There was an error in this gadget

Thursday, August 28, 2008

Macam-macam Hal....

Lebih kurang pukul 7am aku kuar umah nak gi keje pagi tadi...
Kol 8 am...dan aku masih lagi kat Jalan Genting Klang nu haaa....
Sejam siot!!!
Kebas dah bontot nie dok dalam keta lama-lama...
Kaki dah sakit-sakit...
Sikit-sikit tekan minyak....banyak-banyak tekan brek!
Setapak.....setapak....setapak jek berjalan keta nie!
Rupa-rupanya ada keta tidak berpemandu dok tersadai betol-betol tengah alam!!!
Bodo betul....!!!
Kot ye pun keta rosak, owner tu tak leh ke tolak keta tu ke tepi dulu sebelum panggil pomen ke hape ke....
Nie dibiarkan keta tu dok tengah-tengah jalan raya yang dah memang terkenal dengan jem yang amatnyer...
Bengang giler, siot!!!
Bodo punyer owner wira aeroback kaler maroon tuh!!! (hahahaa.....amik ko!)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku baru pas breakfast pagi tadi....
Pastu Unit Latihan yang berkongsi ruang pejabat ngan unit aku nie buat jamuan makan-makan...
Sajer diorang wat makan-makan sempena menyambut Ramadhan.....
Maklumler....nanti dah takleh nak makan time siang dah....
Disebabkan aku dijemput sama, so aku pun membedal ler sumer hidangan yang ada...
Walaupun aku dah kenyang coz baru pas makan bekal roti yang bawak dari rumah, tapi aku sumbat gak...
Mihun goreng, pizza, puding jagung, puding coklat, air nescafe 'o' sampai 3 cawan!
Pas makan aku dah rasa mual-mual...
Rasa macam nak muntah balik jek sumer yang makan tadi...
Dah biasa breakfast roti 4 keping tiap-tiap hari...
Skali hari nie bedal lak macam-macam...
Terkujat ler perut aku nie....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku tak rasa selesa sangat sejak dua menjak nie....
Tadi kak mudz tegur muka aku nampak sembap...
Tapi aku pakai makeup haper.....
Takkan sembap gak???
Maybe aku makeup tak tebal ler kot... (haruskah begitu???)
Baby dalam perut nie sangat aktif bergerak sejak dua menjak nie...
Agaknye dia dah tak sabar-sabar lagi nak kuar dah kot....
Bagus la dia aktif bergerak-gerak...
"Tapi bondamu ini rasa tidak selesa sangat, wahai anakku....."
Jalan pun tak berapa nak larat dah skang nie...
Rasa macam nak seret jek kaki nie....
Nak gi toilet pun terasa amatlah jauhnya....
Apatah lagi kalo nak gi kedai runcit kat level bawah tu ke...The Mall ke...lagi ler teramat jauhnyer!!!
Kalo aku ada pencacai yang digajikan untuk memenuhi semua keperluan aku, dah lama aku soh pencacai tu belikan aku newspaper ke....kudap-kudapan ke....gi tolong bayarkan bil kat pejabat pos bawah tu ke....
Disebabkan semua itu tiada, maka aku dok sajer ler kat opis nie....
Sambil mengantuk.... (hari-hari asik mengantuk jek..)


p/s: hari-hari berdoa agar baby cepat kuar....

2 comments:

~chacha~ said...

wehh!
da day is coming kan..
eksaited pulak aku..
ko takecare tau..
nnt kuar je andy tu, ko smpkan salam aku kat dia..:)

-LaDy rAzOr- said...

yerla,aunty niesa....

~andy~