There was an error in this gadget

Tuesday, December 27, 2011

Arguing Make Us Closer????

Aku & hubby.....
Kami berdua sangat suka argue...
Masing-masing memang suka nak menang.....
Dari isu-isu yang besar seperti masing-masing punya ideologi politik (yang mana beliau lagi terror dalam bab2 politik nie) sehinggalah kepada isu yang kecik seperti pampers anak!
Kadangkala kami keep on arguing sesuatu perkara tu sampaikan leh jadik gaduh...
Hahahahaaa.....
Memang takde keje kan?!?!?!

Hari tu kami argue pasal ending citer Tentang Dhia....
Hubby cakap endingnyer sumer orang mati....tinggal watak-watak jahat jek idop!
Aku tak bersetuju....
Memang citer tu nanti sad ending....tapi bukan ler sumer watak baik-baik tu mati....
Akan ada yang mati tapi tak semua!
Ntah hape-hape ntah kitorang nie kan?!?!?
Hahahahaaa.....

And the lastest one yang kami tengah argue skarang nie adalah tentang senarai unsur logam aktif....
Baru jek kami bertelagah pasal hal nie semalam, dalam kereta,hiway tengah jem...otw balik dari Melaka ke KL....(sempat lagi bertekak tu!)
Aku memberitahu beliau senarai logam-logam aktif (aku still ingat lagi sampai skarang subjek kimia tu!hahahaa) seperti Kalium, Natrium, Calsium, Magnesium etc.....
Ada sesetengah unsur yang aku dah lupa....
Hubby pula menerangkan pada aku Magnesium dan Zink adalah unsur yang sama!
Katanyer "magnesium tu zink la....zink tu magnesium la..."
Hah?!?!?! aku tak bersetuju dengan pernyataan beliau tu.....
Kalo Magnesium dan Zink tu sama...how come they have their own formula?!?!?!
Formula untuk Magnesium is Mg.....and Zink is Zn....kan???
Aku dah start tak puas hati dah....
Usually aku akan matikan pertelagahan kami nie dengan ayat "I akan google nanti untuk dapatkan fakta yang betol!"
Tu jek ayat mati aku....
Sebabnyer...aku selalu cakap/argue berdasarkan fakta yang betol...
And my hubby lak suka cakap/argue ikot sukahati dia jek...

Naik juling bijik mata aku menggoogle kes...
Hahahahhaaaa.......
Bahan bukti yang aku jumpa adalah magnesium bukanlah zink....zink pon bukan magnesium...
Tapi kedua-dua unsur nie boleh dicampurkan dengan Besi (Ferum) untuk dijadikan bahan aloi...
Haaaaaaaa......kan!!!!
Nie yang buat aku rasa cam nak menang untuk kesekian kalinyer nie!!!
Balik kang aku nak bagitau dia pasal nie....
Sebab dia tau aku rajin google benda-benda yang aku musykil or tak puas hati.....
Dan aku tau dia memang malas nak menggoogle...
Dia lagi suka tengok aku bersusahpayah menggoogle untuk carik kebenaran sebab dia kata muka aku cam beria-ia jek nak menang & betol!
Mesti ler nak menang!!! Huh!!!
Pastu nanti dia mengiakan semua fakta yang aku berikan sambil senyum.....

Sebelum nie pulak, kami argue pasal Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zaity Aziz....
Fakta aku ialah Zaity nie adalah anak tunggal kepada Professor Diraja Ungku Aziz.....
Hubby lak menafikannya...dia kata mereka tiada pertalian...
Kebetulan jek nama bapa Zaity tu sama ngan nama Ungku Aziz....
Aku cam musykil jek ngan statement tu...
Aku tak puas hati lalu aku google...
Dah konpom jawapannya mereka adalah anak branak!!!
Dengan bangganyer aku bagitau hubby...
Dengan selambanyer dia jawab " ek??"
Tu jek!!! ek ele.....

Macam-macam perkara lagi ler kami berdua suka bertelagah dan argue...
Kadang-kadang memang betol nak carik jawapan....
Kadang-kadang lebih kepada sajer nak carik pasal....
Kadang-kadang lebih kepada sajer nak membuli pasangan (selalunyer aku ler yang kena!)
Dah kerap argue, kekadang tu kalo tak bertekak, rasa cam sunyi jek....rasa cam tak sronok jek...
Ekekekekeeeee.......

Mungkinkah disebabkan prangai kami itu, membuatkan kami semakin rapat????

2 comments:

littlehumblelynn said...

kalian dari dulu macam tuh daa

:))

-LaDy rAzOr- said...

hehehee...dulu gaduh2 manja...la nie gaduh memang sbb x puas ati jek!
hahahhahaaa.....