There was an error in this gadget

Wednesday, September 17, 2008

Bilonyo laie nie?!?!?

Mengikut perkiraan Doc. Ros, aku bakal bersalin pada 18hb September 2008 nie, iaitu bersamaan esok!
Akan tetapi, aku lom ada rasa tanda-tanda nak melahirkan pun?!?!
Setakat sakit sket-sket kat area bawah perut nie ada ler....
Tapi nama kata sakit yang beria-ia tu aku tak rasa pun....
Mak aku kata ntah-ntah aku lewat 2 minggu dari tarikh due...
Aler.....lewat la ke?!?!
Rugi cuti aku.....
Aku dah start apply cuti dari Isnin aritu sampai la ke arini...
Kiranya arini last day aku bercuti la...
Kononnyer by tomorrow dah sampai due, dah leh branak ler tu.....
Aku terlupa yang hal-hal branak nie leh jadi cepat, leh jadi lambat.....
Tapi dear yang soh amik cuti awal...risau aku drive gi keje sensorang katanyer.....
Aku pun apply ler cuti...
Ingatkan timing due ngan amik cuti nie cantek punya bajet la.....
Rupa-rupanya tak jugekkkkkkk!
Opismate aku suggestkan makan cendol banyak-banyak kalo nak bagi cepat branak....
Iye ke???
Tapi skang nie kan bulan posa, nak makan cendol pejadahnyer!
Cendol sedap dimakan time tengahari buta or petang-petang sket.....
Baru ler syahdu...nak-nak kalo kat bawah pokok redup ke kan....
Fuhhhhhhh.....best siot!
Kalo nak makan time buka kang, tak best!
Perut aku nie kalo time buka jek, camner pun mesti nak ngadap nasik gak!
Kalo tak ngadap nasik kang, sampai ke tengah malam la aku dok rasa lapo....lapo...lapo....jek!
Pastu airnyer mesti nak air jus buah-buahan....baru nikmat seharian posa aku!
Heheheheeee..........
Semalam mak dah gi amikkan air selusuh kat ada orang yang pandai wat air tu kat area Tmn Danau Kota....
Malam tadi aku ngan dear dah berjalan-jalan kat Downtown Cheras, kononnya nak bagi bersalin cepat...
Petang nie lak ada majlis berbuka puasa kat Restoran Nelayan, anjuran budak-budak ex-coursemate dear..
Memandangkan aku pun ok jek lagi, lom ada tanda-tanda nak bersalin lagi so aku pun join ler gak...
Ish...lama lak rasanyer membawakkan perut nie....
Agaknya baby nie sronot dok dalam perut mummy dia nie kot.....
Sampaikan dia rasa takmoh kuar lagi...
Dia nak dok lelama sket kot....

"Jangan ler camtu, yang.....copek la kuar....lamo dah mummy tunggu ekau nie...dah lamo ghasonyo mummy dok bawak ekau kulu kilir ha....meh la kuar jongok mummy n daddy nie...bilonyo laie nie?!?!"

No comments: