There was an error in this gadget

Wednesday, September 1, 2010

Malam Merdeka @ Dataran....

sambung......


Pas dah rileks2  mengeteh tu, kami pon start berjalan ke Dataran Merdeka..
Punyer la ramai makhluk kat situ....
Yang menjual vuvuzela tiup-sampai-semput-bisng-cam-nak-terkeluar-gegendang-telinga nyer lain....
Yang menjual aksesori berlampu lip-lap-lip-lap nyer lain....
Yang menjual air tin, air botol sejuk nyer lain....
Yang menjual bendera Malaysia nyer lain....
Yang couple berdating main-pegang-tangan-pegang-bahu-pegang-sumer2-yang-boleh-dipegang nyer lain...
Yang mat rempit dok 'weng-weng' macam-la-bunyik-moto-ko-paling-best-kat-dunia-nie nyer lain....
Yang makbapak bawak anak-anak jenjalan macam-dah-takder-tempat-lain-korang-nak-gi-lagi-ke?? nyer lain (termasuk ler kami...)
Pendek kata....macam-macam mahkluk ler ada!!!
Sampai dah macam ada pesta pulak kat situ sedangkan jalan tak bertutup..tiada raptai hari kebangsaan pon...tiada sambutan ape2 pon...tapi tetap macam ada pesta!
Kami anak branak amik 'pot' yang menarik untuk diduduki...
Padang basah sebab ujan renyai2 sebelomnyer...
Tapi ramai jek ilek2 dok atas padang...tak kesah pon basah ke hape...


1st picha bersama....


Andy telah di'ngorat' oleh awek Cina yang dok geram ngan Andy, namanyer Mitchell...


Comelnyer anak mommy pakai tlinga Mickey Mouse neh!!!ehehhee...


Daddy kena control dua2 hero yang lasak..ekekeke....


Tunggu punya tunggu..akhirnya tiba juga detik 12 malam itu...
Tapi cam pelik lak....awat jam kat Bangunan Sultan Abd Samad tu tak berbunyik pon?!?!
Kot ye pon takde sambutan ape2...takkan jam sebesar2 alam tu pon tak leh nak berbunyik?!?!?!
Ramai pengunjung dah tertunggu2...
Masing2 dah get ready nak main sembur2 air la....sembur2 spray apekejadahnyer tu ntah!
Mommy tertunggu2 gak...tapi sampai ke sudah takde pape...
Ek elehhhh....wat rugi jek datang lepak sini....
Rupanyer takde pape langsung!
Nak balik, jalan konpom jem!
Mat2 rempit dah reramai cenggitu, konpom masing2 dah bertindak liar....
Pakat wat aksi reramai kat tengah-tengah jalanraya tu...
Polis tak takder...
Naik syeikh ler diorang!
Macam-macam aksi mat2 rempit nie wat untuk menarik perhatian pengunjung kat situ....
Daddy dan mommy dah risau dah...
Kami cepat2 lintas jalan then berjalan menuju ke opis daddy yang terletak kat sebelah dataran tu jek..
Kami parking keta kat opis daddy jek...
F.O.C!!! Hehehehee.....
Masing2 pon dah letih....
Decide balik umah jek...
Dan akhirnya kami ZZZzzzzzzzzzzzzzz.................sampai keesokkkan harinya....


Andy tengah tunggu jam berbunyik...


Tiga branak posing sebelom blah dari situ...



p/s: dak Andy & Aduka bangun kol 11am lebih keesokan harinyer....penat sangat ler tu!

No comments: