There was an error in this gadget

Wednesday, December 23, 2009

Anniversary's Present For En.Belo!


En.Belo's favourite brand...


Suit?!?!
Like it?!?!

Kasut yang En.Belo idamkan....


Semalam lepas keje straight gi The Mall...
Tujuannyer nak carikkan kasut untuk En.Belo....
En.Belo dah berkenan ngan kasut Adidas David Beckam nie...
Asik dok sebut jek...
Sajer jek nyebut banyak-banyak kali ek...
Aku bukan boleh dengar orang dok sebut banyak kali nie...mesti nak belikan gak!
Salah satu kelemahan aku, tu ler dia....
Mesti nak cuba tunaikan apa saja orang yang disayangi tu idamkan walau macammana sekalipon!


Try carik kat The Mall......size lak takder!
So aku gi lak ke Jaya Jusco Wangsa Maju....
Gi butik Adidas kat situ....
Alhamdulillah....
Nasib baik ada!
Tanpa berlengah lagi, aku pon terus beli!
Konon nak buat surprise untuk beliau ler....
Pas beli tu merayap ler sekejap ke ruangan pakaian kanak-kanak...
Hajat hati nak belikan baju dan seluar kodroi untuk Andy....
Tapi tetiba macam tak pandai lak nak tengok size untuk Andy...
Aku dah berkenan dengan satu kodroi nie..
Tapi teragak-agak lak size seluar tu ngan size Andy...
Sudahnyer aku tak jadik nak belikan Andy ape-ape....


Terus ler gi parking lot...
Hajat hati nak bayar parking kat autopay machine..
Tapi yang ada duit syiling jek...
Machine tu lak tanak telan duit syiling aku nie...
Sombong betol la machine nie!
Aku dah tak tau nak wat ape dah....
Nak gi tukar duit, kena masuk ke shopping area balik...
Ditakdirkan ALLAH, ada 3 wanita tengah menuju ke kereta depa...
Depa nak balik ler tu kot...
Salah sorang daripadanya gi kat autopay machine tu...
Aku pon sapa depa...


"Kak, tumpang tanya...ada tukar duit kertas RM1 tak???"
"Kenapa?"
"Machine nie tak boleh terima duit syiling saya nie la....puas dah try banyak kali, tanak telan gak!"
"Oooo...takpe..saya ada JCard.....bak sini ticket awak..."


Aku pon hulurkan ticket aku...


"Ok dah...!"
"Time kasih...nah saya ganti RM1 akak...."
"Eh....takyah la....bukan kena bayar ape pon...."
"Eh...takpelah...amik la..."
"Eh...takyah....takpe..."
"Ermmmm....time kasih kak eh...."
"Sama-sama...."


Sesungguhnya akak itu memang berhati mulia...
ALLAH telah meng'cool-down'kan kecuakkan aku akibat keengganan machine tu nak terima syiling aku...
Serious aku jadik blur time tu sebab tak tau nak balik camner...
Tak tau nak kuar dari parking area tu camner sebab machine bodo tu!
Nasib baik la ALLAH permudahkan hal nie dengan men'jodoh'kan aku dengan akak bertiga tu...
Terima kasih yer, akak semua!
Hanya ALLAH jek yang dapat balas budi akak tu....


Tanpa berlengah lagi, aku pon balik ler umah....
Dah kol 7.30pm dah time tu....
Usually En.Belo balik kol 8.00pm lebih (kalo shift pagi)...
Dengan senang hatinyer aku balik ke rumah sebab dapat belikan En.Belo adiah yang diidamkannyer tue!
Tak tau la En.Belo rasa surprise ke tak....
Tapi macam dah tak surprise jek...
Sebab beliau dah ternampak plastik bag ADIDAS nie masa tengah kemas bilik malam tadi...
Huhuhuhuuuu....
Takpela....
As long as aku dah berjaya tunaikan apa yang diidamkan tu, dah kira ok ar tu....
Moga En.Belo berpuas hati la yer.....!




p/s: sori I tak beritahu/mintak izin U nak merayap pas keje....kalo bagitau awal2, tak surprise ler! hehehhee.....sori yer!




***I rasa kasut nie lagi nampak smart ar, dear.....serious smart!***

No comments: