There was an error in this gadget

Tuesday, September 15, 2009

Aik??? Turun Lagi?!?!

Ahad last week bawak Andy gi Klinik Mediviron...
Since Andy ada asma, so sepatutnya ubat dia tak boleh putus...
Tapi ubat Andy dah lama putus...
Andy pon asik semput jek...
Since dia dah pandai berjalan nie, dia sangat aktif...
Tu yang kadang-kadang semput jadinyer...


Masa kat klinik tu, aku amik peluang timbang berat skali...
Memang aku slalu timbang berat kat Klinik Mediviron...
Biar skala bacaan berat aku maintain kat penimbang yang sama...
Aku naik atas penimbang...
Jarum tepat menuju ke arah angka 70....
"Aik??? Turun berat aku?? Last week 72kg....."
Aku musykil....
Kalo berat aku turun lagi...camner aku nak amik bloodtest nie???
Doc Ros dah cakap dah aritu, kalo nak wat bloodtest, kena naikkan berat dulu...
Aku rasa aku dah takder muntah-muntah dah...
Makan pon bukan main berselera jek time berbuka ngan bersahur...
Pembuangan hadas besar pon boleh kira ngan jari...bape kali jek aku gi toilet sepanjang Ramadhan nie..
Musykil nie....mana peginyer makanan-makanan yang aku makan selama nie ek???
Nak kata pegi kat baby, kecik jek perut aku nie...selebihnyer lemak tepu jek yang banyak!
Raya nie genap la kandungan nie berusia 5 bulan....
Takkan 5 bulan pon berat badan still susut???
Masa mengandungkan Andy dulu, masuk jek 5 bulan, berat menaik bagai dipam-pam....
La nie makan banyak pon susut jugak ka????
Banyak yang aku musykil nie........
Ermmmm.....


Takpela....
Maybe susut sebab puasa kot....jadual makan pon 2x jek...
Sekali time buka....skali time sahur...
Kalo tak puasa, jadual makan tak menentu....
Asik mengkudap jek mulut nie tak berenti-renti....
Ye tak????
Logik tak pemikiran aku nie????
Aku anggap jek logik.....
Ekekekkeee.......
Tak kesah la turun ke naik ke...
Janji baby sihat sehendaknyer...
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn..............................

1 comment:

Reflisia said...

kekadang tue penimbang yang tak betul..insyaAllah kita harap yang terbaik tuk anak yang dikandung