There was an error in this gadget

Monday, February 13, 2012

Weekend Yang Memenatkan!

Sekarang nie asalkan weekend jek, mommy jadik busy....
Busy like a bee!!!
:-)
Sebabnyer mommy skang wat 2 keje on weekend...
Bukan keje-keje opis yer.....
Selain daripada membuat tempahan puding yang direquest oleh customer on weekend, mommy also buat perkhidmatan pasang pelamin dan andaman....
Yang sebenarnya, kawan mommy onwer Jari Manis Bridal Boutique (sila klik kalo nak tau details)
So every weekend dia kena pi pasang pelamin dan makeup pengantin....
Maklum la....musim-musim orang kawin nie kannnn...
Nak-nak time cuti sekolah, lagi ler tak menang tangan!!!
Disebabkan beliau tak menang tangan, so beliau ajak ler mommy tolong-tolong dia...
Dalam masa yang sama, mommy belajar la cara-cara nak pasang pelamin dan design hiasan mengikut selera customer......
Dalam masa yang sama gak, mommy bertindak sebagai Marketing Manager la kononnyer.....
So everything about butik pengantin nie such as Business Page FaceBook, Blog, Email dan sebagainya, mommy yang handle....
So every event yang menggunakan khidmat kami, mommy akan bertindak sebagai 'si tukang amik gambo'....
Sebab mommy kena selalu update FB dan blog.....

Macam weekend aritu, hari Sabtu siangnyer gi pasang pelamin kat rumah client kat Kelana Jaya.....
Malam tu bersengkang mata ler sampai kol 2.00am menyiapkan tempahan puding untuk customer...
Hari Ahadnyer, pi rumah pengantin untuk mekap-mekap lak...
Petang tu balik umah tros melingkup!!!
Penat yang amat!!!
Tapi mommy rasa best dan sronok wat keje-keje camni....
Bole tambah pengalaman....
Cuba tengok gambar-gambar kat bawah nie....
Hasil tenaga kerja Jari Manis Bridal Boutique!

Tengah 'make-over'....


Tadaaaaa........cantik!!!


Mak andam a.k.a owner butik ngan pengantin


Nie ler pelamin yang kami buatkan!


Bunga tipu...tapi nampak cam bunga betol, kan????



p/s : ada sesapa mau tempah pelamin dan andaman??? bole ler kita roger-roger.... :-)

No comments: