There was an error in this gadget

Thursday, September 2, 2010

Ha?!?!?! Perlu Ke???

Baru beberapa saat tadi ada awek cleaner berbangsa India datang ke tempat aku...
Tujuannyer untuk amik sign dan cop..menandakan dia dah beres membersihkan floor 24th nie...
Aku pon sign jek ler....beserta ngan cop nama skali...
Pastu tetiba awek India tu cakap begini...

"Kak, kalo akak nak pakai inai...cakap ngan saya yer..."
"Pakai inai???U ada wat ape?"
"Saya ada wat andaman..."
"Oooo...untuk wedding ke??"
"A'ah.."
"Ooo...ok!" (akak dah kawin,dik...tak perlu pakai inai lagi....)
"Kak..kalo akak nak, bagitau awal-awal yer....skarang nie dah 60 orang booking..."
"60 orang??ramainyer.....untuk wedding ke??" (biar betol...ramainyer!)
"Tak la...untuk raya nie..."
"Untuk raya nie 60 orang pakai inai???" (giler!)
"A'ah..."
"Inai yang lukis-lukis kat tangan tu ke??"
"A'ah...."
"Ooo....ok"
"Nanti kalo akak nak, bagitau awal-awal ek!"
"Ok!"

Awek cleaner berbangsa India tu pon blah dari tempat aku...
Tetiba aku terkesima seketika....berfikir sejenak....
60 orang pakai inai lukis-lukis kat tangan tu untuk hari raya nie?!?!?
Pakai inai lukis-lukis kat tangan.......untuk hari raya.....!!!
Boleh ek camtu???
Aku ingatkan untuk wedding jek pakai inai...
Untuk beraya pon pakai inai gak???
Dan yang paling menjadi tanda tanya.....
Perlu ke?!?!?!
Perlu ke pakai inai untuk kelihatan jelita di pagi raya????
Mungkin trend anak-anak muda skang nie kot....
Sesunggohnyer aku amat ketinggalan sekali dalam meniti arus pemodenan dalam pemikiran anak-anak zaman sekarang nie....
Entah ler....
Owhhhh....dan yang pasti sesunggohnyer aku terlalu tua untuk itu semua....
Macam-macam.....
Errmmmmm......

2 comments:

rosemyn said...

wahhh..!! raya pakai inai lukis? parahhh!! ekekekek! ikut style aku, beli nail polisher je kat farmasi. dak2 kecik salam aku amik duit raya... "cantiknya kuku kak rose...kilat2..." ekekekeke

-LaDy rAzOr- said...

huh...aku tak feminin cam ko...
polish molish jadah hape pon aku takder....
natural beauty sudehhhh....
ekekekee....