There was an error in this gadget

Thursday, September 3, 2009

Fantaghiro - Layan Beb!

Princess Fantaghiro & King Ramueldo




Dok sesaja jek kat opis nie membuatkan aku kadangkala mati kutu gak.....
Tapi hari nie aku tak boring sangat....
Sepanjang hari nie aku dok melayan cerita movie kat dalam YouTube...
Actually YouTube dah kena block dek IT Division....
Tapi ada sorang partner kejer aku nie bawak laptop sendiri...
So dapat la kitorang melayan YouTube sepanjang hari nie....
Cerita yang menggamit kenangan zaman childhood aku dolu2...
Cerita Fataghiro atau dalam bahasa Inggerisnyer 'A Cave Of Golden Rose'
Cerita nie memang best siot....
Teringat zaman aku form 2-3 dolu2...
Dok layan cerita nie ler memalam...
Kalo tak salah aku siarannyer kat TV2, setiap hari Khamis kol 10.00pm....
Kot la...aku tak ingat sangat la!
Yang membuatkan aku terpana dan terus melekat kat depan tv layan citer nie adalah kerana watak TARABAS!
Tarabas nie bukanlah hero dalam cerita nie...
Tapi dia adalah watak jahat yang cuba membunuh heroin dan hero yang sudah semestinya jelita dan kacak!
Walaupun jahat, tapi dia jugak kacak!
Si jahat yang kacak! (uhuuuuuu.......i like!)
Heheheheeeeee....
Tarabas takder la sekacak si hero, King Ramueldo ....
Tapi yang buat aku cair gegiler masa tengok citer nie dolu2 adalah renungan tajam menikam si Tarabas nie!
Waduhhhhhhh.......memang cair giler tengok renungan matanyer yang menusuk masuk tepat ke hati aku nie weh! (chewahhh....)
Cerita Fantaghiro nie ada sampai Part 5....Fantaghiro 1, Fantaghiro 2, Fantaghiro 3, Fantaghiro 4 & Fantaghiro 5...
Hari nie jek aku dah layan sampai Fantaghiro 2 Episod 12......
Esok aku nak sambung lagi tengok....
Esok kan Jumaat, so rehat panjang...
Hopefully leh khatamkan kesemua sirinyer.... (gilo-lah!)
Pastu leh layan feeling tengok muka kacak Tarabas tu!
Ekekekekeeeeee............




Si jahat yang kacak, Tarabas!



p/s: sila google sendiri jika anda tidak tahu apa-apa tentang cerita ini beserta watak-wataknyer......


4 comments:

Mrs Jaja said...

yela...suka giler ngan cite ni masa zaman sekolah2 dulu...tak missed tgk...hihihi...suka tarabas jgk...encemm..

-LaDy rAzOr- said...

yes!
Mrs Jaja suker gak kat Tarabas yer???
sama ler kita.....
ekekke...

Reflisia said...

aduhhhh...citer berhantu ni...kalu tak caya ko bleh check kamus aku massa zaman sekolah siap tulis lagi tarabas love fantaghiro

-LaDy rAzOr- said...

amboi....taksubnyer kome...
kikikikiiii..... =D