There was an error in this gadget

Monday, February 13, 2012

My Latest Favourite TV Programme!!!



Currently this is my very favourite TV reality programme....
Setiap malam kol 12.00am, TLC @ Astro....
Aku suker citer nie sebab suker tengok cake-cake yang diorang buat...
Setiap hari diorang akan buat cake.....
Cake untuk display kat kedai...
Cake untuk tempahan customer mengikut theme....
Cake untuk magazine photoshoot...
Cake untuk katalog.....
Everyday is a cake day lah senang citer!!!
Menengokkan cara diorang buat cake tu, nampak cam senang jek....
Semua barang-barang dah memang ada jek stocknyer...
Main campak-campak jek filling & topping cake...
Pastu deco macam-macam bentuk guna fondant....
Tap-tup-tap-tup...dah siap!!!
Sekejap jek!
Cam best jek tengok strawberry/ganache/buttercream etc dalam satu bekas beso macam baldi dalam kuantiti yang banyak!
Wallawehhhh.....rasa cam nak wat mandi jek bahan-bahan cake tuh!
Camne diorang leh wat cake laju2 ek???
Aku rasa kalo aku ler yang buat...mau 1-2 hari nak siap kek 9 inci jek pon!
Dengan terkial-kialnyer, dengan konon berhati2 bagai.....
Memang hilang mood customer jadinyer!
Ekekkekeeeeee.....

Real-size okek! Gempak giler......





Lagi satu rancangan yang aku suka tengok adalah 'Fabulous Cake', TLC gak!
Tapi aku selalu tak alert waktu siaran dia....
Kadang-kadang terbuka, dapat la tengok...
Kadang-kadang tu dah terlepas waktu...
Memang task diorang untuk membuat cake yang sangat mencabar....
Pelbagai theme yang pelik-pelik, mengikot selera pelanggan....
Ada customer yang request cake 'Gothic'...ada skull, pedang, ros bagai...
Ada yang request cake 7 tingkat which is pelbagai bentuk dan saiz yang tak sama untuk setiap layer kek tu....
Memang giler la....
Kalo korang peminat setia cake, tengok la rancangan nie!
:-)

Berani ko nak makan?!?!?! Hahahahha.....



p/s: pasang angan-angan nak teror wat cake cam dalam rancangan2 nie!

No comments: