There was an error in this gadget

Tuesday, January 26, 2010

Mari Bershopping Merata Tempat!

Tarikh : 20hb Januari 2010
Waktu : 11.00am - 8.00pm
Tempat : Jusco Air Keroh, Mahkota Parade Mall, Dataran Pahlawan Mall & Tesco Melaka
Misi : Shopping Barang-Barang Untuk Newborn Baby & Andy...


Sampai jek kat Jusco Air Keroh, Andy dah tido...
Ek ele...
Tak leh bawak berjalan la dak Andy nie...
Asik nak tido jekkk.....


Baru jek sampai dah kena bubuh dalam troli Jusco nie...

Tengah berjalan-jalan survey baby carrier, skali Andy bangun tido..
Cessssss...
Baru jek nak bersenangan shopping tanpa ada gangguan....
Skali dah bangun lak 'pak plekok' nie...
Andy lagi suka dok dalam troli daripada stroller...
And that's why ler aku dah tak bawak stroller lagi setiap kali kuar...
La nie stroller tu tersimpan camtu jek la...
Since Andy dah pandai jalan masa dia umur 11 bulan dulu...
Memang dia dah takmor dok dalam stroller dah...
Nasib baik ada alternatif lain....
Guna troli!!!
Kan senang....
Ekekekeeee....



Andy nak cawan Barney ek???
Mintak kat daddy ek.....

Tapi Andy tak betah lama-lama dalam troli...
Pastu dia akan merengek, mintak kuar dari troli...
Dia prefer nak berlari-larian ke sana ke sini...
Yang jadik mangsa keadaan adalah dak Daddy!!!
Of cos la daddy yang kena kejar Andy sana-sini, kannnn....
Takkan la mommy yang kena kejar lak, kannnnn....
Ekekekee...
Kat Mahkota Parade Mall, takder troli..
So terpaksa ler lepaskan Andy berlari sana-sini....
Andy tanak kena dukung...
Kesian daddy...penat kejar Andy...



Dah penat aksi kejar mengejar, dok atas bahu daddy lak!

Masuk kat Toys World....
Mak aih....
Andy la makhluk paling sronok skali kat situ!
Sumer mainan kat situ dia nak usik...
Ada staff kat situ tengah wat keje susun-susun toys kat rak...
Dengan selamba jek Andy punggahkan balik!
Wakakakaaaaa.....
Notty boy!!!
Daddy pancing Andy ngan motorbike...
Andy nampak macam suker jek ngan motorbike nie...
Daddy bagi pilihan either skuter or motorbike...
And Andy choose motorbike!!!
Wahhhhh.....
Kecik-kecik lagi anak mommy nie dah rugged!!!
Ekekekekeeeee.......
Leh jadik jejaka kasanova neh!
Hahahahaaaaaa.....



"Daddy.....Andy nak motorbike nie! Belikan laaa!!!"


Pastu kami berjalan kaki ke Dataran Pahlawan Mall lak...
Nasib baik dekat jek ngan Mahkota Parade Mall tu...
Lepaskan Andy kat padang Dataran Pahlawan tu...
Andy sangat sronok merayap dan berlari-lari sambil kejar burung-burung yang ada kat situ...
Ekekekeee...
Mommy tak sempat nak amik gambo Andy kejar burung sebab cepat sangat scene tu....
Jenjalan kat Dataran Pahlawan Mall tu sampaikan mommy rasa nak muntah dah...
Mana taknyer...
Seharian berjalan...
Dari pagi membawak ke petang...
Nasib baik kaki tak krem sepanjang hari nie...


Andy baru pas kejar burung...kejar daddy kat depan lak!

Tapi kat Dataran Pahlawan Mall tu takder ape sangat....
Cam boring jek shopping complex tu....
Barang yang nak dicarik pon takder...
Jenjalan sesajer jek la gamaknyer...
Pastu decide gi Tesco Melaka lak...
Tu last destination la kiranyer...
Sebab mommy dah penat tahap kronik dah nie!
Demi nak mencarik barang-barang keperluan punyer pasal....
Mommy gagahkan diri jugak!



Andy dah penat...tido dalam troli jek...
Mommy pon penat gak....agak2 muat tak mommy tido dlm troli nie???
Ekekekkeeee......

Kat Tesco Melaka, dapat la carik barang-barangnyer...
Alhamdulillah....
Dah carik itu ini...so decide balik jek la...
Hari pon dah malam....
Andy pon dah asik melalak jek...
Maybe dia penat sangat then tak selesa...
Dia dah wat prangai dah...
So tanpa berlengah, pas beli barang kami balik jek la.....
Alhamdulillah....
Barang-barang untuk preparation newborn baby nie dah settle...
Tinggal sikit jek lagi barang untuk mommy...
Tapi takper...tu mommy leh carik slow-slow...
So berakhir lah sudah aktiviti shopping sepanjang hari kami!
 :-D

3 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

andy kena tunggu mommy smpai hbs keluarkan adik tau! ;p

-LaDy rAzOr- said...

hahahaa...keluarkn adik daripoket doraemon.... :-D

job said...
This comment has been removed by a blog administrator.