There was an error in this gadget

Wednesday, January 13, 2010

Tic...Toc...36 Minggu Sudaaaaaa.......


Tic....toc....tic....toc....
Countdown, bebeh!
Sekarang sudah 36 minggu....
Masa gi scan kat Klinik Mediviron kelmarin, berat baby 2.5kg...
Berat mommy lak dah naik jadik 75.5kg...
Uiks...terasa lak beratnyer aku nie!
Skarang nak jalan gi toilet pon rasa macam jauh giler...
Tak kesah la toilet kat umah ke....kat opis ke....
Asal berjalan jek, rasa sakit kat area serviks nie....
Area pinggang dan ke bawah dah start sakit-sakit dah...
Adehhhh....
Kelmarin mak ajak gi amik air selusuh kat umah ada pakcik tu...
Kat area Genting Court, Setapak...
Pakcik tu cakap minum air selusuh tu time dah turun tanda jek...
Baca Surah Ababil...
Baca Selawat....
Doa yang baik-baik...
Mudah-mudahan semuanya lancar dan selamat....
Aminnnnnnnnnnn...............

Mari 'Marathon' Di Tasik Titiwangsa!!!

Tarikh : 12hb Januari 2010
Waktu : 6.00pm
Lokasi : Taman Tasik Titiwangsa
Misi : Membawa Andy Beriadah...



"Ok,mommy! Andy dah ready nak jenjalan!"



"Wahhhh...ramainyer kengkawan kat sini!" ~Andy berkata...



"Hoyeaaaa...."
~Andy takut nak turun gelongsor..ekekeeee....




Acara 'lepas kandang' oleh daddy.....



Penat bermain...Andy rehat sekejap sambil menikmati sunset!

Owh....
Sesungguhnya sangat penat tawaf satu tasik nie, okek!
Kalo dikira jauh perjalanan yang tertulis kat trek jogging tu, mommy dah berjalan sejauh 2.5KM!!!
Wahhhh!!!
2.5KM.....okek!!!
Dan berehat sebanyak 3x sebab penat dan kaki krem giler!!!
Daddy kata "takpe...kalo nak terberanak pon, hospital dah dekat!HKL jek!"
Yer.....sangat tepat kata-katamu itu, wahai En.Belo!
Dan natijahnya :- Beliau kena urut kaki ini malam tadi...
Ekekekekee.....



p/s: Terima kasih, En.Belo sebab meng'offer'kan diri untuk urut kaki tanpa di'request' malam tadi! Harap malam nie pon 'offer'kan diri lagi ek! :-D

Apo Nak Dikatokan Laie....


Tiada paksaan...
Tiada jugak halangan....
Tapi ini budak memang suka buat macam-macam....
Kadang-kadang sampai tak terfikir dek akal orang tua...
Tapi akal dia lagi hebat!
Ini la dinamakan 'KREATIF'!!!
Andy kreatif memikirkan pasal bakul sampah nie....
Kegunaannya bukan sahaja untuk mengisi sampah-sampah kering seperti kertas-kertas dan pampers...
Tapi boleh juga dibuat sebagai pelindung kepala / hiasan kepala...
Kan ke kreatif tu!?!?!
Disebabkan kanak-kanak la nie jenis 'makin ditegah, makin dibuat'...
Maka mommy pon tak kuasa nak menegah...
Lantak kome ler, budak kecik!
Janji kome tak melalak, udah......
:-D

Mari Blajar Buat Aiskrim!!!

Entah kenapa, sejak dua menjak nie aku suka sangat cuba resepi...
Tapi resepi yang simple-simple jek la....
Last week blajar buat puding kastard+cocktail....
Pastu blajar buat apam kukus....
La nie blajar buat aiskrim vanilla lak!
Entah meroyan ape la agaknyer aku kali nie yer....
Rajin lak ke dapur!
Ekekkekeeeee......
Kebanyakkan resepi aku cilok kat mesra.net....
Kalo rajin, kalian bukak ler website tu....
Nak try resepi apa....cakap jer!
Macam-macam ada...!
Hehehehee.......


Pukul telur (6 biji) sampai kembang...
Then masukkan gula halus 2 1/2 cawan.....


Then pukul lagi sampai kembang cenggini...
Pastu masukkan esen vanilla 2 sudu...
Pastu masukkan susu cair 8 cawan + susu pekat 1 tin....
Then pukul bagi rata dan sebati...



Pastu masukkan dalam bekas/tupperwear...
Tak kira apa-apa bekas la...



Last skali sejukkan dalam fridge...



Senang jek, kan????
Aku dah rasa sikit aiskrim yang aku buat nie...
Tapi manis ya amat!!!
Boleh kena diabetes nie!!!
Oh yer...tahap kemanisan aiskrim kalian boleh diekjas sendiri yer...
Selamat Mencuba!!!

Mari Makan Sate Kajang....Tapi Di Setapak!

Tarikh : 9 Januari 2010
Waktu : 8.00pm
Tempat : Restoran Sate Kajang Haji Samuri, Persiaran Melati, Setapak
Occasion : Mak Belanja Makan Sate! 



Sabtu hari tu mak tetiba jek teringin nak makan sate kajang...
Tapi dia takmor pegi kajang...
Jauh katanyer!
Oleh itu, ada alternatif lain...
Moh pegi ke branch-nyer kat Taman Melati!
Family members yang satu dua kerat tu sumer ada kecuali En.Belo...
Beliau takder sebab kena keja shift malam, 12 jam...
Oleh itu, mak kata next time bebila free la blanjer beliau makan sate...
Heheheheeee......
Owh yer....sepanjang makan kat situ, Andy sudah buat onar!
Dia menjerit  bertalu-talu sampai sumer orang dalam restoran tu pandang dia!
Dan ramai yang ingat dia perempuan!!!
Cisssssss......
Disebabkan Andy menjerit-jerit, dan berambut agak panjang, maka orang ingat dia pompuan!!!
Cissssssssss lagik!!!
Andy....tunjukkan ke-JANTAN-anMU!!!
Kasi JERIT lagi kuat!!!
Hahahahaaaaaaa..........


Panas tempat nie, ramai orang...Andy berpeluh so mommy sepit rambut dia!



Nie abang & kak ipar...diorg baru kawin 2 minggu lepas!!!


Andy buat onar! bukan nak makan sangat pon...nak sepah-sepahkan sate tu jek!

Mari Mandi Kolam Plastik!!!

Inilah aktiviti hari Sabtu Andy!!!
Dah lama dah mommy & daddy belikan kolam plastik nie....
Tapi baru la nie nak test guna...
Maklum ler...umah nenek nie jenis teres...
Celah mana ler nak buat swimming pool kan...
Ruang yang ada pon abis nenek simen wat letak kereta dan motor...
Yang available pon tinggal pedastrian walk kat depan umah jek....
Takkan la nak wat pool kat situ lak kan....
Takpe...ada alternatif lain!
Kita guna swimming pool plastik!!!
Hehehheee..... :-D
Air stok pakai buang punya...
Daddy kata pas Andy puas mandi dalam pool nie, airnyer daddy leh wat basuh motor ngan keta...
Ekekekkeeee.....
Jimat cermat!
Tapi Andy takleh hari-hari mandi pool nie....
Seminggu sekali jek bole....
Naik bil air nenek kalo hari-hari cenggini.....
Jenuh mommy nak tolong bayarkan nanti...
Huhuhuuuuu....




Andy tunggu timing isi air dalam pool bagi banyak...


"Mommy...Andy dah bogel!!!"
Ayakkkkkssssss...tak malu ler Andy neh! :-D



"Hoyeaaaa.....mandi sama-sama ngan plampung Spongebob!"



Mommy join skali...!!!