There was an error in this gadget

Wednesday, July 20, 2011

House Wife vs Career Woman

Hari nie adalah hari ke -20 aku jadik housewife.....
Owh...ramai yang cakap...
"bestnyer jadik ko...dok umah jek..."
Ada gaak yg cakap...
"Heavennyer jadik fully housewife macam ko,nofa...."
Ada juga yang berkata begini....
"kalo aku jadik ko, senang idop aku...takyah keje..dok umah jek goyang kaki...wat keje umah sikit2 dah ler!"
Amboi kome.....bestnyer kalo aku jadik macam korang lak yer!!!
Sronok goyang kaki yer?!?!?

Frankly, aku rasa lagi penaat jadik housewife daripada jadik careerwoman....
Masa aku bekerja dulu, penatnyer lain....
Tapi yang pastinya, ia tak sepenat jadik surirumahtangga sepenuh masa!!!

Nape aku cakap camtu????
Sebab.....bila time keje, anak2 aku anto ke umah babysitter....
Bila amik time balik keje petangnyer, anak2 dah makan, dah mandi...dah berak...sumer dah!!!
So bawak balik umah, main2 jap ngan diorang then bila penat, diorang tido sampai la esoknyer...
Camtu jek la rutin hari2.....
Tapi bila aku dah tak keje nie, sumernyer aku kena wat sendiri....
Diorang bangun tido, nak kena mandikan...then buatkan sarapan...masak utk makan tengahari lak...main2 sat dengan diorang...dalam masa yg sama nak kena buat keje2 umah lak...basuh baju, sidai dan lipat...dalam masa yang sama nak kena buat tempahan yang customer order....
(Huhhhh....menaip panjang2 nie pon dah penat!!!)
Memang aku layak dapat title "SUPER MOM" laaaa...
Huhuhuuuuu......
La nie dah kol 5.10 pagi....dan aku masih bersengkang mata menyiapkan tempahan sebab pagi nanti kena anto ke customer....
Thanks to daddy sebab tolong buat....take turn sebenornyer....
Aku buat, dia tido.....then dia bangun buat, aku lak tido......pastu aku lak bangun, dia lak sambung tido...sampai la pagi nie.....

Thanks, daddy!!! ;-)




No comments: