There was an error in this gadget

Tuesday, August 24, 2010

Apekah Tebiat Mommy Neh!?!?!?

Sejak dua menjak nie..mommy tetiba terasa macam mau masak sesuatu la...
Nak masak macam-macam ar...
Contohnyer smalam mommy nak wat kuih buah melaka...
Dah baek punya uli tepung...
Then pesan kat daddy soh beli kelapa parut, daun pandan ngan gula melaka bila beliau balik keje petangnyer tu...
Tapi apakan daya, hari ujan...
So daddy tak dapat nak belikan sumer barang2 tu...
So mommy pon tak dapat la nak buat kuih feveret mommy tu...
Daddy kata "bila-bila masa free nanti, u buat la...."
Ermmm...baiklah!
So sudahnyer tepung yang dah diuli tu mommy masukkan dalam peti ais...
Tak tau ler tepung uli tu akan jadik berlendir ke tidak nanti....
Harap-harap tidak ler....

Tadi mommy tengah surf net, tetiba mommy terasa cam nak wat kek batik lak...
Masa daddy call tadi, mommy cakap mommy nak wat kek batik...
Daddy kata "biskut ade??"..."takde!" mommy balas...
Daddy kata nanti kita gi beli biskut...
Okek!

Pastu mommy surf net lagi...
Dalam pada tengah surfing tu, tetiba mommy cam nak wat chocolate cake lak!
Mommy terus tringat kat BFF mommy, si Echa...
Echa nie memang terror bab2 masak memasak neh...
Mommy suker makan chocolate cake Echa...
Masa zaman skolah dulu, Echa la yang ajar mommy wat moist chocolate cake!
VERY DELICIOUS, OKEK!
Hahahahhaaa....puji diri sendiri!
Tu pun dah berjaya buat setelah cubaan kali ke-4.....
Cubaan yang sebelom tu sumernyer hancussssssss...
Ekekekekkeeeee........

Pastu mommy tetiba cam nak wat homemade chocolate lak.....
Cam sedap jek kalo dapat wat chocolate yang ala-ala best cam cadbury ke kan...
Mommy memang suker giler ngan cadbury tuh!
Mommy rasa kalo ada masa terlapang dan terluang nanti, mommy nak try buat chocolate sendiri ar....
Pastu try bagi orang ras lak kan....
Kalo diorang kater "sedap giler!", then leh ler wat jadik bisnes sampingan....
Kalo diorang kata "sedap la gak, tapi...." jawabnyer tak yah ler.....
Buat makan sendiri sudehhhhhhh......
Macam-macam masakan mmommy nak try buat neh...
Sementara angin rajin tengah nak ada nie, baik mommy buat salah satu resepi yang mommy plan tu..
Kang kalo angin malas giler babi dah sampai, satu jadah pon mommy tak usik!
Hhahaahhahahahaaaaaa.........


Tebiat mommy nie...kan?!?!?

Alahai....

Dah masuk ari Selasa dah...
Apsal la tak ilang2 lagi sesema ngan batuk nie...
Lotih la mommy camnie...
Hari-hari makan ubat...
Tapi tak gak baik...
Hukhukhuk.....
Cepat la ilang sakit nie.....
Mommy nak rasa makanan best2.....
Nak beraya neh!!!
Huhuhuhuuuu....