There was an error in this gadget

Thursday, May 27, 2010

"Susah-Susah Dahulu....."

Owh....lately mommy tersangat la bznyer....
Sampaikan nak update blog pon mommy takder masa..
8.30am to 5.30pm mommy dah kat opis...
Balik dari opis, amik Aduka kat babysitter..
Usually mommy sampai umah dalam kol 6.45pm-7.00pm..
Sampai umah, mommy mandi secepat yang mungkin coz mak nak gi surau...
Kalo daddy ada kat umah, daddy tolong jagakan...
Malam lak pas mandi, makan then tidokan anak-anak...
About 9.00pm camtu, dah start wat puding....
Tu pon kalo anak-anak nie betol-betol tido...
Kalo diorang tido memain, jawabnyer kol 12am ke atas la baru mommy dapat wat puding...
Tapi kalo daddy ada, daddy yang tolong jagakan anak-anak...
So mommy dapat buat puding dengan amannyer....

Alhamdulillah....sekarang tempahan makin banyak...
Boleh dikatakan setiap hari ada saja tempahan puding...
Yang paling laku adalah pakej Belo's Favourite dan Belo's Desire....
Hari-hari dok buat puding untuk pakej yang dua nie jek...
Ada jugak dapat tempahan jenis banyak-banyak especially untuk majlis perkahwinan, jamuan pejabat dan kenduri doa selamat....
Setakat nie mommy dan daddy jek la yang pulun dok buat puding tiap-tiap malam...
Kami belom hired pembantu lagi...rasanyer tak mampu lagi...
Biarlah kami berdua berusaha sendiri menggunakan tulang empat kerat kami nie...
Mana la tau ada rezeki nanti, leh ler bukak Enterprise...
Time tu dah leh la amik pembantu sorang dua....
Hehehehee.....
Berangan jek tu.....
Betolnyer belom tentu....

Hari-hari tak cukup tido adalah perkara biasa...
Takpelah...
Peribahasa ada berkata "bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian.."
Harap-harap di kemudian hari nanti rezeki kami murah, leh la kami bersenang-senangan....
La nie susah sket takpe laaaaaa......
Hehehheeee.....

Malam nie nak gi beli bahan-bahan dagangan yang dah kehabisan...
Then nak buat puding lak untuk tempahan esok...
Belo Pudding, anyone?!?!?!?!


2 comments:

Mea Myra said...
This comment has been removed by the author.
Mea Myra said...

dah try belo's royal.. sgt berbaloi2. & sgt sedap. hehe sesuai untuk seisi keluarga..

lenkali leh tempah lagik. chaiyok mommy!