There was an error in this gadget

Friday, January 15, 2010

Insect Repellent Yang Amat Diperlukan!

Kelmarin masa tengah view blog Mommy Ryan, beliau ada menyatakan pasal insect repellent for kids...
Ermmmm....mommy rasa mommy memang amat memerlukan those repellent...
Coz nanti mommy akan berpantang kat Merlimau...
Dan Merlimau memang banyak nyamuk....
Sedia maklum, nyamuk-nyamuk kat Merlimau memang beso-beso sizenyer!
Cukup makan minum gamaknyer....
Maka, mommy jadik risau kot-kot Andy kena berdas-das gigitan nyamuk nanti...
Memang sebelom nie pon Andy banyak kali kena berdas-das....
Tapi mommy just sapukan Mopikko jek....
Mommy tak pernah terfikir pon wujudnyer any lotion or spray insect repellent for kids sebab yang sllau mommy nampak kat farmasi untuk orang dewasa jek!
So pas dah baca blog Mommy Ryan, mommy terfikir nak carik untuk Andy satu....
Malam tadi mommy gi farmasi, then carik brand yang macam Mommy Ryan suggestkan tu...
Tapi takder...
Yang ada hanyalah brand seperti kat bawah nie....

V
V
V
V
V
V
V






Ada 2 types....
Satu jenis lotion...
And satu lagi jenis spray...
Mommy dapat bayangkan amat susah nak bubuh lotion kat Andy coz dia slalu main lari-lari bila mommy nak pakaikan dia ape-ape...
So mommy decide belikan yang jenis spray jek!
Senang...sembur jek kat tangan dan kaki Andy...
Masa dia nak lari-lari tu pon boleh semburkan terus!
Bau pon wangi...macam bau minyak serai...
Pastu rasa sejuk jek bila spray kat kulit....
So amat sesuai la untuk kid like Andy!
:-D

2 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

brand ni pun ok babe.ryan penah pakai,safe for kulit budak/babies.sprayyyyy je.hehehhe.jgn kena mata mulut sudah. ;p

-LaDy rAzOr- said...

alih2 mommy pon tumpang sama pakai....tak tahan kena gigit nyamuk kat kmpg...how?!??!
ekekkekee... :-D