There was an error in this gadget

Friday, March 14, 2008

13 Minggu......


Pukul 10.00am - 10.45am....masih menunggu......
Tak lama kemudian...
"Nor Fariza..."
Bingkas bangun sambil tersenyum dan berlalu masuk ke bilik doktor....
"Yer Fariza....sakit apa?"
"erk...doc yang suruh saya datang arini,kan...."
"Owh yer....untuk scanning,kan...."
"A'ah...." sambil senyum kat Doctor Ros....
Doc Ros mengambil mesin scan... ~scan dilakukan di bahagian rahimku...~
"Nampak tak nie....nie kaki dia....tu...yang naik ke atas tu....."
"Ooo...yer...?"
"Yang nie tangan dia.....kaki dan tangan dia naik ke atas.....tu nampak tak kepala dia?"
"Nampak!" excited giler....
"Yang gelembung macam ruang-ruang kosong nie air dalam kantung awak nie.....tengok tu..baby awak gerak-gerakkan kaki dan tangan dia...macam berenang!"
"Hehehee.....a'ah la,doc....macam tengah berenang...."
"Tengok tu...dia bergerak-gerak....."
Aku tersenyum lebar.....
"Saya buatkan appointment awak untuk next month...datang lagi untuk scan yer....makan obemin yang saya bagi nie...awak tak perlu lagi mkn acid folic yer....."
"Baik,doc.....time kasih...."
Keluar dari klinik...berkali-kali aku tengok gambar scan yang Doc Ros printkan untuk aku...aku tersenyum lebar lagi......
"Nigina dah besar......"

1 comment:

Anonymous said...

Nigina
Apakah yang membara
Di hati kecilmu
Kiniku terharu sayu

Nigina
Gadis timang dimanja
Membelai rindu
Melagu harapan seribu

Nigina
Ke sini dan ke sana
Kekosongan menyiksa
Robohnya persada bahagia

Potret dan waktu
Mengusik dikalbu
Mencuit sendu
Kau anak semesta
Impikan keindahan berjuta

Oh... oh... malam meratapi
Lembaran tragedi laramu ini
Kian dilamun ilusi
Kian membakar diri
Kau ibarat kuntum bersemi
Menunggu mentari
Memancar fitrah pagi
Agar mimpi sucimu abadi..


sekian.. ;-)

rgds,
ainora blues