
Usually, individu yang allergic ubat, akan mengambil masa seminggu untuk menunjukkan reaction...
Tapi kalo dah amik masa 1 saat - 4 jam, tu dikira Anaphylactic reaction ler tu!
And that's happened to me!!!
And dari 5 symptoms Anaphylactic reaction tu, 3 daripadanyer aku alami on that time...
Ya Tuhan....
Sesunggohnyer panjang lagi nyawa aku rupa2nyer....
Alhamdulillah....Syukur....


"Ya ALLAH....sembuhkan ler cepat penyakit nie.....aminnnnnnnnn....."