There was an error in this gadget

Friday, August 12, 2011

Welcome To UiTM, Nofa!!!

Semalam lebih kurang kol 11.45am, tengah aku kelam kabut nak anto anak-anak ke umah babysitter...aku dapat panggilan dari UiTM....

"Cik Fariza ada apply untuk PJJ dulu kan?"
"Adaaa.....tapi kene reject!"
"Bukan reject Cik Fariza...tapi kita kekurangan student untuk course yang cik amik tu...now dah cukup 30 orang satu klas so baru kita boleh bukak klas tu skarang...."
"Oooo....ye ke...."
"So Cik Fariza nak tak tawaran nie lagi?"
"Course ape yer saya apply aritu? saya dah luper la..kalo tak salah saya ada 2 pilihan kan??"
"Yer betul....kalo ikut kepada permohonan tu, Cik Fariza memang layak untuk course Tourism Management.."
"Oooo...yer...yang lagi satu course saya apply tu Business Management kan??"
"Yer...so Cik Fariza terima tak tawaran nie?Kalo Cik Fariza terima, pendaftarannya pada 20hb Ogos nie dan klas bermula pada 20hb September nanti..."
"Ermmmm....kalo saya terima, berapa yuran saya perlu bayar?"
"Yuran lebih kurang RM1K++....for more details Cik Fariza boleh view website UiTM dan tengok apa yang perlu Cik Fariza sediakan untuk hari pendaftaran nanti..."
"Ok....saya terima!!"
"Ok...thanks yer, Cik Fariza! Anything else Cik Fariza boleh call kami or view website jek la..."
"Orait....thanks ek!"

Hati tros berbunga-bunga......*wink wink*
Alhamdulillah.....impian nak sambung degree hampir berjaya.....
Pasni aku bergelar student PJJ ler nampak gayanyer.....
Hoyeaaaaaaa........jadik student balik!!!
Terasa cam jadik kanak-kanak ribena balik dah!
Hahahahaa......

Tapi.......


Persoalannyer.......


Adakah aku mampu untuk study balik???
Mampu di sini beerti adakah otak aku yang dah bertahun-tahun berkarat nie mampu di'polish' balik?!?!?
Adakah aku mampu untuk terima balik suasana pembelajaran yang dah hampir 8 tahun aku tinggalkan?!?!
Adakah aku punya masa untuk study+assignment+business+housewife?!?!?
Adakah aku dapat membahagi-bahagikan masa untuk semua itu?!?!?

Tetiba semangat menjadi kendur seketika.....
Aku takot aku tak leh nak coop jek nanti....
Dalam masa yang sama aku rasa tercabar nak melakukannyer...
Pepatah ada mengatakan 'kalo tak dipecahkan ruyung, mana kan dapat sagunya' kan???..
So aku rasa better aku cuba dulu.....
Kalo agak-agak 1st semester aku tak leh nak coop dah, aku blah jek la!
Tapi mesti nanti akan rasa menyesal di kemudian hari...
Takpe!!! Kita cuba dulu papepon!!!

Impian+Azam+Tekad+Tawakal = InsyaALLAH berjaya!!!

Chayo', Nofa!!! 

U CAN DO IT!!!


Demi segulung ijazah!!!
Papepon.....Alhamdulillah.....syukur, ya ALLAH!!!

2 comments:

rosemyn said...

good luck nofa!! ganbate!!

Reflisia said...

babe..congrate..try jer dulu InsyaAllah bole..aku boleh jer..(tapi bisnes aku hold kejap la..)hehehehe