There was an error in this gadget

Tuesday, December 29, 2009

Aktiviti Seharian Semalaman!

Tarikh : 27hb Disember 2009
Waktu : 1.00pm - 12.30am
Tempat : Carl's Jr. The Mines Shopping Center & Uptown Danau Kota, Setapak
Misi : Beli Wedges & Handbag Mommy, T-Shirt & Jeans Andy dan T-Shirt & Boxer Daddy!


Aktiviti hari ini bermula setelah mommy abis kemas umah pas kenduri...
Sedang berkemas, tetiba mommy terperasan kasut wedges yang mommy pakai masa kenduri smalam dah tercabut tapaknyer....
Padan ler time pakai smalam cam tak best jek rasa!
So bila daddy bangun tido kol 10.30am, mommy terus ajak daddy gi The Mines Shopping Center...
Kat situ banyak pilihan kedai kasut...
Lagipun dah lama mommy tak gi The Mines....
Kali terakhir mommy gi masa mommy pregnantkan Andy 6 bulan tahun lepas...
Mommy gi pon sebab nak belikan birthday present untuk daddy...
Lama dah tu!
Daddy on jek mommy nak gi mana-mana pon!
Ekekekekee......


Time on the way tu, perot memang tengah lapo giler...
So masa dah sampai kat The mines tu kami decide nak try makan kat Carl's.Jr....
Mommy amik set Western Bacon Cheeseburger....
Daddy lak amik set Portobello Mushroom Burger....
Mommy makan sedap jek....
Nyum...nyum....sampai abis!
Daddy makan lak tak kena ngan tekak...
So tak abis makan pon!


Our choices set of burger....



As usual, this 'Dennis' love to seat on the table...


As usual also, daddy la yang layan Andy makan fries....


Tetiba Andy jadi baik, dok dendiam jek dalam baby chair...
Rupa-rupanya mata dah kuyu, mengantuk....



Tengah syok makan, suddenly kami terperasan 'sesuatu'...
Kereta kami dah kena saman...
Huhuhuuu.......


Pas makan kami tiga beranak gi jenjalan...
Dah gi carik kasut wedges mommy....
Dah beli handbag mommy....
Then jenjalan lagik...
Then masuk ke Toy City...
Perghhhh....Andy sangat suka masuk situ...
Sangat banyak mainan!
Dan Andy buat perangai lagi....
Dia bantai meraung satu kedai coz nak gitar!
Huru-hara si salesgirl tu amik gitar dan masukkan bateri dalam gitar tu...
Then gitar tu akan kuarkan lagu kalo dipetik talinyer...
Andy meraung sekuat-kuatnyer...
Nak jugak gitar tu!Nak jugak!Nak jugakkkkkkk......!!!
Daddy pon jadik huru-hara gak....
Mommy gelakkan jek tengok daddy melayankan anak bujangnyer buat prangai....
Dengan kadar segera daddy gi kaunter, bayar gitar tu...
Pastu Andy suka giler dah dapat gitar...
Dia tak bagi daddy pegang gitar dia...
Andy sorang jek leh pegang gitar tu, bawak ke hulu-ke hilir The Mines tu.....
Hahahahaaa......

Daddy nak pasangkan tali gitar...Andy tak bagi daddy pegang!



Terpaksa la daddy layankan Andy kat tengah kaki lima nie...


Pas dah beli macam-macam then dah penat berjalan, maka kami pon balik...
Sepanjang perjalanan balik, Andy bantai tido...
Dah penat ler tu!
Dah sampai umah...masing-masing dah collaps!
Lepas Isyak, lebih kurang kol 9.30pm kami keluar lagi...
Gi Carrefour Wangsa Maju lak...
Nak beli barang sket...
Pas dah beli barang, kami terus sambung gi jenjalan kat Uptown Danau Kota tu...
Dekat jek ngan umah....
Sajer jek nak jenjalan...
Takder nak beli ape pon....
Tapi mommy belikan untuk daddy boxer....
Ekekekkee.....
Pastu daddy belikan untuk Andy belon Spiderman...
Pastu daddy lilit dan ikatkan tali belon tu kat keliling badan Andy....
So Andy jalan sambil bawak belon kat badan dia...
Ekekekekee.......

Mari berjalan sambil bawak belon Spiderman!


"Hish...payah betol la Andy nak jalan, daddy!"
Andy berkata........



Pastu dah berjalan lebih kurang, kononnyer nak lepak minum kat mapley...
Tapi ala-ala cam tak larat jek!
So decide balik jek la....
Malam tu Andy tido nyenyak giler!
Takder pon dia bangun tengah malam nak susu macam biasa....
Sunggoh penat anak bujang mommy nie yer...
Mommy pon penat gak!
Tu yang tak bangun buatkan susu Andy macam biasa gak!
Ekekekekee.........
p/s : doc kata banyak berjalan, cepat & senang nak bersalin....heheheeee...

3 comments:

Mea Myra said...

waa banyaknye sopeng... hehehe cam nak raye jerk neh.. nofa ngan baby sihat? lama tak tanya kabar kan. hehehe dat day x bleh nk reply msg nofa hp ira kene barred. dah out of limit.. kekekke lagipun we all ke sunway seharian.. bila nk jumpe mommy boyot neh? miss dah kat u n andy.. mesar da dia ek.. ;)

Haris Zuhaina said...

Cute ssgt lah bebudak nih... depa pya politik mmg sah menang... cam si dara aku lah jg tuh... dia tu hantu bear n anak patung...
jeles tol aku bl andy dah nak ada adik... si maisarah nak msk 2 thn tp blom beradik... huhuhuhu
puas aku goda laki aku tuh...

-LaDy rAzOr- said...

Mea Myra : tu la...
lama giler tak borak2 ngan ira...
dah lama x jmpa zara...
kalo dapat hangout sesama kan best.....huhuhuuu....
biler nak ketemu neh??

Haris Zuhaina : teknik goda kena kasi betoi....
ekekeke.....
maisarah belom nak ada adik lagi kot...
dia tgh syok main ngan teddy bear...takmor main ngan adik lg...
ekekeke....