There was an error in this gadget

Wednesday, February 16, 2011

CHICKEN POX!!!

Since 2-3 hari yang lepas, aku macam terperasan ada bintik merah yang berair kat perot aku...
Kat muka aku lagi banyak merah-merah...
Aku bajet tu jerawat...
So aku wat bodo jek la..
Bila mai tang gatal-gatal, aku garu...
Tapi aku cam pelik, apsal jerawat leh gatal lak kan...

Pagi tadi masa tengah mandi, tetiba aku prasan ada banyak bintik-bintik merah kat badan..
Dan ia terus merebak ke kaki dan tangah...
Kat dada dan kat belakang badan yang paling banyak...
Aku dah cuak giler!
Aku bajet aku ada lergi makan ape-ape ke...
Aku kejutkan Belo...
Aku soh dia tengok amender bintik-bintik merah nie...
Dia cakap maybe aku kena chicken pox..
Ape??? CHICKEN POX???????
Hukhukhukkk.....dah start nangis dah...
This is the very 1st time aku kena, okek....
Dah tua baru nak kena!
Huwaaaaaaaa.....

So pagi tadi gi klinik panel kat opis...
Doc bagi MC 2 hari...
Hari Jumaat nanti kena gi klinik amik MC lagi...
Hukhukhukkkkk...
Very-very-very-very itchy okek!
Takot berjangkit ngan anak-anak jek...
Belo dah penah kena masa dia kecik-kecik dulu..
So dia tak heran ler nak kena berjangkit ke hape kannn...
Yang aku risaukan anak-anak jek....
Kesian diorang kalo terkena gak!

Tapi ada sorang kawan aku bagi petua..
Kalo tanak anak-anak terkena jangkitan gak, mandikan diorang dengan daun semambu...
Bukan pesakit sahaja yang boleh mandi...orang-orang keliling pon boleh mandi gak sebab ia bagus untuk elakkan jangkitan...

Huhuhuhuuuuu....
Moga cepat la hilang this stupido CHICKEN POX neh!!!
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn......



4 comments:

Reflisia said...

cepat sembuh k sayang ku!

Haris Zuhaina said...

minum ayaq nyioq muda ... good 4 anibodi... mcm ko, dia akan cepat kluaq....
hehehehe, untung dpt cuti, kan... setiap penyakit tanda Allah syg tuh...

-LaDy rAzOr- said...

masz: thanks, darla....
haris: mmg la nie aku minum sebijik air kelapa utk sehari...naik kembong perot aku nk telan ayaq nyioq ja...huhuhu...

-LaDy rAzOr- said...
This comment has been removed by the author.