There was an error in this gadget

Friday, March 21, 2008

The Best Medicine......

9.00am - 9.30am.....
Aku menunggu dengan penuh berdebar.....
Rizal dah keluar dari bilik interview.....

"Nor Fariza!"

Aku bingkas bangun...dan menyerahkan dokumen yang diperlukan untuk interview.....
Aku bergegas melangkah masuk ke dalam bilik interview dengan perasaan penuh berdebar.....

9.30am...
Sesi interview bermula...
9.50am...
Interview berakhir, aku melangkah keluar....

"Lamanya ko kat dalam...."
"ha?! yerker lama???tu ar....terasa cam lama lak...."
"Apa yang panel tanya??"
"huhuhu......"

Aku memberitahu rakan-rakan seperjuangan yang lain, apa soalan yang ditanya oleh para panel....aku memahami perasaan rakan-rakan yang turut sama beradu nasib menghadiri interview seperti aku....

12.30pm....
Melangkah longlai ke The Mall untuk lunch bersama rakan sekerja....
Aku tension....Aku terbayangkan muka-muka para panel yang tersengih ketika sedang interview aku tadi....
Mungkin mereka mentertawakan aku kerana mungkin aku telah memberikan jawapan yang bodoh, bagi mereka....
Aku masih terkenangkan betapa aku tidak dapat menjawab soalan yang mereka utarakan kepadaku....
Aku malu...
Aku tension....
Aku geram.....
Aku marah dengan diriku sendiri.....
Dengan itu, aku pergi SHOPPING!!!
Ternyata.....SHOPPING IS THE BEST MEDICINE FOR WOMEN!!!
dan aku amat bersetuju dengan statement itu....
Secara tak langsung aku telah me'release'kan sedikit tension yang bersarang dalam kepala aku nie sejak pagi tadi....
huhuhuhuuuu..........
Nasib ar....ada rezeki, ada ler.....takder rezeki, nak wat camno?!?!?!?

1 comment:

MsCinderella said...

Nofa...gud luck utk interview tu...
eh dah tau ka result dia...
kak lin sejak duk state ni mcm ketinggalan skit...
apa2 take care the baby nyer...