There was an error in this gadget

Thursday, December 15, 2011

Apakah?!?!

Kejadian kena 'himpit' nie aku rasa hampir semua orang pernah alaminya...
Penjelasan melalui teori sains pon ada mengenai kejadian terhimpit nie...
Dalam istilah sains, ia dipanggil 'Sleep Paralysis'...aku tau pon sebab aku google... :-)
(Kalo korang nak tau, korang google ler sendiri ek...)

Memang sejak dari kecik...aku kerap kena himpit...
So aku memang tak heran sangat la....
At least sebulan sekali, mesti kena punyer!!!
Tapi masa aku study kat UPM lagi kerap aku kena...
Maklum la...kolej kediaman aku belakang jerat cina jek...
Paling kerap aku kena tindih masa aku dok kat bilik E204....
At least sekali seminggu....AT LEAST tau!!!
Boleh jadik 2-3 kali seminggu aku kena...sampaikn budak2 bilik aku pon jadik hairan ngan aku...
Depa kata "ko nie asik kena himpit jek kan..???"
Aku nak buat camne...dah nak kena...kan??
Pernah kejadian budak bilik sebelah kena rasuk...then datang la sorang bomoh/pawang/dukun (aku tak tau la mana satu dia nie)
Lepas dia berubatkan budak kena rasuk tu, dia cakap bilik E204 tu adalah laluan 'benda' tu....memang selalu 'benda' tu lalu merentas bilik tu...
Hah!!!! Bilik aku tu!!!!! Teros budak2 bilik aku buat tanggapan sendiri....
Kata depa tu pasal la aku asik kena himpit jek.....
Sebab bilik jadik laluan 'benda' tu...
Aku dah seram sejuk tu....tapi aku positifkan balik diri sendiri...
Selagi aku tak kacau depa....depa jangan la kacau aku....

Bila aku dah masuk alam keja, aku dah jarang2 kena himpit...
Even skarang nie pon aku dah jarang kena himpit....
Boleh dikatakan 5-6 bulan sekali jek kena....
Tapi peristiwa malam tadi membuatkan aku tertanya2....

Malam tadi aku kena himpit lagi....
Disebabkan before this aku kerap kena himpit, so aku dah tak heran sangat kalo kena lagi....
Tapi malam tadi agak luar biasa sikit...
Aku tido dalam posisi mengiring....
Usually kalo posisi mengiring, jarang kena himpit....
Kejadian bermula dengan satu tapak tangan yang mempunyai kuku dan jari jemari yang panjang menutup muka aku sepenuhnya...
Seluruh badan aku, tak leh bergerak walau seinci pon!
Seolah-olah the whole body kena grip!!!
Kemudian aku baca surah Al-Fatihah.....slow & steady jek aku baca....
Selalunya kalo aku kena himpit, aku akan baca Ayat Kursi...
Dan itu lah surah yang aku nak baca after aku baca surah Al-Fatihah tu...
Tapi aku tak leh nak baca!!!
Tetiba aku tak reti nak baca Ayat Kursi tu macam mana.....
'Benda' alah tu teros himpit aku lagi....
Beratnyer...masyaALLAH.....hanya ALLAH jek yang tau betapa beratnyer 'benda' tu!
Aku kembali baca surah Al-Fatihah buat kali ke-2...
Baru jek sampai baris ke-2 ayat 'Maliki yau middin' tu..tros 'benda' tu releasekan body aku dan tros hilang melalui kaki aku...
Aku teros tersentak....nafas turun naik....badan rasa lesu giler....
Aku kejutkan Belo...aku cakap ngan dia aku kena himpit...
Belo tenangkan aku sambil mata dia sendiri pejam..tak leh nk bukak mata...ngantuk sangat ler tu!cessssss....
Cakap ngan aku pon mamai2....cessssssssssss lagi!!!
Nafas aku tak henti turun naik...
Aku baca surah Al-Fatihah sekali lagi.....
Teros nafas aku kembali tenang....badan aku dah tak lesu lagi....
Tapi otak aku berfikir...kejadian himpit kali nie sangat luar biasa bagi aku....
Lain dari yang selalu aku kena sebelum2 nie....
Apakah????

Ahhhhhh.....nanti2 jek fikir!
Aku bangun, teros gi mandi....
Siap2 mau pegi keje...
Akibatnyer.....aku rasa sangat mengantuk skarang nie!!!
Tapi......apakah????

2 comments:

Haris Zuhaina said...

As Salam. Fa, dalam bilik tuh ko pasang ja lah radia ayat2 ruqyah, non-stop. asal masuk masuk ja bilik ko on ja ayat2 tuh. Jadikan amalan....

-LaDy rAzOr- said...

aku amalkan ayat al-fatihah dan ayatul kursi....alhamdulillah....tak brape kena kacau la... :-)
thanks for sharing, haris!