There was an error in this gadget

Monday, September 14, 2009

Imaginasi Aku-kah??? atau........

Hari Sabtu malam Ahad....
Mak takder...gi terawikh...
Abang lak berbuka kat luar, macam biasa....
En.Belo lak keje sampai malam...
Aku tinggal berdua jek ngan Andy....
Aku tengah dok relaks dalam bilik dengan Andy sambil tengok TV...
Pastu abang call....
"Weh...bawak Andy kuar..aku nak bawak dia jenjalan naik moto..."
Aku dukung Andy then bawak dia kat abang aku yang tengah tunggu kat luar...
Then abang aku bawak dia jenjalan naik moto...
"Alang-alang Andy takder nie, baik aku solat Isyak dulu...kang Andy dah ada, payah lak!" aku cakap ngan diri aku sendiri...
Aku tutup pintu grill...then sliding door aku bukak sket jek...
Just to ensure yang abang aku balik kang, aku dengar bunyik moto dia...
Aku gi ke bilik air...
Sempat lagi toleh ke sliding door....konfom aku bukak pintu sikit...!
Boleh la kot nak tengok view luar umah lagi....
Pastu aku ke bilik air...amik air smayang...then solat kat ruang tamu...
Aku solat kat ruang tamu sebab senang nanti abang aku dah balik, dia mesti bunyik hon soh amik Andy...
So aku ready jek la...
Aku solat.....
Sampai rakaat terakhir, aku terdengar seperti sliding door tertutup...
Aku bajet maybe abang dah balik...
Or maybe En.Belo dah balik...
Aku solat sampai tahiyatulakhir...
Aku bagi salam....
Aku toleh ke sliding door...
"Aik....pintu sliding tutup?!?!"
Aku heran....
Setahu aku, tadi aku bukak sikit pintu....
En.Belo balik kah???
Takder dengar bunyik motor dia pon....
Abang dah balik kah???
Takder dengar bunyik hon motor dia pon...
Tak sampai seminit kemudian, bunyik hon motor abnag aku...
Aku keluar....amik Andy...
Aku tanyer abang..
"Tadi orang dengar bunyik pintu sliding kena tutup...abang balik ke?"
"Mana ada la...aku baru sampai nie!" abang aku balas...
"Aik....then camner pintu sliding tu leh tutup???Orang bukak sikit pintu tu tadi...." aku lagi heran...
"Ntah...takder lak aku nampak banyang-bayang orang nak masuk umah ke...kot la ada orang nak mencuri ke..." abang aku cakap...
Ermmm....musykil nie....
Tak lama pastu mak pon balik dari terawikh....
Aku citer kat mak apa yang aku alami tadi....
Dengan selamba jek mak aku cakap..." ayah ko ler tu...dia balik, tolong tutupkan pintu!"
Erk....aku terkedu...
Dan-dan tu jugak bulu roma aku naik...
Aku terdiam...
"Abang pon rasa macam yang mak cakap tu la...." abang aku cakap kat mak...
Erkkkkkkk......lagi skali aku terkedu....
Aku dok termenung dan fikir balik....
Konpom aku bukak sikit sliding door tu...
Konpom! sebab aku siap toleh ke pintu lagi sebelom gi toilet...
Tapi camner leh tutup lak ek???
Itu imaginasi aku ker...atau........

2 comments:

Reflisia said...

tetiba sayu membaca entry ini...aku terkenang arwah ayah ko nofa..

-LaDy rAzOr- said...

jgn ler gitu...
aku lg sedih nie...
huhuuhuuu...