There was an error in this gadget

Monday, August 3, 2009

Petang Yang Tidak Sia-Sia....

Waktu petang pas balik keje aku ngan En.Belo akan membawak Andy jenjalan naik motor...

Andy memang sangat suker naik motor petang-petang...

Masa Khamis last week, seperti biasa aku and En.Belo bawak Andy jenjalan sambil mencari pasar malam berdekatan...

En.Belo memang muker pasar malam....

Di mana ada pasar malam, di situ lah ada beliau!

Ekekekeee....... (jangan mara aaaaa......)

Nak dijadikan story, jumpa ler pasar tani...

Pastu sajer ler jenjalan kat pasar tani tersebut...

Kat pasar tani tu siap ada peraduan lak...

En. DJ tu bagi soalan, pengunjung-pengunjung kena jawab untuk dapatkan hadiah..

Pastu kitorang kebetulan lalu kat depan meja DJ tu....

DJ tu tanyer soalan terbuka kepada semua pengunjung...


"Di manakah dan bila pasar tani diadakan selain di Gombak Setia ini, di sekitar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur?" camtu la lebih kurang soalannyer...

Dengan segera aku cakap "I tau....kat Danau Kota setiap hari ahad!"

Tapi DJ tu tak dengar aku cakap....

Pastu aku paksa En.Belo bagitau jawapan kat DJ tu...

En.Belo pun memberanikan diri tampil di hadapan DJ tu dan sekaligus melontarkan jawapan dengan nada yang kuat supaya dapat didengari oleh DJ tersebut.

Dan ternyata DJ itu mendengari jawapan En.Belo tersebut...

Pastu assistant DJ tu bagi En.Belo adiah...

Uiks....ada adiah gak!?!?

En.Belo dapat hamper...

Dalam hamper tu ada sebekas kuih mazola, sebungkus kerepek pisang dan sebungkus kerepek ubi...

Ermmmmm........jadik ler tu...

Pastu terasa macam ala-ala klakar ler plak...

Niat nak jenjalan sesaja jek kat pasar tani tu...nak bawak Andy tengok-tengok dunia luar...

Pastu leh jawab soalan, leh dapat hamper ler plak!

Hahahahaaa......

Tak sia-sia bawak Andy jenjalan petang tu....





Nie ler hamper 'kemenangan' hasil daripada En.Belo menjawab soalan...hahahaa....

No comments: