There was an error in this gadget

Friday, November 25, 2011

Mimpi lagi...

3 malam yang lepas aku mimpi....
Mimpikan arwah lagi...
Tapi kali nie aku tak dapat recall ape yang aku mimpi...
Tapi yang aku ingat, arwah abang balik umah lagi...
Dia datang naik motor, pakai t-shirt and seluar pendek yang selalu dia pakai tu...
Tu jek yang aku ingat!

Sehari sebelum aku mimpi tu, aku tido kat dalam bilik arwah...
Sebabnyer dalam bilik aku banyak nyamuk!
So aku terus bangun tengah2 malam...
Tanpa arah tujuan..
Tak tau nak tido maner lagi...
At the end, aku pi masuk bilik arwah...
Aku tido situ...
Masa tengah tido, 2x aku kena 'himpit'....
Ermmmmmm......
Mungkin sebab bilik tu dah jarang berpenghuni....
So maybe ada yang tumpang tido skali ngan aku kot....
Aku terjaga biler hubby carik aku...
Dia masuk bilik arwah, nampak aku tengah tido...
Aku terjaga dari tido then teros masuk ke bilik aku balik...



p/s : dah sebulan abang 'pergi'...aku still tak biasa lagi...

Monday, November 14, 2011

Mimpi Arwah.....

Malam kelmarin aku mimpikan arwah abang....
Dia datang umah...and aku terkejut!

Aku : abang....watpe kat sini? camne leh ada kat sini?
Abang : aku dapat pelepasan....
Aku : ha?!?!?
Abang : agaknye ALLAH kesian kat aku..so Dia bagi pelepasan kat aku untuk balik tengok umah....
Aku : boleh dapat pelepasan???? (aku konpius seketika...)
Abang : Andy mana?
Aku : ada tu....
Abang : panggil dia jap....aku nak bawak dia jenjalan....
Aku : Andyyyyy.....nie ayah datang nak bawak jenjalan!

Pastu Andy keluar then jerit 'ayahhhhhhhhhhhh....' sambil peluk abang....
Abang peluk Andy kuat2.....

Abang : aku bawak Andy jenjalan jap tau....
Aku : ha....yelah....

Seketika kemudian, abang balik umah...

Abang : dah petang nie, aku balik dulu la.....
Aku : dah nak balik??? kejap jek....
Abang : aku tak leh lama-lama....kena 'masuk' balik....
Aku : nanti datang balik tak?
Abang : aku dapat pelepasan sebulan sekali jek..insyaALLAH bulan depan aku datang lagi....aku gerak dulu lah!
Aku : ok...(sambil cium tangan abang dan lihat dia pergi...)

Aku tersedar dari tido...
Ya ALLAH...aku mimpi abang meninggal....
Nasib baik abang hidup lagi!
Ehhhhh.....(aku fikir balik)...abang kan dah memang takde...dah meninggal!
Ya ALLAH....aku luper yang abang dah meninggal....
Untuk kesekian kalinya aku luper yang dia dah takde....
Al-Fatihah.......



*** menaip dalam keadaan air mata berjuraian***

Wednesday, November 9, 2011

Keje Baru....

Smalam, 8hb Nov 2011...
Aku dah start keje baru...
Now aku keje kat Landini Travel & Tour Car Rental...
Aku belom belajar banyak perkara lagi....
Semalam aku baru belajar camna nak wat Invois dan LOU untuk client...
Aku kena sentiasa updatekan dan prepare Invois client dari semasa ke semasa....
Patutnya hari nie aku blajar wat Rental Agreement lak...
Tapi boss takde..
Dia kena pi MATIC....
Ada launching event under MOTOUR & Tourism...
Sepatutnya aku kena follow-up pasal tempahan ada sorang client nie...
Tapi aku tak reti ler guna phone opis nie...
So aku tak dapat nak call client tu...
Cam pelik lak aku tengok...banyak sangat butangnyer!!!
Macam jakun jek aku nie kan?????
Habis sumer butang aku tekan...
Tapi tak jadi apepon!!!
Takkan aku nak wat keje amal..call client pakai handphone sendiri lak kan???
At last, aku layan FB ngan Blog...
Kalo boss tau nie....masak aku!
Hahahahaa.....
Tunggu boss balik tengahari kang baru aku tanyer dia la....
Cam best jek takde keje kan???? 
:-)

Maaf.....Entry Ini Sedikit Emosi... ;-(


Berita mengenai kematian arwah abang....
Dalam Metro...
Dalam Kosmo...
Dalam Nanyang Siang Pao....
Dalam Tamil Nesan aku tak tau ada ke tak..


Terkadangkala aku terlupa yang abang dah takde...
Slalu jek ingat dia ada lagi...
Maybe dia pi lepak kat Restoran Al-Malik ke....
Maybe dia pi shopping kat KLCC ke....
Maybe dia pi main paintball kat somewhere ke...
Sedih... :-(


p/s : rindu abang tersangat.....