There was an error in this gadget

Sunday, March 1, 2009

Burger Daging Kasawari!!!

Ini adalah burger yang bukan sebarangan burger...
Burger yang paling jarang sekali didapati di mana-mana tempat di mayapada ini...
Sebab aku tak pernah nampak burger nie kat tempat lain..
Tak tau ler kalo korang pernah jumpa,kan.....
Ini adalah BURGER DAGING KASAWARI......






Aku beli burger nie masa pegi pasar malam kat Pekan Merlimau...
Pasar malam situ besar....
Macam-macam makanan ada.....
Encik Belo dah pesan "U kena beli makanan yang 'rare' kat sini, yang U tak jumpa kat pasar malam kat KL"
Uihs.....abis saluruh pasar malam tu kitorang berjalan....
Sampai lenguh lengat kaki neh...
Pastu terjumpa ler ngan gerai yang jual burger nie...
Aku rasa ini adalah 'rare'.....
So aku decided nak beli burger nie...
Harganyer RM3.50....
Selain menjual burger ayam dan daging yang agak common, gerai tu ada gak jual burger arnab,burger rusa dan burger kasawari nie ler....



Si penjual burger nie tersangat ler peramahnyer....
Rajin dia berborak ngan customer yang menunggu burger buatannyer tu masak...
Secara tak langsung aku rasa sedikit terhibur dengan keramahannyer itu hinggakan aku tak sampai hati nak mem'blah'kan diri even dah menunggu hingga 40minit untuk mendapatkan burger yang diidamkan nie....
"Nasib baik ko nie peramah ler...." kata Encik Belo dengan nada suara antara dengar tak dengar jek....
Bayangkan....pukul 8.50pm order burger nie kat mamat si penjual tu...dan burger siap dan berada di tangan aku pada pukul 9.30pm!!!
Betapa bersusah payah dan sabarnyer aku untuk mendapatkan burger kasawari yang 'rare' nie....
Oleh itu..aku sangat menghargai setiap detik suapan yang dilakukan antara mulutku dengan burger 'rare' ini...
Owhhhh.....rasa burger tidak mengecewakan...sangat sedap!!!
"Next time balik Merlimau leh la kita beli burger nie lagi..." kata aku kepada Encik Belo...
Dan aku meneruskan suapan sehingga abis.........

3 comments:

dzuliskandar said...

nofa. stall mana nih? burger unta ada tak?

-LaDy rAzOr- said...

takder...
org tu x jual burger unta....
kena gi arab baru dapat beli burger unta tu...
heheheheee......

Reflisia said...

weh nak pesan 2 set bleh?