There was an error in this gadget

Thursday, September 3, 2009

10 Sebab Aku Tidak Join Contest....

Bulan puasa nie memang ler takder keje sangat nak kena buat kat opis nie...
So aku banyak menghabiskan masa melayari internet...
Sambil tu leh tambah info dan ilmu pengetahuan dunia... (kononnyer la kan...!)

Kadang-kadang aku view blog-blog artis Malaysia nie....
Sajer tengok gossip-gossip terkini artis...heheheee.......
Kalo terasa nak pikir berat dan serious sket, aku view blog-blog yang boleh aku kategorikan dalam kelompok politicians' blogger & anti-politicians' blogger!
Aku selalu gak view blog-blog yang boleh aku kategorikan dalam kelompok mommy's blogger...
Nama pun mommy's blogger, so pengisian blog itu dah tentu ler pasal anak-anak dan infonyer kan....
Dan aku sedari one thing, ada banyak contest yang dianjurkan oleh kelompok mommy's blogger nie...
Ada baby contest, ada family contest, ada couple contest, ada beautiful contest, ada honeymoon contest, ada matchmaking contest...macam-macam contest lagi la!
Wah...sunggoh rajin mereka ini membuat contest....
Dan hadiah pun hebat-hebat belaka....
(Terfikir gak....kelompok politicians & anti-politicians blogger takder yang nak wat contest ke???)
Dan aku telah join satu contest pasal baby kat blog Pn.Mira kita tu...
Tu jek satu-satunyer contest yang aku rasa layak untuk join...
Dan dah tentu ler aku masukkan Andy sebagai calon dalam contest tu....
Contest2 yang lain aku tak terasa nak join....a.k.a tak berminat pun nak join...
Why??? Kerana......

1 - aku guna PC opis...so takder software nak edit picture supaya jadik cantik untuk masuk contest...

2 - PC kat umah dah rosak...kalo tak, leh edit picture macam-macam then masuk contest...huhuuu...

3 - aku tak banyak amik gambo sendiri pas dah ada anak nie...dok amik gambo anak jek!

4 - aku nie dalam kategori tak cun...so rasa agak segan dan malu nak join contest untuk orang2 cun nie... (hikhikhik...rendah diri kan ayat nie????)

5 - aku ngan hubby tak rajin amik gambo bersama...ntah kenapa ntah! (nape ek, En.Belo????)

6 - aku lagi suker amik gambo orang lain dari gambo aku sendiri..maklum ler, cita-cita nak jadik photographer amatur! (yolah!)

7 - aku rasa macam agak SENDIRI PERASAN la biler possing maut pastu claim jelita lak kan...huhuhuuuuu......

8 - aku nie buta IT sket (banyak sebenonyer!) ....so bukannyer reti sangat nak godek-godek gambo bagi lawa nie...

9 - life aku sempoi jek...takder yang bombastic-fantastic-plastic pun untuk melayakkan diri join contest yang hebat-hebat dan cam best tu!

10 - aku lebih suka taip-taip dan letak gambo jek dalam blog nie...nak wat lebih-lebih tak reti! ekekekeekekeeeee............




p/s : mak sedar diri la, nyah......huhuhuuuu.....

2 comments:

whizatie said...

samerlah kita nofa...ekekekeke...

-LaDy rAzOr- said...

hehehee......
kena upgrade diri jadi bijak IT la kita nie k.watie...