There was an error in this gadget

Tuesday, January 5, 2010

35 Minggu Sudaaaa......



La nie mommy dah 35 minggu 2 hari...
This coming Saturday genap la 36 minggu!
Uiks.....sudaaa 9 bulan la ke???
Baby dlm womb nie pon makin aktif...
Mommy tak larat nak jenjalan sangat...
Jalan pon slow-slow jek....
Kalo jalan lebih sket, mula la pintu serviks nie macam rasa sakit jek...
Even nak terkencing pon rasa sakit kat pintu serviks nie...
Takut tengah2 terkencing, tetiba terbranak skali...kan!
Ayakssss....pikir bukan-bukan lak!
Hehehehee.......
Tapi preggy kali nie, kaki mommy tak bengkak lak....
Dulu time pregnantkan Andy, kaki mommy nie bengkak macam banyak air jek!
La nie menten jek kaki nie...tak bengkak pon!
Tu yang mommy still relax jek leh pakai wedges gi keje...
Hehehee....
Kalo dedulu kena pakai sandal specially for preggy lady....
La nie takyah...
Malah mommy tak beli satu pon!
Maternity dress pon mommy tak beli...
Just beli gown dress yang suit untuk preggy lady...
Kalo dah pas bersalin nanti, nak pakai balik gown nie pon boleh!
Mommy dah beli 5-6 helai gown sepanjang preggy nie....



p/s : picha above specially for Mommy Ryan yang request nak tengok latest picha preggy mommy..heheheee.....

7 comments:

LAILATUL AZLIN ABD LATIB @ LATIB said...

cantiknya nofa masa mgdg..tak serupa aku dulu..(dah rupa giant kata papa)
harapnya semuanya selamat kali nih
bersalin mana nanti?

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

wah,9months?so small..but so sweet okay.xpening2 nak diet lebih after confinement.hehehe

-LaDy rAzOr- said...

klin : bersalin kat HKL jek...senang...dekat ngan umah :-D

mommy steph : after confinement nanti i nak join diet macam mommy zara lak! :-D

Reflisia said...

biasanyer org cakap kalu muka berseri bakal dapat anak pompuan..tapi ko ni muka berseri tapi scann baby boy..

-LaDy rAzOr- said...

Reflisia : beb,version yg aku dgr lak lain...
org kata kalo muka mommy sembap n x berseri maknanya mengandung anak pompuan sbb anak pompuan tu dah 'amik' seri mommynyer katanyer...
kalo mengandung anak lelaki lak, mommynyer asik mekap jek katanyer...
yang mana satu betol???
wallahualam...
tapi yg konpom, scan mmg baby boy! ekekkeee......

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

babe,gud luck i sokong u!btw smua tu mitos la psl seri xseri....

-LaDy rAzOr- said...

i think it's depend to mommy herself la...
kalo nak mekap, mekap la....
kalo malas mekap, then x yah mekap...so muka pon sembap...
yer x????
normally i mekap ikot mood...
rasa nak mekap beria2, so i touchup la muka nie beria2....
kalo x, satu hapa pon i x pakai kat muka nie...
hehehee... :-D