There was an error in this gadget

Sunday, March 1, 2009

Bawa Andy Jenjalan Di Muar......


Mak mertua aku ajak Encik Belo (anaknyer ler) pegi ke Muar...
Ada farmasi di situ.....
Namanyer Farmasi Tanjung....
Tujuannyer adalah untuk membeli ubat untuk kakinya yang sakit itu...
Aku lak rasa ala-ala cam tak best jek kalo dok umah sengsorang sebab bapa mertua aku dah kuar nak ke Pekan Merlimau...
So aku pun decide nak ikut....
Leh la bawak Andy jenjalan skali....

Andy kat Bandar Muar........



Lepas beli ubat kat Bandar Muar, mak mertua ajak gi Giant Muar....
Nak membeli belah sket katanyer....
"Baiklah ibu mertuaku sayang...."
Ekekekekkeeee.........
Maka jenjalanlah kami empat beranak dalam Giant tu....
Sempat gak survey harga Drypers M84 kat Giant tu then compare ngan Carrefour....
Kebetulan kami dah pun beli Drypers Andy kat Carrefour ketika malam kelmarin...
"Cissss......beza RM2 ar!Giant lagi murah...bongok punyer Carrefour!" aku tak puas ati...
Pastu jenjalan lagi...menemankan mak mertua aku yang beli barang basahan sket-sket....
Sempat gak mak mertua aku belikan untuk Andy t-shirt....
"Tima kasih, mak....." aku berkata dalam hati jek.....
Heheheheee........


"Amboi...muka tu macam paham jek apa benda daddy pegang tu.....ekekekeee...."

Dalam pada berjalan-jalanan tu, Andy dah mengamuk..
Haus nak susu ler tu....
Maka, aku suapkan jek ler susu ke mulutnyer....

Camni punya gaya pun ada ka, dey?!?!



Bila dah membeli, time untuk beratur ler plak...
Minah kaunter tu dok scan ler barang-barang yang mak mertua aku beli....
Sampai part scan t-shirt Andy, minah tu berkata...
"Maaf...baju nie takder tag, so tak dapat nak scan...."
"Harga t-shirt nie RM17.90" aku cakap....
"Tapi takder tag....tak boleh nak scan camnie...." minah tu berkata lagi....
"So......kena gi amik tag tu ar?" Encik Belo bertanya dengan nada perli....
"A'ah..." minah tu jawab...
"U takder budak runner yang boleh gi amikkan tag tu ke?!?!" aku bertanya dengan nada tak puas hati..
"Takder..." minah tu jawab selamba...

Aku dah macam nak hangen dah....

Carrefour ngan Tesco ada jek budak runner untuk tengokkan harga barang...
Always be ready at anytime lagi plak.....
Dah barang yang kitorang amik tu memang takder tanda harga, so what?!?! Salah kitorang ke?!?! Pekerja korang yang tak letakkan tanda harga kat baju tu, salah kitorang ke?!?!So takleh nak beli la barang tu?!?!? Nak kena customer gak ke gi berlari amik tag tu?!?!

F**k U ar....

"Dah....dah..si Nazri dah gi amik tanda harga tu..." mak mertua aku berkata seolah-olah dia paham jek yang aku nie tengah tak puas hati....
"Nanti dia dah gi amik..kena beratur lagi! Dah ler barisan panjang!" Aku saja cakap dengan nada kuat dan keras....sajer nak bagi minah kaunter tu dengar...
"Tak, kak....bagi duit jek..barang saya dah asingkan..." minah tu menjawab, macam paham jek yang aku nie memang tengah hangen ngan dia...


Lantak ko ler, minah kaunter!
Janji aku bawak Andy jenjalan pastu dapat t-shirt....
Hahahahaaa..............


1 comment:

zaidi said...

mr belo..nnt ajarkan aku cara menyusu anak menggunakan bahu..sungguh berskill..