There was an error in this gadget

Thursday, January 7, 2010

Scaling & Polishing Gigi!

Malam tadi lebih kurang kol 8.30pm pi Klinik Gigi Azlina...
Bertemankan En.Belo, lokasi klinik kat Medan Idaman...
Tak payah bawak Andy skali sebab Andy tengah tido time kami nak kuar...
Pas register, tunggu jap kat sofa...
Lebih kurang 10 minit kemudian, nama pon dipanggil...
Memandangkan aku dah 11 TAHUN tak gi jumpa dentist...
Maka aku agak cuak la bila dentist tu cakap "ok, baring!"
"Erk....buat skarang ke, doc?"
"A'ah...buat skarang la senang...."
"Doc...sakit tak???"
"Tak sakit la...just rasa ngilu sikit jek..."
"Ok...."
Maka aku menggagahkan diri mengangakan mulut...
Dan dentist pon melaksanakan tugas beliau dengan penuh dedikasi sekali!
Adehhhhhh....ngilu + sakit!!!
Tapi at the end, gigi aku dah takder plak dah!
Hitam kekotoran tembakau akibat smoking yang melampau di zaman dahulu kala pon dah takder!
Hoyeaaaaa....gigi aku sudah bersih!!!
Scaling + polishing baru RM90 jek!
Murah, kan!!!
Tapi la nie gusi still rasa sakit dan gigi still lagi rasa nyilu...
Dentist tu kata itu adalah perkara normal...
2-3 hari nanti ilang la rasa sakit dan nyilu nie..
For time being, aku tahan sakit sket ar...
Makan benda2 yang soft jek...
Elakkan makan daging dan benda-benda yang keras wat masa nie...
Takpe la...yang penting gigi sudah bersih!!!
Heheheheeeee......




No comments: