There was an error in this gadget

Tuesday, January 26, 2010

Andy Kat Kampong....

After hantar mak gi umrah aritu, kitorang trus shoot balik Merlimau...
Sebabnyer nak anto Andy balik kampung...
Sedia maklum, Andy tak biasa dok ngan orang yang dia tak kenal...
Aku penah try anto dia kat baby sitter kat area umah tu...
Tapi Andy bantai melalak kaw-kaw punya sampaikan aku dah lambat gi keje....
Disebabkan tanak peristiwa tu berulang, maka awal-awal lagi aku & En.Belo dah plan anto jek Andy balik kampung...
At least dia ada ngan atuk & neneknyer...
So takder la dia meragam lebih...
Kalo Andy meragam pon, at least atuk & nenek dia pandai nak handle...
Kalo kat baby sitter, ntah pandai ke tidak nak handle Andy nie sebab banyak lagi baby lain yang baby sitter nie kene jaga....
Ntah-ntah dia abaikan jek Andy melalak...
Huhhuuu...
Tanak ler camtu!
So ada baiknyer Andy dok relak2 kat kampung jek!
Mommy & daddy pon takder la risaukan sangat....
:-D



Nie 1st time mommy bagi Andy merayap kat depan umah nenek...



Andy sangat teruja dapat main kat laman umah....
pastu jakun tengok batu-batu banyak... :-D




Pastu nampak nenek tengah sapu laman umah...
Jeng...jeng...jeng....ada ler onar dia nak buat tu!!!



Ooooo...rajinnyer dia nak tolong nenek sapu sampah yer?!?!
Ekekekkeee.....


Smalam call kampung, nak tanyer keadaan Andy...
Mana ler tau kot-kot dia demam ke...meragam ke...wat prangai ke...
Tapi mak mertua cakap Andy relaks jek...
Main jek keje dia...
Pastu dah penat main, nak susu lak...
Tapi tak banyak makan...
Dia takmor makan...nak susu jek...
Pastu dah penat, tido...
Pastu bangun tido, mandi...
Pastu main lagi dan lagi dan lagi....
Sikit pon dia tak melalak!
Waaaahhhhhhhh.....
Pandai betol anak mommy ne blajar berdikari yer...
Good boy!!!
Sikit pon dia tak teringatkan mommy....
Mommy jek melalak sorang-sorang ingatkan dia...
Huwaaaaaaaaaa.....
Tak aci!!!
:-(

No comments: