There was an error in this gadget

Wednesday, December 30, 2009

Citer Klakar Yang Buat Aku Rasa Best!!! :-D

Nak dengar satu citer klakar yang best tak???
Ekekekee.....
Citer nie terjadik masa lunch time tadi....
Aku kuar lunch ngan bestfriend aku kat opis nie, si Shasha...
Pastu kami ke The Mall...
Aku temankan Shasha gi Parkson, beli barang-barang sket...
Pastu kami terus ke tingkat 4 The Mall, ke Medan Hang Tuah (foodcourt)
Kami dok la kat satu tempat nie...
Aku order mihun tomyam dan kopi 'o' ais...
Shasha lak order kuey teow kungfu ngan air jus kedondong...
Best wooooo.....


Tengah aku syok makan, aku macam ada terperasan something...
Aku macam terperasan ada sepasang mata yang sedang mengekori pergerakkan aku...
Ape jek aku buat, sepasang mata tu akan pandang....
Dan akhirnya aku dapat tangkap dah empunya sepasang mata tu!
Ianya milik seorang lelaki yang lebih kurang berumur lewat 30-an dan awal 40-an...
(Should aku gelarkan 'abang' ke 'pakcik'?!?!?)


Abang/Pakcik tu ngan kawan dia duduk meja bertentangan dengan meja aku...
Kiranya aku memang clear giler la leh nampak dia....
Even kalo dia tengah korek idong sekalipon, aku dengan clearnyer leh nampak!
Abang/Pakcik tu dok pandang-pandang, senyum-senyum kat aku yang tengah makan sambil bercerita ngan Shasha....
Aku wat cam biasa jek la...
Tapi dalam hati dok pelik "apsal orang tua nie dok senyum, pandang  aku jek nie...."
Sampai la aku dah abis makan....borak-borak ngan Shasha lagi sambil abiskan minuman lak...
Abang/Pakcik tu still dok usha aku sambil dia makan ngan kawan dia tu....
Shasha pon perasan gak abang/pakcik tu dok usha aku....
Aku ok jek....biarkan ajer.....


Pastu aku bangun nak bayar makanan....
Tetiba terdengar suara "alah...dia mengandong la!"
Aku tak dengar...Shasha yang dengar!
Shasha teros bagitau aku...
Kitorang teros gelak terbahak-bahak....
Hahahahaaaaa......
Sah-sah la orang tu nak ngorat aku rupanyer!
Hahahahaaaa.......
Ini bukan statement perasan ok....tapi Shasha pon cakap benda yang sama gak!
Bila dah nampak perot aku yang tengah memboyot nie, teros dia tak jadik ngorat!
Hahahahaaaaaaaa.........
Klakar la abang/pakcik nie!
Gelagat dia memang membuatkan aku rasa BEST!!!
Tak sangka....perot dah nak meletop nie pon, ada gak orang nak ngorat!
Hahahahahahahaaaaaaaaaaa.............


Pastu kami terjumpa lagi ngan abang/pakcik tu dan kawannyer kat kedai handphone Ground Floor The Mall....
Still dia dok usha dan senyum-senyum kat aku...
Huk aloh....
Shasha dah gelak-gelak dah.....
Hahahahaaaa.....
Agaknya ini la yang dikatakan "Aura Seri Ibu Mengandong!"
Biar perot memboyot, janji menten jelita...okek!
Hahahahaaaaa.......


Tak kesah la ape-ape pon....
Yang pasti, arini aku rasa BEST!!!
BEST sebab ada gak orang yang tak prasan perot aku yang tengah memboyot nie...ada hati nak ngorat aku konon!
Hahahahahhaaaaaaaa....................
BEST lagi sebab maknanyer aku berjaya me'menten'kan kejelitaan ibu-ibu mengandong walaupun perot dah sarat!
Hahahahaaaaaaaaaaa..................
BEST! BEST! BEST!  :-D
(En.Belo...sila jangan jaki bila membaca entry ini ,yer.... :-D )



p/s : teringat masa pregnantkan Andy dulu....benda sama macam nie berlaku gak...kat tempat yang sama gak!

3 comments:

knitfreak-to-be said...

mase aku bace teringat macam ko penah cite mcm ni jgk, wah..memang seri betul ni...
p/s: kim salam kat shasha, kate azita kim salam

Haris Zuhaina said...

Hebat ar, hang wei... MMG SAh si Cupin jaki gila lah.. makin risau n bertambah sayang ar....

-LaDy rAzOr- said...

azita : hahhaa...tu ar! pnh blaku gak sblm nie...ko pun igt aku pnh taip entry psl hal nie ek???
heheheee.....
p/s: salam ko akan aku sampaikan... :-D


Haris Zuhaina : takder maknanyer dia makin risau....dia wat dekkkkk jek tu!