There was an error in this gadget

Friday, December 30, 2011

Alahai Ustaz.....


Aku mengaku....
Aku tak pernah bukak TV Al-Hijrah sebelum nie.....
Aku tak pernah tau rancangan-rancangan kat tv baru tu....
Ketika kawan-kawan semua dok bercerita pasal ustaz ini, aku wat dekkkk jek!
Sebabnya, aku tak berminat sangat nak dengar ceramah-ceramah nie.....
Sebab aku rasa ceramah nie membosankan....
Apa saja ceramah  aku rasa bosan!
Ceramah pasal politik ke....pasal keugamaan ke....pasal ape sajer la!
Aku tak berminat nak dengar...
Bukannyer aku membenci....TAK!!!
Aku cuma tak berminat nak dengar jek...
Kalo diberi pilihan lain, aku amik pilihan yang lain tu...rather than dengar ceramah pasal ape saje!

Tapi, ditakdirkan ALLAH...suatu malam aku 'TER'tekan channel Al-Hijrah nie....
Kebetulan pulak, time tu tengah 'on air' rancangan '30 Minit Bersama Ustaz Don'...
Aku kata ngan diri aku sendiri...
"Tengok sat la rancangan yang depa dok sebut ni...best sangat ke?Apa yang bestnyer rancangan nie???Sape Ustaz Don nie???"
Untuk carik jawapan, so aku pon layan ler jap....
Dok dengar ustaz nie bercakap dan menerangkan mengenai hukum hakam agama....
Style sempoi, bersahaja dan lawak....
Aku dah mula tertarik...
Tak susah nak faham penerangan dia tentang hal berkaitan agama....
Sedar tak sedar, sampai habis aku layan rancangan keagamaan tu....
Dan keesokannyer aku tunggu lagi rancangan ustaz nie...
Tapi takde!
Aku fikirkan setiap malam dia 'on-air'....
Rupanyer tak!
Dalam masa yang sama...aku cair tengok ustaz nie...
Aku admit, memula aku tengok rancangan nie...
Aku bukannyer dengar sangat ceramah dia pon...
Aku lebih fokus kat wajah kacak dia tu!
Hahahahahaaa......
Gatal lebey neh!!!
Tapi lama kelamaan, dari dok tatap wajah kacak dia tu, aku tros jadik fokus dengan ceramah dia...
Sedikit sebanyak aku dapat menimba ilmu agama yang disalurkan melalui rancangan tv nie...
Errrmmmmmmm.....
Ada jugak gunanyer berwajah kacak dan berceramah yer....
:-)

adussssss.....'melting' gua tengok ustaz neh!

Dengar cerita, start Januari 2012 rancangan '30 Minit Bersama Ustaz Don' akan diadakan setiap hari Isnin hingga Khamis....
Kalo sebelum nie, rancangan nie setiap Isnin dan Rabu jek....
Hari Selasa lak belajar tajwid dengan Ustaz Don...
See???
Aku hafal jadual rancangan Ustaz Don!!!
Secara tak langsung ada gak ilmu yang aku kumpul time tgh dok ralit tengok wajah kacak ustaz bujang nie!
:-)
Haishhhh...takde ape yang nak dikatakan lagi dah...
Aku just boleh cakap "SubhanaALLAH....indahnya ciptaan ALLAH nie...."
Ya,ustaz.....semoga 'jodoh' kita panjang untuk berjumpa di kaca tv!
(Kamu di dalam tv....aku dok luar jek!)
Heheheheheeeee....


2 comments:

Haris Zuhaina said...

As Salm.. A'ar isnin~Khamis... 10~10.30pm... Ulangan yg lelama setiap hari@6.30am. Cara dia terang pasai hukum-hakam,mmg jelas n padat. Kekadang tuh kita tau dah pasal hukum2 nih, tapi bl dengaq, lagi paham... jelas.. dan dia banyak bagi contoh2 terkini sesuai dgn zaman kita ie:membersihkan najis gn baby wipe/spray dll
machri

-LaDy rAzOr- said...

tu la...tapi la nie slalu jer aku miss rancangan nie..terlupa dah bertukar waktu...ehehheee