There was an error in this gadget

Monday, April 2, 2012

Cerita Tertangguh (Part 1) ~ F1 Sepang 2012

Wokeh....
Baru ada masa nak cerita ceriti taik mata buat inti! (motif?!?!)
Ekekkekekkeee......
Bermula dengan Cerita Tertangguh Part 1...


Nampak tiket di atas???
Yeahhh....aku dan hubby gi tengok F1 masa 25hb Mac aritu...
Dapat tiket FREE katanyer!
So rugi ler kalo tak pegi kannnnn.....
Walaupon dapat tiket Hill Stand...blasah jek la...
Dah ler Hill Stand, tak berbumbung lak tu!!!
(komplen lebey....terima jek la kenyataan tiket free!!!ekekekeee)
Maka, kami lakibini berkampung la kat atas bukit nuuu....
Bawak payung, bawak tikar....dah macam berpiknik dah kami kat situ...
Siap berjajan and air minuman lagi....
Ala-ala sun-bathing ler gayanyer...
Cool kan???
Hahahhaaaa......


Panas rentung tau tak?!?!?
Nasib baik la kulit aku nie jenis tahan lasak, cam kulit tenggiling......
Stakat sun-burn cenggini, tak jadik hal lah.....
Hehehheheee....


Dalam pada berpanas-panasan tu, tetiba lak datang awan nano-nano-nano-nano...
Nampak gelap dan mendung jek dari kejauhan...
Tanda-tanda mau ujan  neh!


Jadi, semua pengunjung hadirin dan hadirat sekalian telah standby dengan payung memasing....
Sambil tunggu race yang ter-delay gara-gara ujan....
Tak lama pastu, ujan turun renyai....pastu lebat....pastu lagi lebat...lebat lagi dan lagi dan lagi!
Tapi kami tetap kaku tak berganjak dari tikar kami!
Berteduh di bawah sekaki payung, yang memasing bajet cam kecik sangat la badan tu nak share payung berdua!
Hahahahhaaaa.....
Tapi kami ok jek....walaupon kebasahan dari paras bontot ke bawah...kami tetap cool!


Disebabkan race tertangguh sampai kol 5.00pm lebih...so kami rilek2 dulu...berteduh sambil lelap!
Bila ujan dah reda, baru ler race bersambung kembali...
Dan kami nengok ler race tu sampai ler abis!


Selesai sudaaaaa race...
Dan juaranyer adalah Fernando Alonso dari team Ferrari!!!
Hoyeaaaaaa.........
Clap! Clap! Clap!
Alonso meninggalkan jauh kereta-kereta dari team lain....
Beliau hebat!!!
Tahniah!!!


Okeh...ini hubby cakap gambo Lewis Hamilton & aweknyer, Nicole....
Korang leh nampak tak ke'BETOL'annyer di situ???
Hahahhahaaaa........
Aku taknak cakap!


p/s : anak-anak tinggal kat umah babysitter. reason taknak bawak : kesian diorang kena berhujan berpanas cam kami lak! 

No comments: