There was an error in this gadget

Sunday, October 16, 2011

Andyyyyyyy........huk huk huk huk :-(

Dari hari isnin...arini dah masuk ahad dah...
Badan Andy still demam...
Panas badan dia on/off...
Bila panas badan off, dia jadik lasak...
Dia jadik Andy yang normal..
Buli adik...sakat adik...
Bila panas turn On, tros dia lemah.....
Asik baring jek.....
Tanya apa-apa pon, just angguk and geleng jek...
Kelmarin daddy amik EL, bawak Andy gi HKL....
Doc dah check..dah wat blood test...
Doc suspected denggi...
Tapi bila result blood test kuar, it's negative!
Alhamdulillah......
Tapi kenapa sampai skarang panas badan Andy tak surut2 ek???
Macam-macam dah buat....
Pakaikan dia 'cool fever' dah berpeket2 dah....
Bagi dia minum air kelapa...tapi dia tanak...
Bagi dia minum air badak...dia minum sikit-sikit jek...
Tuam badan dia ngan air sejuk...
Kejap jek kebah badan dia, pastu panas balik....
Jeram kepala dia ngan air asam jawa...
Dah kurang la panasnyer, tapi still panas lagi....
Ubat memang tak pernah missed bagi dia makan....
Sampai dah nak abis dah ubat yang doc bagi....
Tapi kenapa demam Andy tak kebah2 ek???
Hari selasa aritu lagi la....
Idong Andy berdarah!!!
Maybe sebab panas sangat dalaman badan dia....
Sampai idong dia bleeding!!!
Aku dah cuak giler.....
Paling banyak masa kelmarin, ari jumaat.....
Banyak giler darah keluar dari idong dia....
Aku jadik sangat takot....
Aku gerakkan dia dari tido...
Dia bagi respon..tapi lemah giler....
Aku dah nangis2 dah....
Ini la 1st time Andy demam sampai kuar darah kat idong....
Sebelum2 nie dia demam kejap jek...
Bila dia start berpeluh dan aktif, demam dia tros ilang!
Kali nie lain macam sket....
Aku siap bawak dia jogging kat tasik rekreasi lagi, nak bagi dia berpeluh...
Tapi bila balik umah, badan dia panas lagi!
Masa kat taman permainan, Andy baru main kejap, 
Then dia cakap "mommy...abang penat..."
Alahai....sebelum nie dia tak pernah cakap penat bila main kat taman permainan....
Bila kali nie dia cakap dia penat, aku tros jadik pelik....dan aku jadik takot!
Aku takot kalau2 tetiba jek dia dah jadi tak aktif macam selalu...
Aku dah buntu...tak tau nak wat ape dah...
Sedih aku tengok Andy dok terbaring jek...
Kalo tanyer dia, nak makan ke....nak susu ke...dia bagi respon pon lambat....
Andy lemah jek....asik terbaring jek...
Kadang-kadang dia bangun, dia pi buli adik dia...dia panjat2 atas badan aku...dia main lari2...
Pastu dia baring balik....lembik balik!
Andy takde selera nak makan...
Badan pon dah susut....
Bibir dia pon kering jek...
Siap pecah-pecah and luka lagi bibirnyer tu....
Bila aku letakkan vaselin, dia takmoh....
Esok aku nak try pi berubat kat Pusat Rawatan Islam Darussalam lak...
Mana ler tau kot2 boleh elok ke....
Ikhtiar ler camner skali pon....
Buat la apa saja....
Asalkan Andy sihat dan kembali aktif seperti biasa....
Selagi panas badan dia tak ilang....
Selagi dia lembik tak bermaya....
Selagi itu lah hati aku nie tak tenteram!


YA ALLAH.....KAU SEMBUHKAN LAH ANDY!

Aminnnnnnnnnnnnnnnn..............